Far

Overraskende og innsiktsfullt om minner som forsvinner

Neste visninger

lør 24. feb 18:00 Teaterkjelleren
man 26. feb 19:30 Teaterkjelleren
tir 27. feb 19:30 Teaterkjelleren
Se alle visninger
Sjanger: Drama
Spilletid: 1 time og 45 minutter, ingen pause
Passer for: Ikke oppgitt

Overraskende og innsiktsfullt om minner som forsvinner

Ansikt, navn, tid og sted blandes sammen i Andrés hode. Det er noe som ikke stemmer. Var jeg steppedanser eller ingeniør? Hvorfor prøver min datter å lure meg – skulle ikke hun flytte til London? Hva gjør den fremmede kvinnen i huset mitt og hvem er klokketyven?

Med trekk fra både absurde komedier og spionthrillere får vi her en varm og øm skildring av relasjonen mellom far og datter. Forholdet er preget av sterk kjærlighet, men etter hvert som den aldrende André mister grepet om virkeligheten, blir tålmodigheten mellom dem stadig mer tynnslitt.  Han taper seg selv og hun kjemper for å takle tapet av en far.

Den franske forfatteren Florian Zeller har vakt oppsikt med sine forfriskende vinklinger på mellommenneskelige utfordringer og omveltninger i livet. Hans prisbelønte stykke Far tok publikum med storm i Paris, London og New York, og har sin norgespremiere på DNS.

Les intervju med Stig Amdam: Når livet snur alt på hodet

Norgespremiere i Teaterkjelleren 24. februar

Av: Florian Zeller | Oversetter: Olav Torbjørn Skare | Regissør: Victoria H. Meirik | Scenograf og kostymedesigner: Olav Myrtvedt | Komponist: Bendik Hovik Kjeldsberg | Lysdesigner: Tobias Leira | Dramaturg: Morten Kjerstad

Skuespillere

Ingen forestillinger