Pernillestatuetten tildelt Stig Amdam

07. desember 2013
Tags: Nyheter

Stig Amdam ble lørdag tildelt Pernillestatuetten for 2013 under Holberg-matineen på Store Scene. Amdam får prisen for sitt virke som skuespiller, regissør og ikke minst dramatiker.

Dette skriver Bergen Teaterforening:

PERNILLESTATUETTEN 2013
Bergen Teaterforening har den store glede å tildele Pernillestatuetten 2013 til en skikkelig ”allrounder”. En skuespiller, regissør og ikke minst dramatiker med mange strenger på sin lyre. En person som går all in på alt han foretar seg.

En dramatiker med en egenartet stemme. På Den Nationale scene har vi blant annet fått se sterke teateroppsettinger som ”Ras”, ”Simons historie”, ”Et bedre sted” og i høst har Bergenspublikumet gått man av huse for å se praktverket og publikumssuksessen ”Dyveke”.

På scenen viser han allsidighet og ingen rolle er den andre lik. Nå sist som Otto Frank i ”Anne Franks dagbok”. Og vi kan alle store som små glede oss til å se Stig Amdam gestalte SkallePer i "Ronja Røverdatter" til neste år.

Pernillestatuetten 2013 går til Stig Amdam.

Pernillestatuetten utdeles en gang i året til en scenekunstner i Bergen; en skuespiller, danser, instruktør, koreograf, scenograf, komponist, musiker eller dramatiker. Grunnlaget for utdelingen skal være en stor prestasjon i det foregående året. Dette kan også gjelde stor kunstnerisk innsats over lengre tid.

RAMPELØKTEN 2013

For fjerde året på rad har Norsk Trikotasjemuseum omvandlets til en scene for teatermusikalen ”Vi er ikke kommet til jorden for noe gjestebud”.

Vi skrur tiden tilbake til 1936 og den gamle Trikotasjefabrikken vekkes til live og fylles på ny av arbeidere, som publikum får følge i gjennom hverdagens gleder og sorger. Fremstilt gjennom gode skuespillerprestasjoner og flotte sang og dansenummer. Dette er en varm, gripende og morsom forestilling som har fått kjempekritikker.  Virkelig en sjelden teateropplevelse da den spilles inne i Trikotasjemuséets fabrikkhall, og lukten av ull, maskiner og historie gir en ekstra dimensjon til hele forestillingen.

Det er regissør Lars Voss Sørhus som er primus motor og har både skrevet og regissert stykket.

Rampeløkten 2013 går til gjengen bak ”Vi er ikke kommet til jorden for noe gjestebud”. (Norsk Trikotasjemuseum)

Rampeløkten utdeles en gang i året til en person eller gruppe, gjerne amatører for aktivt teater-/ kulturelt arbeid i lokalmiljøet. Rampeløkten kan også tildeles en enkeltperson som ved sitt arbeide er med på å skape en forestilling.

God jul fra Kong Lear-gjengen

God jul fra Kong Lear-gjengen

20. desember 2013
Tags: Nyheter

De rett og slett leker seg gjennom prøvene på en helt spesiell versjon av Shakespeares klassiker, «Kong Lear», denne gjengen med skuespillere. Og så ønsker de god jul til alle som setter pris på teater.

Her er Nattmannen...

Her er Nattmannen...

17. desember 2013
Tags: Nyheter

Nattmannen tar vare på Bergens sjel. Og han gjør det med grundighet. Dessuten dukker han til stadighet opp i «Reksten – Firmaets mann».

Video Kong Lear-prøve på 1 minutt

Kong Lear-prøve på 1 minutt

16. desember 2013
Tags: Nyheter

Nei, dette er ikke gymsalen på den gamle barneskolen din. Dette er prøvene på Kong Lear hvor et kamera har fanget opp en prøvedag sett fra fugleperspektiv. Shakespeare-forestillingen har premiere i Teaterkjelleren på Den Nationale Scene 17. januar 2014. Regissør er en av verdens fremste Shakespeare-tolkere, Tim Carroll. Her er en 5 timers prøve på bare 1 minutt!

Ode til Ludvig Holberg

Ode til Ludvig Holberg

10. desember 2013
Tags: Nyheter

Stig Amdams "Ode til Ludvig Holberg" ble et stort samtaleemne etter Holbergmatineen på DNS lørdag. Og Pernillestatutett-vinneren Amdam fikk virkelig mye skryt for sine ord, som vi på oppfordring her gjengir i sin helhet.

Pernillestatuetten tildelt Stig Amdam

Pernillestatuetten tildelt Stig Amdam

07. desember 2013
Tags: Nyheter

Stig Amdam ble lørdag tildelt Pernillestatuetten for 2013 under Holberg-matineen på Store Scene. Amdam får prisen for sitt virke som skuespiller, regissør og ikke minst dramatiker.

