• Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Kristoffer er utdannet fra GITIS, Det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst i Århus og Moskva i 2007. Debuterte ved Nord-Trøndelag Teater i 2008 og kom til DNS i 2011. Ordet av Kaj Munk var hans første forestilling. Senere har Kristoffer bl.a spilt kokken i Mor Courage, Albany i Kong Lear, Aslaksen i En folkefiende, Guten i Vakkert, Sjur Gabriel i Hellemyrsfolket, Mannen i Vinter, Ole i Stort og stygt og Robin Hood i Robin Hoods Hjerte. En rolle han også spilte ved The Royal Alexandra Theatre i Canada, vinteren 2015. Kristoffer har vært programleder i Newton og var med å starte NRK Super i 2008. Han vant Heddaprisen sammen med Sogn og Fjordane Teater i 2010. Robin Hoods Hjerte ble også Heddanominert. Kristoffer mottok i 2014 Nord-Trøndelag Fylkeskommunes kunststipend for unge kunstnere.

   

   

   

   

   

   

   

 • Agbota, Ameli Isungset

  Agbota, Ameli Isungset

  Ameli debuterte i Løperjenten på DNS høsten 2016, da hun var ferdig utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Hun var også å se i Førjulsstund på DNS og hadde også en periode som Lille My i Mummitroll i kulissene. Ameli spilte i tv-serien Valkyrien på NRK. Hun spiller i høst Askepott på Store Scene her på DNS og har rollen som Yitzak i glamrockmusikalen Hedwig and the Angry Inch.

 • Amdam, Stig

  Amdam, Stig

  Amdam gikk ut av Statens Teaterskole i 83 og debuterte samme vår på Nationaltheatret. Han arbeidet deretter ved Hålogaland Teater og to perioder i Fjernsynsteatret før han kom til DNS i 89. Her har han gjort en mengde ledende roller. Fra de siste årene: Dr. Stockman i En Folkefiende, Mikkel Borgen i Ordet, Henry Law i Når det slutter å regne. For de to siste ble han Heddanominert for beste hovedroller og han har mottatt Pernillestatuetten. Amdam er også en anerkjent dramatiker og flere av hans skuespill er oppført ved DNS, som Dyveke i 2013. Han har vært innstilt til Nordisk Dramatikerpris og hans radiodramaer for NRK har innbrakt internasjonale priser. Mange vil nok også kjenne ham fra film og tv. Produksjoner i utvalg: Benken, Skal det vera ein dans, Dumbo og Maskefjes, Mendel, Tornerose, Babycall, Frikjent og Okkupert.


   

   

   

   

 • Andersen, Hans Kristian

  Andersen, Hans Kristian

  Tidligere medvirket i:
 • Andersen, Bjørn Willberg

  Andersen, Bjørn Willberg

  Bjørn "Bamse" Willberg Andersen er en av veteranene blant DNS sine skuespillere. Han gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1988 og har vært ansatt ved DNS siden. Høsten 2010, samt høst og vinter 2011, spilte han i tospann med tidligere teatersjef Bjarte Hjelmeland i La Cage aux Folles. Han har spilt i Kong Lear, Hellemyrsfolket, Sånne som oss den Heddaprisvinnende forestillingen Vår ære/vår makt. Han er også kjent for sin tolkning av Gunnar Staalesens Varg Veum både i radioteatet og på scenen i Falne Engler (2006). I tillegg har Bamse bakgrunn fra bl.a. Riss Dansekompani og har vært skuespiller ved diverse film-, radio- og TV-produksjoner. I 2017 debuterte han som dramatiker med musikkteater-forestillingen Engler over Møhlenpris, hvor han også spilte selv. Bamse ble tildelt Pernillestatuetten i 1996 for sitt skuespillerarbeid.

 • Bergdølmo, Stian

  Bergdølmo, Stian

  Tidligere medvirket i:

  Stian Bergdølmo har Bachelorgrad i Samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo ( 2013-2016).  Etter endt skolegang har han vært med i ulike forprosjekt, operaer og musikaler. Han var med som danser i Spelleman på taket høsten 2016 og i Kristin Lavransdatter våren 2018 på Den Nationale Scene i Bergen, begge regissert av Svein Sturla Hungnes og koreografert av Andre Danielsen. Stian har vært med i to oppsetninger utenfor Norge: Aurum (2015) en kunstinstallasjon av Kristine Gjems, koreografert av Heidi Jessen, ble vist på Prague Quadrennial kunstfestival, og i forbindelse med MOTforestillinger dro Stian til Palestina for å innstudere Tawasol. Stykket, laget av Eid Aziz og Petra Barghouthi, ble fremført i Oslo høsten 2017. Stian er også en del av kompaniet Frikar-X og koreograf/danser i Collab.

 • Bjorøy, Frode

  Bjorøy, Frode

  Frode er opprinnelig utdannet elektriker med fagbrev innen svakstrøm, men etter diverse opptredener sammen med ulike friteatergrupper fant han ut det var skuespiller han ville bli. Han søkte og kom gjennom nåløyet på Statens Teaterhøyskole i 2001, hvor han gikk ut fra  våren 2004. Samme år debuterte han ved Teatret Vårt i Molde, i forestillingen 90-metersbakken av Jo Nesbø. Frode begynte her på Den Nationale Scene høsten 2004 hvor han debuterte i Pippi Langstrømpe. Siden den gang har han hatt en lang rekke roller på DNS.

