Hotel Norge

Finurlig tidslek med byens begravde hunder

Neste visninger

lør 15. sep 18:00 Store Scene
man 17. sep 20:00 Store Scene
tir 18. sep 20:00 Store Scene
Se alle visninger
Sjanger: Kriminalkomedie
Spilletid: max 2 timer og 30 min
Passer for: Ungdom og voksne

Finurlig tidslek med byens begravde hunder

En mann er kommet inn i resepsjonen. Han er alene og kjenner på et ubehag ... Plutselig står resepsjonisten der. Mannen presenterer seg som politi, og ber om å få sjekke inn på rom 405. Resepsjonisten undrer seg – er ikke den gamle saken fra rom 405 avsluttet?

Handlingen i den nyskrevne forestillingen av Yngve Sundvor er fiktiv, men gjenkjennelig. Vi beveger oss gjennom hotelletshistorie de siste 100 år og stopper opp ved noen av milepælene.  

Det blir en morsom og litt spøkelsesaktig oppdagelsesferd når Sundvor igjen gransker lokal - og nasjonal historie. Dette er en dramatiker og regissør som mener teatret skal «bjuda på». Gjennom sine populære forestillinger om norgeshistorien med Statsteatret – og ikke minst Reksten-saken på DNS, har han vist at det er mye god underholdning og tankevekkende materiale i vår forhistorie.

Fra Hotel Norge skuer vi også ut over samtiden. 

Urpremiere på Store Scene 15. september

Av: Yngve Sundvor | Regissør: Yngve Sundvor | Scenograf og kostymedesigner: Leiko Fuseya

Skuespillere

 • Soleglad, Eirik del Barco

  Soleglad, Eirik del Barco

  Eirik gikk ut fra Bergen Teaterskole i 1997. Samme høst debuterte han på DNS i "Snehvit". Siden da har han medvirket i over 40 produksjoner på teatret og utforsket et stort persongalleri, alt fra Afghanistan-veteranen Simon i "Simons historie" (2008) til Puck i "En midtsommernatts drøm" (2012), tragiske helter i "Shakespeares samlede verker" (2013 og 2015) og gamle Scrooge i "En Julefortelling" (2015). I 2013 ble han nominert til Heddaprisen for rollen som den onde prins John i "Robin Hoods Hjerte". I tillegg til sitt faste virke på DNS, er Eirik sentral i det bergenske humormiljøet og blitt nominert til to komipriser. Han har også vært engasjert ved flere andre teatre i Norge. I 2016 spilte han hovedrollen August i den kritikerroste forestillingen "Landstrykere" – fritt etter Hamsuns August på Hålogaland teater, og deretter på turné med Riksteatret.

 • Folgerø, Reny Gaassand

  Folgerø, Reny Gaassand

  Reny ble uteksaminert fra Statens Teaterhøgskole i 2001 og debuterte på DNS i Heksene samme år. I løpet av de 16 årene hun har jobbet på DNS, har hun hatt roller med stort spenn, bl.a. Nora i Et dukkehjem (2003), som også gjestet Ibsen-festivalen på Nationaltheatret og hovedrollene i Blå jakt (2011) og Blackbird (2012). Hun utmerket seg også bl.a. i Måken (2013) og Medeland (2014).  I 2015 spilte hun hovedrollen i Anne Pedersdotter og var også engasjert på Hordaland teater, hvor hun gjorde Julerosene. Høsten 2016 var hun Lille My i Mummitroll i kulissene, og vinteren 2017 spilte hun en av hovedrollene i Stort og stygt. Våren 2018 er hun aktuell i Florian Zellers Far og Plutselig står jeg igjen med meg selv i hånden og ser utover byen.

 • Kalsås, Kim

  Kalsås, Kim

  Kim er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, gikk ut derfra i 1975, og har vært tilknyttet Riksteatret hvor han var ansatt fra 1975–79, samt diverse radio- og filmproduksjoner. Han har vært ansatt på Den Nationale Scene siden 1979, og er kjent fra en lang rekke roller, blant annet i Hellemyrsfolket av Amalie Skram, i Molières Don Juan, i Anne Franks dagbok og i Heksene av Roald Dahl.

   

   

   

   

   

Ingen forestillinger