Der går grensen!

En opplysende kveld med nabotvister og frydefulle forbannelser

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Komedie
Spilletid: 1 time og 15 minutter, ingen pause
Passer for: Voksne

En opplysende kveld med nabotvister og frydefulle forbannelser

Er vi nordmenn mer opptatt av grenser og privat eiendom enn de er i andre land? Hva betyr det egentlig at eiendommen din går ut i fjorden «så langt en hest kan vasse»? Og hva er det som får folk til å kappe uthus i to og gå til fysisk angrep på grunn av en hekk?

I norsk folketro ble den som flyttet grensestein dømt til endeløst straffarbeid i det hinsidige. Han fikk ikke fred i graven og måtte til evig tid være ved grensen og fånyttes prøve å sette steinen tilbake. Straffen er betraktelig mildere i dag. Men du risikerer faktisk ett års fengsel.

Skuespiller Ane Skumsvoll er dypt fascinert av nabokonflikter – hva vi krangler om og ikke minst de dyriske følelsene som trigges når vi føler oss invadert. I denne forestillingen dykker hun ned i grensekonflikter, eiendomsgrenser, personlige grenser, grenseoverskridelser og ikke minst, grenseløs irritasjon over den «jææææævla naboen».

Nabokjerringa Skumsvoll avslører sin trang til snikoppdragelse til gode for fellesskapet og inviterer til dugnad og allsang. Med seg på scenen har hun Håkon Moe, en foreløpig hyggelig nabo som skal tonesette det hele.

 

Ane Skumsvoll gjestet Jonatan Filip i vår splitter nye podcast Skuespillerfoajeen. Lytt og følg oss i:

Itunes

Soundcloud 

Stitcher

 

Hvordan er Ane Skumsvoll å ha som nabo? Les intervju her

Hvor går grensen? Se videointervju med Ane Skumsvoll 

Urpremiere på Lille Scene 23. mai

Av: Ane Skumsvoll | Regissør: Morten Joachim |Scenografi: Morten Joachim og Ane Skumsvoll | Komponist og musikalsk ansvarlig: Håkon Moe | Dramaturg: Toril Solvang | Inspisient: Unni Engan

av Ane Skumsvoll

Skuespillere

 • Skumsvoll, Ane

  Skumsvoll, Ane

  Ane er utdannet ved Arts Educational Schools i London (1998-2001) og ved Teaterhögskolen i Helsingfors (2001-2002). Hun debuterte som skuespiller i 2002 med det tysk-sveitsiske kompaniet PLASMA i Gessneralee teaterhus i Zürich som Lady Macbeth i "Macbeth". Hun har erfaring fra blant annet Trøndelag Teater, Akershus teater og en rekke frie grupper og scener. På DNS debuterte hun i 2012 som Chris i "Seinsommardansen", og har de senere år blant annet spilt hovedrollen  MEG i "Ingenting av meg", Emilia i "Othello" og Dronning Gertrude i "Hamlet". Ane er en av ildsjelene bak det skuespillerdrevne "Over Engen". Hun har også spilt i flere filmer og TV-serier, blant annet "Himmelblå", "Aber Bergen" og "Vegas", og har også erfaring som dramatiker, blant annet gjennom dramatiseringen av bøkene om "Doktor Proktor" for Riksteatret, Nationaltheatret og Oslo Nye teater og "Kvinner som bruker sin stemme" på DNS. Hun mottok statens kunstnerstipend i 2009, 2010 og 2011, "frilansprisen" i 2011, og ble i 2017 Nominert til "KOMIPRISEN" for "Beste kvinnelige komiker på scene".

 • Moe, Håkon

  Moe, Håkon

  Håkon er utdannet ved Liverpool Institute of Performing Arts, hvor han gikk ut i 2001. Han har siden vært medvirkende i flere forestillinger ved en rekke teatre: Evig Ung, Is-slottet ved Det Norske Teatret , Postkort fra Lillebjørn og Karlsson på taket på Oslo Nye Teater, All´s well that ends well ved Rogaland Teater. Han var ansatt i fire år ved Teatret Vårt i Molde, gjort en rekke produksjoner for Riksteatret, samt vært engasjert ved Sogn og Fjordane Teater  og Akershus Teater. Håkon debuterte på DNS i musikalen Spellemann på taket i 2016. Han har også jobbet for frie grupper og scener, og spilt i både film og tv-serier, bl.a Bølgen og Hotell Cæsar. Som skuespiler ved Teatret Vårt var han med og vinne Heddaprisen for forestillingen Vinterdvale. Håkon er flink med musikk, spiller blant annet trompet og piano, har vært musikalsk ansvarlig for Riksteatret og vunnet Spellemannsprisen som medlem av bandet Superfamily. 

   

   

   

Ingen forestillinger