   

   

 • Bordvik, Olai

  Bordvik, Olai

  Tidligere medvirket i:
 • Dworak, Anna

  Dworak, Anna

  Aktuell med:

  Anna Dworak er en norsk skuespiller utdannet fra Nordisk Teaterskole i Århus, Danmark,- med mange års erfaring som skuespiller fra teatre i Sentral-Europa og Skandinavia (bl.a. Wien /AU, Braunschweig/GE, København/DK). Hun er også regissør og regiassistent for ulike scenekunst prosjekt. De siste årene har hun arbeidet med fjernsyn, film, teater og radioteater hovedsakelig i Norge. Hun har medvirket i en rekke filmer (bl a Mot Moskva, Radiopiratene, Sammen, De nærmeste, Fra balkongen) og TV-serier (bl a Slangebæreren, Sørgekåpen, Spesialenheten, Kampen for tilværelsen, Trio) og hadde bl a hovedrollen i Radioteaterets serie om Dommer Hamre. Anna stod sist på scenen i ”Kvinna frå før” av Roland Schimmelpfennig, ved Sogn og Fjordane Teater (2016), og som Maria Quisling i «Jeg vil vaske verden ren» ved Kilden Teater (2017). Høsten 2018 er hun også aktuell som Helena i NRK Supers´s serie «Helium»!

 • Eide, Tomine Mikkeline

  Eide, Tomine Mikkeline

  Tidligere medvirket i:

  Tomine Mikkeline er en klassisk skolert sopran. 12 år gammel ble hun signert med Universal Music og i en alder av 13 sang hun inn sitt klassiske debut album. Tomine har vært på tre ukers turnè i England og Wales som support artist for den britiske sangeren Aled Jones samt gjort en rekke konserter i Norge. Hun har bla. sunget i Den Norske Opera, under festspillene i Bergen, sunget for fredsprisvinnere som Malala Yousafzai, Kailash Sathyarti samt Aung San Suu Kyi og på åpningen av sykkel VM. Hun har vært solist i Grieghallen med bl.a orkestre som BFO, Ung Symfoni og Forsvarets musikkorps. I tillegg har hun vært solist med flere kor. Tomine gjør årlig en rekke eventer og oppdrag for næringslivet. Hun har blitt tildelt en rekke prestisjetunge stipender, samt prosjektstøtte fra Bergen Kommune flere ganger. I 2013 ble hun tildelt Bergen Kommune sin talentpris. Hun har spilt Unge Nina i musikkteateret "Nina Grieg, en stor liten kvinne" i villaen på Troldhaugen, "Astrid" i den prisbelønte Kanadiske spillefilmen "Violent" og hadde hovedrollen i kortfilmen  "Søsteren" som hadde premiere på BIFF i 2016. Tomine debuterte på DNS som Lille Cosette i "Les Miserables" (2008), og har siden medvirket i en rekke stykker, bl. a. "Svartediket" (2010), "Et bedre sted" (2011), "Blackbird" (2012), og i "Dyveke" (2013).

 • Elvik, Kjersti

  Elvik, Kjersti

  Kjersti gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1992, men debuterte på DNS allerede i 1987 i Jan Herwitz med Lothar Lindtner og Rolf Berntzen i de store rollene. Hennes første rolle som profesjonell skuespiller på DNS, var i rollen som Narren i Kong Lear. For film- og TV-publikummet er hun kjent fra NRK-serien Vestavind (1994-95), som Hanne Wilhelmsen i Anne Holt-filmene Blind gudinne (1997) og Salige er de som tørster (1997), som hun fikk Amandaprisen for, Hawaii-Oslo (2004) og Varg Veum - Kvinnen i kjøleskapet (2008). . På Den Nationale Scene har hun bl.a. spilt i Jan Eggums musikal På 'an igjen (2005), Molières Den innbilt syke (2007) og i Panikk i kulissene av Michael Frayn (2008).

  Kjersti ble nominert til Heddaprisen for beste birolle for rollen som fru Orm i Folkeutrydning - eller leveren min er meningsløs i 2008. Hun har også vært tilknyttet Trøndelag Teater, Nationaltheatret, Riksteatret og Torshovteatret. Kjersti regidebuterte i Momo, eller kampen om tiden på Store Scene i 2014, og har tidligere regi på forestillinger på Nationaltheatret og KHIO. Julen 2016 spilte hun Ruth i NRK-serien Snøfall og hun har også vært å se i Aber Bergen på TV3. Hun skal spille Bergljot når Vigdis Hjorths roman Arv og Miljø får sin urpremiere på DNS høsten 2018.

 • Engeberg, Kristi-Helene J.

  Engeberg, Kristi-Helene J.