Mer repertoar-skryt til DNS

Mer repertoar-skryt til DNS

05. desember 2013
Tags: Nyheter

Bergens Tidende har stor tro på at repertoaret til DNS i 2014 blir en suksess. Teateranmelder Jan H. Landro er også imponert over at DNS kommer med hele seks urpremierer.

Aktuell: 35 år på DNS

Aktuell: 35 år på DNS

03. desember 2013
Tags: Nyheter

Lørdag ble hun hedret av teatersjef Agnete G. Haaland for sine 35 år på DNS. Skuespiller Sissel Ingri Tank-Nielsen har hatt nærmere 100 roller på teateret. 

Holberg-matiné

Holberg-matiné

02. desember 2013
Tags: Nyheter

DNS har invitert en perlerekke av Bergens kulturpersonligheter til uformell feiring av Ludvig Holberg, lørdag 7. desember kl. 12.

Gode anmeldelser for «Diktatorfruer»

Gode anmeldelser for «Diktatorfruer»

02. desember 2013
Tags: Nyheter

«Dialogen er morsom, replikkene spissede, poengene skarpe og humoren til tider skikkelig svart». Det skriver Bergens Tidendes anmelder, Jan H. Landro, om «Diktatorfruer – Jeg er som dere, jeg elsker epler», og legger til: «Stykket gir rom for ettertanke og representerer god og velspilt underholdning.»

Video Diktatorfruer inntar Lille Scene

Diktatorfruer inntar Lille Scene

29. november 2013
Tags: Premiere, Nyheter

DNS innfører et nytt konsept på Lille Scene, kalt LilleLAB. I den første oppsetningen står tre diktatorfruer i fokus. Suksessregissøren Petter Næss er instruktør for det helt spesielle prosjektet som har nordisk premiere 30. november. Her er en smakebit.

Velkommen til nye dns.no

Velkommen til nye dns.no

28. november 2013
Tags: Nyheter

DNS er stolte over å kunne presentere helt nye nettsider på DNS. De nye sidene er fjerde generasjon siden DNS første gang kom på nett i 1999. Knowit har hatt fokus på økt brukervennlighet, og vi håper at du som bruker vil få stor glede av de nye nettsidene.

Jubilant klar for gigantrolle

Jubilant klar for gigantrolle

27. november 2013
Tags: Nyheter, Aktuelt

En av DNS’ mest kjente og erfarne skuespillere, Bjørn Willberg Andersen, feirer 25 års jubileum som skuespiller ved Den Nationale Scene i disse dager. Jubilanten markerer jubileet ved å øve inn kanskje den største rollen en mannlig skuespiller kan få: Kong Lear.

Video Lansering 2014

Lansering 2014

22. november 2013
Tags: Nyheter, Promo, DNS-TV

Onsdag 20. november lanserte teatersjef Agnete G. Haaland repertoaret for 2014 med smakebiter på Store Scene. Her er en lett redigert utgave av lanseringen.

Klar melding i favør av DNS

Klar melding i favør av DNS

20. november 2013
Tags: Nyheter

Det er ingen tvil om at den nye, borgerlige regjeringen vil gjøre alt for at DNS-bygningen vil bli rustet opp i tråd med dagens behov. Det var kulturminister Thorhild Widvey (H) klar på under en omvisning på DNS onsdag formiddag.

Video Lilli Valentin

Lilli Valentin

19. november 2013
Tags: Promo, Video

Lilli Valentin er historien om kvinnen som sitter igjen på kjøkkenet sitt, etter at de voksne barna er flyttet ut og ektemannen synes å ha glemt hvem han er gift med. Ragnhild Gudbrandsen som spiller Lilli har fått strålende anmeldelser for sitt spill i denne komedien. Her er noen smakebiter fra en av prøveforestillingene.

Video Robin Hoods Hjerte - webtrailer

Robin Hoods Hjerte - webtrailer

16. november 2013

Robin Hoods Hjerte er en unik og utrolig spennende forestilling regissert av den islandske stjerneregissøren og skuespilleren Gisli Örn Gardarsson og hans kollega Selma Bjørnsdottir. Nordisk premiere på DNS 5. oktober 2013.

Fantastiske anmeldelser for Lilli Valentin

Fantastiske anmeldelser for Lilli Valentin

15. november 2013
Tags: Anmeldelse

Anmelderne er enkelt og greit fra seg av begeistring for DNS-oppsetningenLilli Valentin, og ikke minst for Ragnhild Gudbrandsens tolkning av Lilli. BA gir terningkast 5 og lar superlativene overgå hverandre. BT er om mulig enda mer positiv.

Video Anne Franks dagbok

Anne Franks dagbok

15. november 2013

Anne Franks dagbok er en sterk dramatisering av en ungpikes skjebne under nazismen i Europa. For første gang settes den usensurerte versjonen av verdens mest berømte dagbok opp på en norsk teaterscene. Premiere i Teaterkjelleren 14. september.

Video Dyveke

Dyveke

06. september 2013

Den utrolige historien om Dyveke og hennes mor Sigbrit er endelig klar for DNS. Spilles på Store Scene fra 7. september 2013.

Ingen forestillinger