En morder blant oss

19. oktober 2017

I episodeteatret Historien om et mord får publikum selv kjenne på trangen til å drepe. Gjennom fire episoder på 45 minutter blir vi kjent med en kjernefamilie som bak fasaden skjuler løgner og utroskap. Vi aner tidlig at noen vil bli drept. Men hvem er morderen? Og hvem er offeret?

Tekst: Tora Optun 

 

Høy underholdningsverdi

– Dette er ikke som en tradisjonell krim, men mer som en kriminell tragikomedie med overraskende slutt. Publikum vil komme farlig nær konfliktene og avsløringene, og jeg tror det blir medrivende teater med høy underholdningsverdi, forteller stykkets forfatter, Jorun Thørring.

Det er ikke første gang Thørring gir seg i kast med nye, spennende prosjekter. Inntil for 15 år siden arbeidet hun som gynekolog i Trondheim. Men under overflaten lå det noe og murret. En dag begynte hun i all hemmelighet å skrive en roman, og med ett ble livet fylt av psykologiske gåter, drap og nervedirrende spenning. Debutboken Skyggemannen ble en kritikersuksess i 2005, og siden har hun gitt ut en rekke krimbøker.

Nå er Thørring blitt episodeforfatter – på teater.

 

Unikt

Selv om krimforfatterne lover oss spenning, gir handlingen også stort rom til skuespillernes humoristiske talent. I familien hersker det alt annet enn harmoni, og verst er det kanskje for moren, Katarina. Den er den drevne skuespilleren Kjersti Elvik, som skal bryne seg på både de komiske og tragiske sidene ved denne destruktive kvinneskikkelsen. Katarina lever nemlig i en verden fylt av løgner, alkohol, utroskap – og mat.

– Jeg skal visst være ganske grenseløs, og det gleder jeg meg til. Utrolig gøy at DNS nå tester ut et helt nytt format på teater. Jeg tror ikke det er gjort i Norge før, sier Kjersti Elvik, som er glad for å være tilbake i Bergen og på DNS.

 

Bonusrunde

Episodeteater er et godt utgangspunkt for spekulasjoner. Når man får handlingen i små porsjoner gir det næring til morsomme diskusjoner om den videre utviklingen. Men vil du helst ha servert alt på én gang, så kan du vente til bonusrunden. Hver kveld fra 25. november–2. desember vises hele serien i ett med en innlagt suppepause på midten.

Billetter til forestillingen finner du her

Hans Marius Hoff Mittet på kostymeprøve

Hans Marius Hoff Mittet på kostymeprøve

28. desember 2017

Kostymeavdelingen er i full sving. Det skal lages mange kostymer til den storslåtte musikalen Kristin Lavransdatter. Se bilder fra da Hans Marius Hoff Mittet, som har rollen som Erlend, var på kostymeprøve.

Video Glassmenasjeriet - trailer

Glassmenasjeriet - trailer

11. desember 2017
Tags: Video

Møt julen med et mesterverk! Et vakkert minnespill om å holde fast og lengte bort. Glassmenasjeriet har premiere i Teaterkjelleren 16. desember.

Video En samtale om Glassmenasjeriet

En samtale om Glassmenasjeriet

08. desember 2017
Tags: Video

Se skuespillerne Kamilla Grønli Hartvig (Laura) og Jonatan Filip (Tom) i videosamtale med dramaturg Toril Solvang.

Arv og miljø settes opp på Den Nationale Scene

Arv og miljø settes opp på Den Nationale Scene

21. oktober 2017

Vigdis Hjorths prisbelønte og omdiskuterte roman Arv og miljø blir teater i Bergen høsten 2018.

Video En morder blant oss

En morder blant oss

19. oktober 2017

I episodeteatret Historien om et mord får publikum selv kjenne på trangen til å drepe. Gjennom fire episoder på 45 minutter blir vi kjent med en kjernefamilie som bak fasaden skjuler løgner og utroskap. Vi aner tidlig at noen vil bli drept. Men hvem er morderen? Og hvem er offeret?

Video Den første hippien

Den første hippien

16. august 2017
Tags: Video

"Den første hippien" fra forestillingen "Engler over Møhlenpris".
Spotify https://open.spotify.com/embed/track/...
Tidal https://tidal.com/track/76924572
Takk til Baste Grøh for lån av foto!

Video Bli med på rundtur

Bli med på rundtur

19. juni 2017
Tags: Video

Bli med skuespiller Kristoffer Sagmo Aalberg rundt på DNS!

Video Sandra Kolstad debuterer som skuespiller

Sandra Kolstad debuterer som skuespiller

27. april 2017
Tags: Video, Nyheter

I «Familien som kunne snakke om alt» spiller pop-artist Sandra Kolstad tenåringsjenten Asta og hun har også komponert musikk til forestillingen. Den skal hun spille live på scenen. 

Video Jeppe-trailer

Jeppe-trailer

20. mars 2017
Tags: Video

Rollen som Jeppe i Holberg-komedien "Jeppe på Bjerget" er ikonisk. Nå er det Eirik del Barco Soleglad som har overtatt stafettpinnen i rollen som den berømte drukkenbolten. Her er traileren!

Video Soleglad om Jeppe-rollen

Soleglad om Jeppe-rollen

16. mars 2017
Tags: Video

Eirik del Barco Soleglad skal ha den ikoniske rollen som Jeppe i Holberg-klassikeren "Jeppe på Bjerget" på Store Scene fra 23. mars. Her får du vite hva han mener om det.

Video Gjør seg klar som slesk godseier

Gjør seg klar som slesk godseier

23. februar 2017
Tags: Video

– Det er gøy å spille skurk, spesielt når han er så morsom som Hazell, sier skuespiller Kristian Berg Jåtten.

Video Møt Danny

Møt Danny

16. februar 2017
Tags: Video

Mathias Igland Kausland og Håvard Aspelund skal bytte på å spille Danny i Roald Dahls flotte familieforestilling "Danny og den store Fasanjakten". Foretillingen har norgespremiere på Store Scene 1. mars. Møt de to 12-åringene i denne videoen.

Video Hamlet - Trailer

Hamlet - Trailer

31. januar 2017
Tags: Video

HAMLET med Preben Hodneland i tittelrollen har premiere på Store Scene førstkommende lørdag. Med seg på scenen har han Bjørn Willberg Andersen, Ane Skumsvoll, Stine Robin Berg Hansen, Jonatan Filip, Karl Bomann-Larsen og Sverre Breivik. Regi er ved stjerneregissør Stefan Larsson.

Ingen forestillinger