 • Engemoen, Knut Erik

  Engemoen, Knut Erik

  Knut Erik debuterte på Teater Innlandet i 2013, hvor han siden har gjort en rekke roller. I tillegg har han gjestet Rogaland Teater, Trøndelag Teater, Akershus Teater og var sist å se som Gregor Samsa i Gutten som ble et insekt på Hålogaland Teater. Knut Erik utviklet og spilte tittelrollen i Teater Jokers Brune som mottok Heddaprisen for beste barneforestilling 2017 og debuterte i 2013 som regissør med sin egen monolog, Ungkar, ved Teater Innlandet.

  I tillegg til sitt arbeid som skuespiller og sanger er Knut Erik teatersjef i kompaniet Låveteatret og han dubber fast for film og tv. 

   

 • Filip, Jonatan

  Filip, Jonatan

  Jonatan ble uteksaminert ved Statens Teaterhøgskole (KHiO) i 2005, og hadde kanskje sitt gjennombrudd med tittelrollen i den Heddanominerte forestillingen Tilfellet Torgersen på Teater Ibsen (2007). Han har siden den gang arbeidet for flere teatre rundt om i Norge. Bl.a Brageteatret (2010/2013), Teater Innlandet (2011), Teatret Vårt (2012) og Rogaland Teater (2013). Debuterte på DNS i 2014 som Birk i Ronja Røvardotter

   

   

   

   

   

 • Folgerø, Reny Gaassand

  Folgerø, Reny Gaassand

  Reny ble uteksaminert fra Statens Teaterhøgskole i 2001 og debuterte på DNS i Heksene samme år. I løpet av de 16 årene hun har jobbet på DNS, har hun hatt roller med stort spenn, bl.a. Nora i Et dukkehjem (2003), som også gjestet Ibsen-festivalen på Nationaltheatret og hovedrollene i Blå jakt (2011) og Blackbird (2012). Hun utmerket seg også bl.a. i Måken (2013) og Medeland (2014).  I 2015 spilte hun hovedrollen i Anne Pedersdotter og var også engasjert på Hordaland teater, hvor hun gjorde Julerosene. Høsten 2016 var hun Lille My i Mummitroll i kulissene, og vinteren 2017 spilte hun en av hovedrollene i Stort og stygt. Våren 2018 er hun aktuell i Florian Zellers Far og Plutselig står jeg igjen med meg selv i hånden og ser utover byen.

 • Gjøvåg, Ane Evjen

  Gjøvåg, Ane Evjen

  Tidligere medvirket i:

  Ane har en bachelor i jazzdans fra Kunsthøgskolen i Oslo (2004-2007). Hun har siden da medvirket i en rekke produksjoner innenfor scene og TV. Blant annet Aida ved Den Norske Opera og Ballett, forestillingene og TidarÅ med Frikar Dansekompani, Ringen av Jo Strømgren, DKS turné med forestillingene Superglad av Hege Haagenrud og Bakeriet av Katma, Singing in the rain på Oslo Nye Teater. Ane var danser i Oslo Danse Ensemble fra 2011 - 2015. Sammen med Andreas Roksvåg har hun regi og koreografi på forestillingen Bakgårsskatter, som turnerer med Den Kulturelle Skolesekken. Ane bor nå i hjembyen Bergen, og Kristin Lavransdatter er hennes første produksjon på Den Nationale scene.

 • Grindeland, Daniel

  Grindeland, Daniel

  Tidligere medvirket i:

  Daniel er danser og medlem av Absence Crew. Han ble kjent gjennom TV-programmet Norske Talenter og Mitt dansecrew. Daniel var medvirkende i Absence-forestillingene Askeladden på nye eventyr og NORR. Du kan se han i sistnevnte forestilling når DNS holder sommeråpent i 2018. 

 • Gudbrandsen, Ragnhild

  Gudbrandsen, Ragnhild

  Ragnhild Gudbrandsen har en allsidig bakgrunn innen teaterverdenen, og har hatt en rekke store roller på DNS siden 1996. Sist så vi henne på scenen som Golde i Spellemann på taket (2016). Hun gjorde hovedrollen i Alt om min mor (2011). Hun har spilt i flere filmer, blant annet Varg Veum - Falne Engler (2008), S.O.S Svartkjær (2008), og Vegas(2009). Ragnhild har også vært aktuell som PST-sjef i TV-serien Okkupert i 2015 og i 2017 spilte hun dommer i TV-serien Aber Bergen. De senere år har Ragnhild vært aktuell i en rekke forestillinger. Våren 2013 så vi henne i Måken, og høsten 2013 stod hun alene på scenen i Lilli Valentin. For de to sistnevnte stykkene fikk hun Pernille statuetten i 2014, for fremragende sceneprestasjon i 2013. Ragnhild har også vært aktuell som PST-sjef i TV-serien Okkupert i 2015.

   

 • Haldorsen, Halvard

  Haldorsen, Halvard

  Tidligere medvirket i:

  Halvard er en av seks dansere i dansegruppen Absence Crew. Han har tidligere spilt i suksessen Jungelboken og var sist å se i Askepott (2017). Halvard er den av oss som trives best opp ned. Hvis du ikke kjenner han igjen på hårsveisen, kjenner du ihvertfall igjen den utrolig akrobatiske stilen hans, basert på fleksibilitet, flips og powermoves. Når du ser han på gulvet er det er lett å skjønne hvorfor han var på landslaget i turn i nesten fem år. Halvard er stolt tromsøværing og har et stort arr på armen, som han påstår at en isbjørn fra Svalbard har laget. I sommer kan du se han når Norr - Da gudene breaket igjen blir å se på DNS.

