Omsorgsprisen 2017

Utdelingen av Omsorgsprisen feires med storslått festforestilling søndag 21. januar

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Festforestilling
Spilletid: Ikke oppgitt
Passer for: Alle

Utdelingen av Omsorgsprisen feires med storslått festforestilling søndag 21. januar

Omsorgsprisen tildeles en medarbeider, frivillig, pårørende, institusjon eller et prosjekt som de siste årene har vist fremragende omsorg – i Bergen eller Hordaland. Odd Jordheim er festforestillingens konferansier og Olaug Bollestad er prisprisutdeler. 

Under forestillingen kan du blant annet møte Julian Berntzen – vokal, fiolin, Herborg Kråkevik og Hans Marius Hoff Mittet, fra storsatsningen Kristin Lavransdatter. Også Stig Amdam og Kamilla Grønli Hartvig fra Florian Zellers Far står på scenen. Helge Lilletvedt, komponist og annerkjetn akkompagnatør, er kveldens musikalsk leder. Messingsblåsere fra BFUng er også med. 

Kunstner Bjørn Strandenes står bak årets Omsorgsbilde. 

Arrangementet er gratis.

Gratisbillettene kan hentes på billettkontoret på DNS

Eller reserveres på tlf. 55 60 70 80 

MER OM OMSORGSPRISEN

Omsorgsprisen ble opprettet av GC Rieber Fondene i 2001 for å fremheve den enestående innsats mange gjør for at gamle eller andre hjelpetrengende og utsatte grupper skal ha et godt liv i deres siste levetid. Prisen tildeles en medarbeider, frivillig, pårørende, institusjon eller prosjekt som har vist fremragende omsorg – i Bergen eller Hordaland. Omsorgsprisen deles ut i et samarbeid mellom GC Rieber Fondene og Verdighetsenteret. Bergen kommune, etat for alders- og sykehjem, er også representert i arrangørgruppen.

Alle byens sykehjem og avdelinger for hjemmebaserte tjenester vil tradisjonen tro bli invitert til scenen for å motta årets omsorgsbilde, som en synlig anerkjennelse av det daglige omsorgsarbeid som her utføres. Representanter for Verdighetsenteret, GC Rieber Fondene, Bergen kommune og Bergen Røde Kors Sykehjem utgjør juryen for prisen.

OPPLEV MER

LØRDAGSKAFÉ: HVORDAN TA VARE PÅ HJELPEREN?

Lørdag 13. januar

Uken før utdelingen av den årlige Omsorgsprisen på DNS, vil Stein Husebø, faglig leder ved Verdighetsenteret, holde foredraget Hvordan ta vare på hjelperen? Om hjelpekunst og verdighet, respekt og respons.

Hva er omsorg, og hva motiverer oss? Omsorg – ‘Om sorg’. Og; Hvem kan være «bossbøtte» når hjelperen trenger påfyll og en å snakke med?

Husebø vil trekke frem betydningen av anerkjennelse og respekt for det viktige omsorgsarbeid som pårørende, ansatte, frivillige og institusjoner daglig utfører for våre sårbare gamle. Dette er jo også selve hovedidéen bak Omsorgsprisen.

Musikalsk innramming ved Helge Lilletvedt (tangenter) og messingblåser fra BFUng. Konferansier er Sverre Chr. Wilhelmsen

Arrangert i samarbeid med Verdighetsenteret – Omsorg for gamle

Foredraget finner sted i publikumsrestauranten. Fri entré

Skuespillere

 • Berntzen, Julian

  Berntzen, Julian

  Tidligere medvirket i:

  Julian er musiker, komponist og artist fra Bergen, han har gitt ut fire egne solo plater og har turnert i inn og utland med eget stoff og i formater som spenner fra rockeband til symforniorkester, han har hatt samarbeid med en rekke artister. I 2003 fikk Julian Spelemannsprisen for platen Waffy Town og har siden også blitt nominert  for albumet Rocket Ship Love i 2008. Julian har tidligere skrevet musikken til musikalen  Felix Fantastiske Orkester for Det Norske Teater, og her på DNS til Snødronningen og nå senest musikalen om Hellemyrsfolket.

 • Amdam, Stig

  Amdam, Stig

  Amdam gikk ut av Statens Teaterskole i 83 og debuterte samme vår på Nationaltheatret. Han arbeidet deretter ved Hålogaland Teater og to perioder i Fjernsynsteatret før han kom til DNS i 89. Her har han gjort en mengde ledende roller. Fra de siste årene: Dr. Stockman i En Folkefiende, Mikkel Borgen i Ordet, Henry Law i Når det slutter å regne. For de to siste ble han Heddanominert for beste hovedroller og han har mottatt Pernillestatuetten. Amdam er også en anerkjent dramatiker og flere av hans skuespill er oppført ved DNS, som Dyveke i 2013. Han har vært innstilt til Nordisk Dramatikerpris og hans radiodramaer for NRK har innbrakt internasjonale priser. Mange vil nok også kjenne ham fra film og tv. Produksjoner i utvalg: Benken, Skal det vera ein dans, Dumbo og Maskefjes, Mendel, Tornerose, Babycall, Frikjent og Okkupert.


   

   

   

   

 • Hartvig, Kamilla Grønli

  Hartvig, Kamilla Grønli

  Kamilla gikk ut av Statens teaterhøgskole (KHiO) i 2013. Hun har spilt Camilla Collett i Ekte Kjærlighet og dattera til Heksen i Reisen til Julestjernen ved Agder Teater, Asta i Lille Eyolf ved Teatret Vårt og Synnøve Berge i Julemiddag på Nationaltheatret. Kamilla debuterte på DNS i Underlandet våren 2016. Våren 2018 er hun aktuell i rollen som datteren i Florian Zellers Far og i Plutselig står jeg igjen med meg selv i hånden og ser utover byen.

 • Hoff Mittet, Hans Marius

  Hoff Mittet, Hans Marius

  Tidligere medvirket i:

  Hans Marius har har utdannelse fra Bårdar Akademiets musikkteaterlinje. I 2008 spilte han rollen som Don Lockwood i Singin' in the Rain på Oslo Nye Teater. Han har også hatt roller i blant annet Fame, Hair, West Side Story, The Dancing Man, La Cage aux Folles, My Fair Lady, Chicago og Den glade enke. I 2017 spilte han rollen som Javert i Les Miserables på Folketeateret. Mittet har også spilt i Hotel Cæsar i 2004.

 • Kråkevik, Herborg

  Kråkevik, Herborg

  Herborg er kjent for de aller fleste, både som sanger og skuespiller. Forestillinger og plater som Haugtussa, Herborgs verden, Kråkeviks Songbok og Eg og Edith har gjort at Herborg har markert seg som en av landets fremste artister. Herborgs register på scene og plate har blitt behørig applaudert av et samstemt kritikerkorps og anerkjent med en rekke prisen, som Årets Spellemann i 2001. Thomas Robsahms film Det største verden fra 2001, hvor hun hadde hovedrollen som Petra, er allerede blitt en klassiker. Fra høsten 1994 gikk hun et år ved Guildford School of Acting i England før hun tilbake i hjemlandet gjorde formidabel suksess på kabaretscenen. På Den Nationale Scene debuterte hun som Eliza Doolittle i My Fair Lady i 1996, en forestilling som ga rekordbesøk på teatret, før hun spilte Julie i Shakespeares Romeo og Julie i 1999. Herborg har også spilt i Kjære landsmenn! , Spellemann på taket og er aktuel i rollen som Kristin Lavransdatter når Sigrid Undsets romantrilogi settes opp som storslått musikal. 

Ingen forestillinger