Gitaristene

Absurd musikalsk komedie om livet. Og døden.

Neste visninger

lør 22. sep 18:00 Lille Scene
man 24. sep 19:00 Lille Scene
tir 25. sep 19:00 Lille Scene
Se alle visninger
Sjanger: Musikalsk komedie
Spilletid: ca 1 time og 30 min
Passer for: Ungdom og voksne

Absurd musikalsk komedie om livet. Og døden.

Hvordan vil du huskes når du dør?

En defekt brødrister tar livet av musiker John Hansen. Begravelsen tvinger flere av hans gitarkamerater sammen. Til tross for gnisninger vil de hedre sin avdøde venn ved å arrangere minnekonsert i oppkjørselen hans. Utstyrt med gitar og den stemmen de har, fremfører de hans beste hits. Den absurde, musikalske oppsummeringen av levd liv er herlig underholdende og lattervekkende, men slett ikke blottet for alvor.

Gitaristene handler om døden, men også om livet. Innimellom kranglingen, støyen og konfrontasjonene stilles tankevekkende spørsmål. Hva er meningen med alt sammen? Hva gjør livet verdt å leve? De fire klovnete kameratenes sjarmerende forsøk på å finne svar vil få deg til å le gjennom tårene.

Norgespremiere på Lille Scene 22. september

Av: Line Knutzon | Regissør og oversettelse: Catrine Telle | Lysdesigner: Arne Kambestad | Dramaturg: Morten Kjerstad 

Inspisient: Kjell-Arve Vorland

Skuespillere

 • Moe, Håkon

  Moe, Håkon

  Håkon er utdannet ved Liverpool Institute of Performing Arts, hvor han gikk ut i 2001. Han har siden vært medvirkende i flere forestillinger ved en rekke teatre: Evig Ung, Is-slottet ved Det Norske Teatret , Postkort fra Lillebjørn og Karlsson på taket på Oslo Nye Teater, All´s well that ends well ved Rogaland Teater. Han var ansatt i fire år ved Teatret Vårt i Molde, gjort en rekke produksjoner for Riksteatret, samt vært engasjert ved Sogn og Fjordane Teater  og Akershus Teater. Håkon debuterte på DNS i musikalen Spellemann på taket i 2016. Han har også jobbet for frie grupper og scener, og spilt i både film og tv-serier, bl.a Bølgen og Hotell Cæsar. Som skuespiler ved Teatret Vårt var han med og vinne Heddaprisen for forestillingen Vinterdvale. Håkon er flink med musikk, spiller blant annet trompet og piano, har vært musikalsk ansvarlig for Riksteatret og vunnet Spellemannsprisen som medlem av bandet Superfamily. 

   

   

   

 • Andersen, Bjørn Willberg

  Andersen, Bjørn Willberg

  Bjørn "Bamse" Willberg Andersen er en av veteranene blant DNS sine skuespillere. Han gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1988 og har vært ansatt ved DNS siden. Høsten 2010, samt høst og vinter 2011, spilte han i tospann med tidligere teatersjef Bjarte Hjelmeland i La Cage aux Folles. Han har spilt i Kong Lear, Hellemyrsfolket, Sånne som oss den Heddaprisvinnende forestillingen Vår ære/vår makt. Han er også kjent for sin tolkning av Gunnar Staalesens Varg Veum både i radioteatet og på scenen i Falne Engler (2006). I tillegg har Bamse bakgrunn fra bl.a. Riss Dansekompani og har vært skuespiller ved diverse film-, radio- og TV-produksjoner. I 2017 debuterte han som dramatiker med musikkteater-forestillingen Engler over Møhlenpris, hvor han også spilte selv. Bamse ble tildelt Pernillestatuetten i 1996 for sitt skuespillerarbeid.

 • Agbota, Ameli Isungset

  Agbota, Ameli Isungset

  Ameli debuterte i Løperjenten på DNS høsten 2016, da hun var ferdig utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Hun var også å se i Førjulsstund på DNS og hadde også en periode som Lille My i Mummitroll i kulissene. Ameli spilte i tv-serien Valkyrien på NRK. Hun spiller i høst Askepott på Store Scene her på DNS og har rollen som Yitzak i glamrockmusikalen Hedwig and the Angry Inch.

 • Hjelle, Monica

  Hjelle, Monica

  Aktuell med:

  Monica gikk ut fra Bergen Teaterskole i 1996. I tillegg til å stå på scenen over hele landet har hun vært med i diverse TV-produksjoner, som Beat for Beat og den kritikerroste serien Kampen for Tilværelsen på NRK.

  Hun har spilt i en rekke forestillinger bl.a. Norsk Reisning (2014) for Riksteatret, The 39 steps for Turnéteatret i Trøndelag, Dickie Dick Dickens for Oslo Nye Teater, Gift (2007) ved Rogaland Teater, Antons Villfaring (2002) på Det Norske Teatret, En latterlig time (2000), Jeppe på Bjerget (2000), Ensom kvinne (1999), Hamlet (1999), Benoni og Rosa (1998), Peer Gynt (1998) og Cabaret (1997) på Nordland Teater

  Monica har også spilt en rekke roller på DNS, bl.a. Company (2010), Den Stundesløse (2006), På ‘an igjen (2005), Funny Girl (2005), Pippi Langstrømpe (2004), Ronja Røverdatter (2003), Gjøkeredet (2003) og I blanke messingen (2003)

   

Ingen forestillinger