 • Hammarklev, Nina

  Hammarklev, Nina

  Tidligere medvirket i:

  Nina gikk ut av Balettakademins Musikalartistlinje i Gøteborg 2003. Året etter spilte hun rollen som Sofie i Mamma Mia! på på Cirkus i Stockholm og senere i Gøteborg. Hun hadde den kvinnelige hovedrollen i The Wedding Singer på Värmlandsoperan i 2007 og spilte Eponine i Les Miserables på Oslo Nye Teater i 2009. Hun har også spilt i West Side Story på Moster Amfi og My Fair Lady på Folketeatret. 

 • Hansen, Stine Robin Berg

  Hansen, Stine Robin Berg

  Stine debuterte på DNS i En julefortelling høsten 2015. Hun har hatt rollen som den unge Anna i Frode Gryttens bejublede Albert & Anna. I vår blir hun å se i rollen som Vilde i den musikalske familieforestillingen Vilde Vite og Plastmysteriet.

   

   

   

   

   

   

 • Hartvig, Kamilla Grønli

  Hartvig, Kamilla Grønli

  Kamilla gikk ut av Statens teaterhøgskole (KHiO) i 2013. Hun har spilt Camilla Collett i Ekte Kjærlighet og dattera til Heksen i Reisen til Julestjernen ved Agder Teater, Asta i Lille Eyolf ved Teatret Vårt og Synnøve Berge i Julemiddag på Nationaltheatret. Kamilla debuterte på DNS i Underlandet våren 2016. Våren 2018 er hun aktuell i rollen som datteren i Florian Zellers Far og i Plutselig står jeg igjen med meg selv i hånden og ser utover byen.

 • Hauge, Svein Harry

  Hauge, Svein Harry

  Aktuell med:

  Svein Harry Hauge gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 1992. Svein var ved Teater Ibsen før han i 1994 kom til Rogaland Teater. Han har også vært tilknyttet produksjoner ved Hålogaland Teater, Nordland Teater, Riksteateret og Oslo Nye Teater. 

  Svein har hatt flere roller, bl.a. som Sakfører Krogstad i Et Dukkehjem (1995), tittelrollen i Holbergs Erasmus Montanus og i Tsjekhovs Onkel Vanja, han har også spilt Jean i Strindbergs Frøken Julie, og tolket samtidsdrama som Bedrag av Harold Pinter og Øyelys av Marius von Mayenburg. 

  I 2008 var Svein kunstnerisk leder, regissør og manusforfatter for Over alt.

  I 2010 ble Svein nominert til Heddapris i kategorien Beste mannlige hovedrolle for tittelrollen i John Gabriel Borkman av Henrik Ibsen på Rogaland Teater. 

 • Hein , Antero

  Hein , Antero

  Tidligere medvirket i:

  Antero er koreograf og danser utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo.

 • Hjelle, Monica

  Hjelle, Monica

  Aktuell med:

  Monica gikk ut fra Bergen Teaterskole i 1996. I tillegg til å stå på scenen over hele landet har hun vært med i diverse TV-produksjoner, som Beat for Beat og den kritikerroste serien Kampen for Tilværelsen på NRK.

  Hun har spilt i en rekke forestillinger bl.a. Norsk Reisning (2014) for Riksteatret, The 39 steps for Turnéteatret i Trøndelag, Dickie Dick Dickens for Oslo Nye Teater, Gift (2007) ved Rogaland Teater, Antons Villfaring (2002) på Det Norske Teatret, En latterlig time (2000), Jeppe på Bjerget (2000), Ensom kvinne (1999), Hamlet (1999), Benoni og Rosa (1998), Peer Gynt (1998) og Cabaret (1997) på Nordland Teater

  Monica har også spilt en rekke roller på DNS, bl.a. Company (2010), Den Stundesløse (2006), På ‘an igjen (2005), Funny Girl (2005), Pippi Langstrømpe (2004), Ronja Røverdatter (2003), Gjøkeredet (2003) og I blanke messingen (2003)

   

 • Hoff Mittet, Hans Marius

  Hoff Mittet, Hans Marius

  Tidligere medvirket i:

  Hans Marius har har utdannelse fra Bårdar Akademiets musikkteaterlinje. I 2008 spilte han rollen som Don Lockwood i Singin' in the Rain på Oslo Nye Teater. Han har også hatt roller i blant annet Fame, Hair, West Side Story, The Dancing Man, La Cage aux Folles, My Fair Lady, Chicago og Den glade enke. I 2017 spilte han rollen som Javert i Les Miserables på Folketeateret. Mittet har også spilt i Hotel Cæsar i 2004.

