Kim F

Kim F er en fortelling om kjærlighet, men også om undertrykkelse, opprør og feiring. Det handler om kampen for å få leve det livet man ønsker og troen på at verden kan gå framover.

Neste visninger

lør 15. des 18:00 Teaterkjelleren
man 17. des 19:30 Teaterkjelleren
tir 18. des 19:30 Teaterkjelleren
Se alle visninger
Sjanger: Drama
Spilletid: ca 2 timer
Passer for: Ungdom og voksne

Kim F er en fortelling om kjærlighet, men også om undertrykkelse, opprør og feiring. Det handler om kampen for å få leve det livet man ønsker og troen på at verden kan gå framover.

Få kvinner har hatt like stor betydning for så mange mennesker som Karen-Christine Friele. Skipsrederdatteren fra Fana var den første i Norge til å stå frem offentlig som homofil og kjempet for å få fjernet straffelovsparagrafen 213 og homofili som en psykisk diagnose. Bak lå årevis med lobbyvirksomhet og hardt arbeid. Siden har Frieles sterke og tydelige stemme banet vei for kjærligheten. Etter partnerskapsloven ble innført i 1993, var Kim Friele og hennes Wenche Lowzow det første paret ut. 

Sammen med Teater Innlandet lager vi nå en forestilling som gir oss tilbakeblikk på Kim Fs lange liv, på viktige vendepunkt både det personlige og politiske plan.

For Kim F er også en fortelling om Norge. Hvem var vi for 70 år siden, og hvem er vi i dag? Historien om de homofile og lesbiskes rettigheter er også historien om en nasjon der ordet likeverd fortsatt ikke betyr det samme for alle.

«Ikke alle kan stå på barrikadene. Ikke alle kan demonstrere. Men alle burde bli helter i sitt eget liv og leve sant.»

Urpremiere i Teaterkjelleren 15. desember 2018

Regi og manusbearbeidelse: Audny Chris Holsen | Dramaturg/tekstutvikling: Lene Therese Teigen | Scenograf og kostymedesigner: Kristin Bengtson | Produksjonsdramaturg: Morten Kjerstad

Inspisient: Unni Engan

Samarbeid mellom Teater Innlandet og DNS, støttet av Dramatikkens hus

OPPLEV MER!

Les Kim Frieles liv blir teaterstykke 

Hør Kim Friele og dramatiker Toril Solvang fortelle om å gjøre liv om til teater i NRKs Nyhetsmorgen

Se opptak fra samtale på Skeivt arkiv med Toril Solvang (05.04)

Skuespillere

 • Dworak, Anna

  Dworak, Anna

  Aktuell med:

  Anna Dworak er en norsk skuespiller utdannet fra Nordisk Teaterskole i Århus, Danmark,- med mange års erfaring som skuespiller fra teatre i Sentral-Europa og Skandinavia (bl.a. Wien /AU, Braunschweig/GE, København/DK). Hun er også regissør og regiassistent for ulike scenekunst prosjekt. De siste årene har hun arbeidet med fjernsyn, film, teater og radioteater hovedsakelig i Norge. Hun har medvirket i en rekke filmer (bl a Mot Moskva, Radiopiratene, Sammen, De nærmeste, Fra balkongen) og TV-serier (bl a Slangebæreren, Sørgekåpen, Spesialenheten, Kampen for tilværelsen, Trio) og hadde bl a hovedrollen i Radioteaterets serie om Dommer Hamre. Anna stod sist på scenen i ”Kvinna frå før” av Roland Schimmelpfennig, ved Sogn og Fjordane Teater (2016), og som Maria Quisling i «Jeg vil vaske verden ren» ved Kilden Teater (2017). Høsten 2018 er hun også aktuell som Helena i NRK Supers´s serie «Helium»!

 • Løvvik, Linn

  Løvvik, Linn

  Aktuell med:

  Linn Løvvik har hatt roller i en rekke produksjoner ved ulike teatre, bl.a. Jeg vil vaske verden ren (2017), Snødrønningen (2016) og En folkefiende (2015) ved Kilden Teater, Pippi Langstrømpe (2014) og Reisen til Julestjernen (2013) ved Haugesund Teater, samt Gi meg en lykkelig slutt (2013) ved Rogaland Teater og Rabinowitz (2011) med kompaniet Scenekraft. Sistnevnte forestilling ble nominert til Heddaprisen for Årets forestilling.

 • Mulder, Steffen

  Mulder, Steffen

  Aktuell med:

  Steffen har spilt i en rekke forestillinger ved Kilden Teater, bl.a. Sidespringerne (2018), Sult1 (2017), Jeg vil vaske verden ren (2017), Juryen - 12 Edsvorne (2017), Snødronningen (2016) og Villa Contigo (2016).

Ingen forestillinger