Vilde Vite og plastmysteriet

En morsom, spennende og lærerik reise med miljøninjaen ECO

Neste visninger

ons 21. mar 16:30 Store Scene
tor 22. mar 16:30 Store Scene
fre 23. mar 16:30 Store Scene
Se alle visninger
Sjanger: Musikalsk familieforestilling
Spilletid: 1 time og 15 minutter, ingen pause
Passer for: Anbefalt fra 5 år

En morsom, spennende og lærerik reise med miljøninjaen ECO

ECO er et fyrverkeri av en fyr – litt superheltaktig – og veldig opptatt av å ta vare på jordkloden. Egentlig bor han på planeten Evergreen, men han reiser gjerne gjennom tid og rom. Plutselig en dag, når han er på snarvisitt til Tellus, dumper han borti den sjenerte og kloke jenten Vilde Vite. Dette blir begynnelsen på et spesielt vennskap og en eventyrlig oppdagelsesferd som belyser verdens største utfordring.

For hva når fiskeren får mer plast enn fisk i garnet? Når mikroplast truer dyrene? Det gjelder å rekruttere flere oppfinnsomme miljøninjaer!

Gjennom en spennende historie, sanger, magiske eksperimenter og ikke minst mye humor, får barna (og vi voksne) lære mer om betydningen av resirkulering og redusering av forbruk. 

Den underholdende og inspirerende familieforestillingen bygger på Vil Vites sommerteater om Vilde Vite. Eirik del Barco Soleglad og Stine Robin er DNS’ miljøradarpar.

Anbefalt fra 5 år

Urpremiere på Store Scene 21. mars

OPPLEV MER!

Les intervju med miljøradarparet Eirik og Stine Robin!

VilVite følger opp med aktiviteter

I spilleperioden for Vilde Vite og plastmysteriet vil VilVite gi skoleklasser et læringstilbud som tar opp plastproblematikk, og til sommeren kan barn og unge bli miljøninjaer på VilVite. Miljøtema tas også opp i VilVites utstilling – blant annet i installasjonen BossBanken, et samarbeid med BIR hvor barn og voksne lærer om materialgjenvinning. Allerede fra januar 2018 får VilVite også besøk av Blue-Boss-Bob – en tre meter lang blåstål av havplast samlet på strendene på Bømlo. Blåstålen vil til Bergen og treffe barn og voksne for å fortelle dem at boss ikke må havne i havet.

Av: Roe Lauvås jr. | Regissør: Lisa Kent | Manusbearbeidelse: Lisa Kent og Morten Kjerstad | Scenograf: Sunniva Bodvin | Kostymedesigner: Linn Therese Michelsen | Komponist: Frode Ytre-Arne og Svein Ragnar Myklebust | Sangtekstforfatter: Britt-Synnøve Johansen | Dramaturg: Morten Kjerstad

 

Skuespillere

Ingen forestillinger