 • Hovind, Sigmund Njøs

  Hovind, Sigmund Njøs

  Sigmund er utdannet ved Teaterhøgskolen i Göteborg 2008-2011. Debuterte i Påklädaren på Göteborgs Stadsteater i 2011. Debuterte på DNS i Dyveke i 2013. Her har han bl.a. spilt Hertugen av Cornwall i Kong Lear, Borka i Ronja Røverdatter, Pappa i Vaffelhjarte, Wahab i Forbrent, Nordahl Grieg og Konrad i Vår ære/Vår makt, som vant tre Heddapriser i 2016. Han spilte Snekker Andersen i Snekker Andersen og julenissen og Valentin i Edderkoppkvinnens kyss ved Teatret Vårt 2016/2017. Han har bl.a. medvirket i filmene Tyskerungen, Apflickorna og Det Moderna Projektet som var nominert til Guldbagge (svensk Amanda) i 2017. Har skrevet, regissert og spilt monologen Vem är jag? siden 2010. Har en ny monolog under utvikling om sorg.

 • Husa Moldestad, Jakob

  Husa Moldestad, Jakob

  Tidligere medvirket i:
 • Kalsås, Kim

  Kalsås, Kim

  Kim er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, gikk ut derfra i 1975, og har vært tilknyttet Riksteatret hvor han var ansatt fra 1975–79, samt diverse radio- og filmproduksjoner. Han har vært ansatt på Den Nationale Scene siden 1979, og er kjent fra en lang rekke roller, blant annet i Hellemyrsfolket av Amalie Skram, i Molières Don Juan, i Anne Franks dagbok og i Heksene av Roald Dahl.

   

   

   

   

   

 • Kambestad, Susann Bugge

  Kambestad, Susann Bugge

  Debuterte som Kaja i Byggmester Solnes på Teater Ibsen i Skien i 2013. Utdannet ved Teaterhøgskolen, men har også idéhistorie med hovedvekt på teatervitenskap ved UiB og UiO. Bergensjente med fartstid både fra dramalinjen på Fyllingsdalen videregående skole, Vestlandske Teatersenter og Studentteateret Immaturus i Bergen. Aktiv som skuespiller, regissør og medlem av kunstnerisk råd i Immaturus. Spilt Perdita i Vintereventyret for Thesbiteateret, og ble lagt merke til av mange som Synne i Sammen for VGTV/Monster. Debuterte på DNS i 2013 i Anne Franks dagbok, og har siden blant annet hatt hovedrollen som Ronja Røverdotter (2014). I 2015 spilte hun i Othello og En julefortelling.

 • Knarvik, Ole Petter

  Knarvik, Ole Petter

  Tidligere medvirket i:

  Ole Petter er en av fire dansere i dansegruppen Absence Crew. Han har tidligere spilt i Jungelboken, Askeladden på nye eventyr, Robin Hoods Hjerte og Norr - Da gudene breaket. Norr blir å se når DNS holder sommeråpent i 2018.

 • Kråkevik, Herborg

  Kråkevik, Herborg

  Tidligere medvirket i:

  Herborg er kjent for de aller fleste, både som sanger og skuespiller. Forestillinger og plater som Haugtussa, Herborgs verden, Kråkeviks Songbok og Eg og Edith har gjort at Herborg har markert seg som en av landets fremste artister. Herborgs register på scene og plate har blitt behørig applaudert av et samstemt kritikerkorps og anerkjent med en rekke prisen, som Årets Spellemann i 2001. Thomas Robsahms film Det største verden fra 2001, hvor hun hadde hovedrollen som Petra, er allerede blitt en klassiker. Fra høsten 1994 gikk hun et år ved Guildford School of Acting i England før hun tilbake i hjemlandet gjorde formidabel suksess på kabaretscenen. På Den Nationale Scene debuterte hun som Eliza Doolittle i My Fair Lady i 1996, en forestilling som ga rekordbesøk på teatret, før hun spilte Julie i Shakespeares Romeo og Julie i 1999. Herborg har også spilt i Kjære landsmenn! , Spellemann på taket og er aktuel i rollen som Kristin Lavransdatter når Sigrid Undsets romantrilogi settes opp som storslått musikal. 

 • Kvalvik, Anne Sofie

  Kvalvik, Anne Sofie

  Aktuell med:
 • Kvamme, Wenche

  Kvamme, Wenche

  Wenche er utdannet ved Statens Teaterskole 1974-1977 og debuterte på Nationaltheatret i 1977 i "Musikken gjennom Gleng" av Edvard Hoem. Hun debuterte på DNS året etter i "Godspell", og har siden arbeidet her, men med opphold på Nationaltheatret, Riksteateret, Hålogaland teater, Sogn og Fjordane Teater, og på andre scener i Bergen. Hun har også spilt i tv-seriene "Fedrelandet", "Offshore" og "Holms". Wenche har spilt mye Holberg. Hun var bl.a.  Pernille i "Den stundesløse" (1984) og Nille i "Jeppe på Bjerget" med Helge Jordal i tittelrollen (1987) og Baronessen i samme stykke med Eirik del Barco Soleglad i hovedrollen i 2017. Hun har i tre ulike oppsetninger spilt rollen som husjomfru Rasmine Henriksen i "Jan Herwitz", og har de senere år spilt i musikalene "Hellemyrsfolket" (2014/15/16) og "Spelemann på taket" (2016). Hun har også utmerket seg i enmannsforestillinger som "Shirley Valentine" (1990) og "Mamma heks" (2016). Wenche ble tildelt Pernillestatuetten i 1990.  

