Ibsenutstilling i foajèen

Velkommen til utstilling og kafé i sommer! Her får du vite mer om unge Ibsens tid i Bergen og teatrets spennende historie.

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Utstilling
Spilletid: Åpent fra 11-16 (unntatt mandag)
Passer for: norsk og engelsk

Velkommen til utstilling og kafé i sommer! Her får du vite mer om unge Ibsens tid i Bergen og teatrets spennende historie.

«Ja, hine aar i Bergen var i sandhed mine lereaar!»

Henrik Ibsen er en av verdenshistoriens største dramatikere og har bidratt til å forme den norske selvforståelsen. Han ble ansatt ved Det Norske Theater i Bergen som 23-åring og tilbrakte 6 år i byen. Bergensårene var en produktiv periode og la grunnlaget for det som skulle gjøre ham til en dikter av verdensformat.

DNS har vanligvis stengt om sommeren, men i år spilles vikingsshowet NORR i Teaterkjelleren. Vi holder også åpent hovedinngangen, hvor du kan besøke en utstilling i  foajéen (Ole Bull-vestibylen).

I denne utstillingen får du innblikk i Ibsens unge karriere, hans tid ved teatret i Bergen (1851-1857) og hans kjælighetsaffærer og samarbeidspartnere i byen. Vi gir også en introduksjon til DNS sin historie, og utstillingsverten gleder seg til å svare på de spørsmålene du måtte ha om bygget.   

Vil du oppdage Ibsens Bergen og gå i hans fotspor, kan du hente et kart hvor steder med betydning for den unge dramatikeren er markert. 

Ingen skuespillere

Ingen forestillinger