 • Løvold, Tormod

  Løvold, Tormod

  Tormod ble engasjert første gang på DNS i 1997 i Snehvit. I tillegg til sine mange forestillinger på DNS, har han også vært engasjert ved Hordaland Teater. Tormod er en dreven improteater-mann, og startet Bergen Impro Laug (BIL) bl.a. sammen med Eirik. Mange husker hans roller i teatrets populære familieforestillinger og komedier, som f.eks i Robin Hoods Hjerte (2013), Shakespeares samlede verker (2013 og 2015) og Direktøren for det hele (2016), men han har også vært sentral i drama som Kong Lear (2014). 

   

 • Løvvik, Linn

  Løvvik, Linn

  Aktuell med:

  Linn Løvvik har hatt roller i en rekke produksjoner ved ulike teatre, bl.a. Jeg vil vaske verden ren (2017), Snødrønningen (2016) og En folkefiende (2015) ved Kilden Teater, Pippi Langstrømpe (2014) og Reisen til Julestjernen (2013) ved Haugesund Teater, samt Gi meg en lykkelig slutt (2013) ved Rogaland Teater og Rabinowitz (2011) med kompaniet Scenekraft. Sistnevnte forestilling ble nominert til Heddaprisen for Årets forestilling.

 • Mackenzie, Katrine Lunde

  Mackenzie, Katrine Lunde

  Katrine er utdannet klassisk sanger og debuterte på Theater An der Wien i Østerrike i 1994 i musikalen Elisabeth. Hun har siden jobbet med musikkteater og teater i ulike former og sjangrer. Hun har gjort roller som Fantine i Les Miserables og Maria i Jesus Christ Superstar. Katrine har vært tilknyttet Trøndelag Teater, DNS, Hordaland Teater, Sogn og Fjordane Teater, og hun har jobbet med musikkteater i Tyskland, Belgia og Storbritannia. Hun har produsert egne forestillinger, blant annet i samarbeid med Ragnar Hovland.
  Katrine har sitt hovedrepertoar innan musikkteatersjangeren, og er en av initiativtakerne til konseptet MusikalDIGG. De senere år har hun har også blant annet spilt i; Fjordmann (2015) av Stig Amdam, ved Sogn og Fjordane Teater, Namnet (2016) av Jon Fosse, ved Hordaland Teater, Illusjoner (2017) av Ivan Vyrypaev produsert av Cornerstone og sist som Stemoren i Askepott (2017) av Maria Kjærgaard- Sunesen på DNS.

 • Marsteen, Emmelin

  Marsteen, Emmelin

  Tidligere medvirket i:
 • Minkacz-Sira, Dominika

  Minkacz-Sira, Dominika

  Dominika er utdannet skuespiller og dukkefører, med mastergrad fra Teaterhøyskolen PWST i Wroclaw, Polen. Siden 2014 har hun vært leder og skuespiller/dukkefører i eget teaterkompani Open Window Theatre, med base i Bergen. Open Window Theatre lager familieforestillinger i samarbeid med norske og utenlandske kunstnere. Kompaniet ønsker å overraske med sin kombinasjon av skuespill, maskespill, dukkeføring og multimedia. Hun er aktiv i det frie feltet i Bergen. Hennes mål er å øke interessen for figurteater og løfte kvaliteten på familieforestillinger.

 • Moe, Håkon

  Moe, Håkon

  Håkon er utdannet ved Liverpool Institute of Performing Arts, hvor han gikk ut i 2001. Han har siden vært medvirkende i flere forestillinger ved en rekke teatre: Evig Ung, Is-slottet ved Det Norske Teatret , Postkort fra Lillebjørn og Karlsson på taket på Oslo Nye Teater, All´s well that ends well ved Rogaland Teater. Han var ansatt i fire år ved Teatret Vårt i Molde, gjort en rekke produksjoner for Riksteatret, samt vært engasjert ved Sogn og Fjordane Teater  og Akershus Teater. Håkon debuterte på DNS i musikalen Spellemann på taket i 2016. Han har også jobbet for frie grupper og scener, og spilt i både film og tv-serier, bl.a Bølgen og Hotell Cæsar. Som skuespiler ved Teatret Vårt var han med og vinne Heddaprisen for forestillingen Vinterdvale. Håkon er flink med musikk, spiller blant annet trompet og piano, har vært musikalsk ansvarlig for Riksteatret og vunnet Spellemannsprisen som medlem av bandet Superfamily. 

   

   

   

 • Olsen, Kim J.

  Olsen, Kim J.

  Kim ble uteksaminert fra Statens Teaterhøgskole (KHiO) i 2017 og debuterte samme år på DNS som Jim i «Glassmenasjeriet». Våren 2018 er han aktuell som Mannen i Florian Zellers «Far» og han er også å se i Harald Zwart sin siste kinofilm «den 12 mann» hvor han spiller den hardbarka hjelperen Nigo.

 • Opedal, Herman Ljung

  Opedal, Herman Ljung

  Herman ble uteksaminert fra Westerdals i 2017 med utveksling ved Teaterhøgskolen i Paris (CNSAD). Han har også studert musikkteater ved Bårdar Akademiet. Han debuterte på Haugesund teater i «Jungelboken», våren 2018. Han er kunstnerisk leder i Rastløs Produksjon som skaper scenekunst med base i Oslo.

 • Pettersen, Gerald

  Pettersen, Gerald

  Gerald Pettersen har vært ansatt ved Den Nationale Scene siden 1992 og har hatt en rekke roller her på teatret siden den gang. På TV har vi sett han i blant annet Familiesagaen de syv søstre (TV2/1997) samt NRK-seriene Brigaden (2002/2003) og Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? (2011). På film kjenner vi han blant annet fra S.O.S Svartkjær (2008) og Kongens Nei (2016). Høsten 2018 er han aktuell i NRK-serien Lykkeland. På DNS har han de senere år blant annet spilt i La Cage aux Folles (2010/2011), Ordet (2011) Peder Påske (2011) og Fanny og Alexander (2012).

   

   

 • Postholm, Sindre

  Postholm, Sindre

  Tidligere medvirket i:

  Sindre gikk ut fra Balettakademiet i Gøteborg i 2004. Han har bred erfaring fra musikal- og teaterscenene i Norge og Sverige og har spilt hovedrollen i musikalproduksjoner som Crazy For You på Wermland Opera, Top Hat på Malmø Opera og Phantom of The Opera på Cirkus i Stockholm. De sist årene har han vært engasjert ved bl.a. Oslo Nye Teater, Nationaltheatret, Agder Teater og Folketeateret.

 • Rasmussen, Filip

  Rasmussen, Filip

  Tidligere medvirket i:

  Filip debuterte på DNS i "Hellemyrsfolket" (2014/15) i rollen som unge Sivert. Han har medvirket i en rekke forestillinger i Bergens-området. Blant annet spilte Filip i 2012 rollen som Baldrian i "Kaptein Knurr og Mareminemysteriet", og har vært medvirkende i stykker som "Folk og Røvere i Kardemomme By", og "Hekseringen" i regi av Fyllingsdalen Teater. Han har vært elev ved Bergen Kulturskole siden 2009, er foreløpig ved Kulturskolens teatertalent-program. I 2018 er Filip aktuell på DNS med forestillingene, "Bye Bye Baby" og i musikalen "Kristin Lavransdatter".

   

   

   

   

 • Roksvåg, Andreas

  Roksvåg, Andreas

  Tidligere medvirket i:

  Andreas er en av seks dansere i dansegruppen Absence Crew. Han er lidenskapelig opptatt av Breaking og Hiphop. Etter å ha sett Tommy Tee ta over Oslo Spektrum i 1999, og har han brukt mer tid opp ned, enn på bena. Andreas er en naturlig leder og en stor del av drivkraften i Absence, og jobber hele tiden for at gruppen skal vokse og forbedre seg. Han er en av grunnleggerne i Absence og har vært aktiv breaker helt siden han startet i 1999. I tillegg til Absence har han også laget sin egen barneforestilling Bakgårdsskatter sammen med Ane Evjen Gjøvåg. Andreas er også profesjonell fotograf, vindtunnellflyger, fallskjermhopper og eventyrer. Han er kjent for sin kjappe headspin og New York bboy stil. Han debuterte på DNS i 2015 med forestillingen Norr - Da gudene breaket.

 • Røssummoen, Sverre

  Røssummoen, Sverre

  Sverre gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1975, og har siden vært tilknyttet Den Nationale Scene. Sverre har medvirket i en rekke revy-, tv- og filmproduksjoner, blant annet "Heksene" (1990), "Himmelfall" (2002) og "Varg Veum - Tornerose" (2008). Sverre spilte Kong Olav Haraldsson i "Mostraspelet" (1984-1985). Sverre har også gjort en del av både radioteater og lydbokinnspillinger. Sverre ble nominert til Heddaprisen for beste mannlige birolle i 2006/2007 for sin tolkning av Den fine herren i "Våre foreldres seksuelle nevroser" av Lukas Bärfuss.

   

   

   

   

 • Selvik Hellesøy, Linnea

  Selvik Hellesøy, Linnea

  Tidligere medvirket i:

  Linnea debuterte på DNS i "Sånne som oss" (2014/2015). Hun spilte også i "Underlandet" i 2016. Hun har også medvirket i en rekke forestillinger i regi av blant annet Fyllingsdalen teater. Linnea spilte blant annet Mowgli i "Jungelboken" (2016) og Kristina i musikalen "Hekseringen" som ble satt opp på Festningen sommeren 2017, samt i musikalen "Julens Magi" på Cornerteateret julen 2016-2017.

 • Skumsvoll, Ane

  Skumsvoll, Ane

  Ane er utdannet ved Arts Educational Schools i London (1998-2001) og ved Teaterhögskolen i Helsingfors (2001-2002). Hun debuterte som skuespiller i 2002 med det tysk-sveitsiske kompaniet PLASMA i Gessneralee teaterhus i Zürich som Lady Macbeth i "Macbeth". Hun har erfaring fra blant annet Trøndelag Teater, Akershus teater og en rekke frie grupper og scener. På DNS debuterte hun i 2012 som Chris i "Seinsommardansen", og har de senere år blant annet spilt hovedrollen  MEG i "Ingenting av meg", Emilia i "Othello" og Dronning Gertrude i "Hamlet". Ane er en av ildsjelene bak det skuespillerdrevne "Over Engen". Hun har også spilt i flere filmer og TV-serier, blant annet "Himmelblå", "Aber Bergen" og "Vegas", og har også erfaring som dramatiker, blant annet gjennom dramatiseringen av bøkene om "Doktor Proktor" for Riksteatret, Nationaltheatret og Oslo Nye teater og "Kvinner som bruker sin stemme" på DNS. Hun mottok statens kunstnerstipend i 2009, 2010 og 2011, "frilansprisen" i 2011, og ble i 2017 Nominert til "KOMIPRISEN" for "Beste kvinnelige komiker på scene".

 • Soleglad, Eirik del Barco

  Soleglad, Eirik del Barco

  Eirik gikk ut fra Bergen Teaterskole i 1997. Samme høst debuterte han på DNS i "Snehvit". Siden da har han medvirket i over 40 produksjoner på teatret og utforsket et stort persongalleri, alt fra Afghanistan-veteranen Simon i "Simons historie" (2008) til Puck i "En midtsommernatts drøm" (2012), tragiske helter i "Shakespeares samlede verker" (2013 og 2015) og gamle Scrooge i "En Julefortelling" (2015). I 2013 ble han nominert til Heddaprisen for rollen som den onde prins John i "Robin Hoods Hjerte". I tillegg til sitt faste virke på DNS, er Eirik sentral i det bergenske humormiljøet og blitt nominert til to komipriser. Han har også vært engasjert ved flere andre teatre i Norge. I 2016 spilte han hovedrollen August i den kritikerroste forestillingen "Landstrykere" – fritt etter Hamsuns August på Hålogaland teater, og deretter på turné med Riksteatret.

 • Sørbye, Benedikte

  Sørbye, Benedikte

  Tidligere medvirket i:

  Benedikte har utdannelse både fra Kulturama i Stockholm og Bårdar i Oslo. Hun har spilt i en rekke musikaler og revyer. Hun sto bak den populære musikalen Tinder: The Musical.

 • Søreide Solsvik, Julian

  Søreide Solsvik, Julian

  Tidligere medvirket i:
 • Stokke, Anette

  Stokke, Anette

  Tidligere medvirket i:

  Anette har bachelorgrad i jazzdans fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har spilt i West Side Story på Kilden Teater og Den Glade Enke på Oslo Nye Teater. Koreograf for Teaterkonsert med sanger av Leonard Cohen (Oslo Nye Teater) og Heisenberg (Det Norske Teater). Koreograf for Gullruten på TV2, danser og koreograf for Vårkonsert med Kringkastings Orkesteret NRK. Danset 4 sesonger med Skal Vi Danse på TV2.

 • Strønen Damm, Didrik August

  Strønen Damm, Didrik August

  Didrik debuterte på DNS i musikalen "Hellemyrsfolket" i 2014. Han har også spilt i "Oliver Twist" og "Sound of music" på Musikalhuset, "Judasevangeliet" i Operaen i Oslo, "Kaptein Knurr" Kulturoperatørene og "Julens Magi" på Cornerteateret.

 • Tiedemann, Mathias

  Tiedemann, Mathias

  Tidligere medvirket i:
 • Vignal, Leon Krog

  Vignal, Leon Krog

  Leon debuterte på DNS i 2013 i "Et dukkehjem" og har siden hatt roller i flere oppsetninger.

   

   

   

 • Waage, Irene

  Waage, Irene

  Irene Waage gikk ut fra KHiO, skuespillerutdanningen i 2005 og har jobbet ved Riksteatret, Rogaland Teater, Trøndelag Teater, Sogn og Fjordane Teater og Hordaland Teater. På Den Nationale Scene har hun medvirket i en rekke forestillinger. Samson og Roberto (2006) Tiden er vårt hjem (2007) Kirsebærhaven (2007) Farlige forbindelser (2008) Les Misérables (2009) Kvinnene fra Troja (2009) Company (2010) Fanny og Alexander (2012) for å nevne noen.

   

   

   

   

 • Wilhelmsen-Grøtnes, Andrèa Othilie

  Wilhelmsen-Grøtnes, Andrèa Othilie

  Tidligere medvirket i:

  Andrèa Othilie har medvirket i flere ulike teaterforestillinger blant annet Julens Magi på Cornerteateret i 2016 og 2017, Familiemusikalen Putti Plutti Pott og Kaptein Knurr. Hun sto på scenen i MUSIKALDIGG her på DNS, og høsten 2018 blir hun å se i en produksjon av NRK SUPER.

Ingen forestillinger