Arv og miljø

Kraftfull iscenesettelse av Hjorths bestselger

Neste visninger

ons 21. nov 20:00 Store Scene
tor 22. nov 20:00 Store Scene
fre 23. nov 20:00 Store Scene
Se alle visninger
Sjanger: Drama
Spilletid: ca 2 timer
Passer for: Voksne

Kraftfull iscenesettelse av Hjorths bestselger

Arv og Miljø beskriver et klassisk arveoppgjør, der to hytter på Hvaler står sentralt. Arvetvisten utløser sterke krefter, og mørke hemmeligheter og minner fra en istykkerslått barndom tvinger seg frem. Vi blir vitne til en voksen kvinnes hjerteskjærende kamp for retten til å eie sin egen historie, koste hva det koste vil.

Kjersti Elvik er håndplukket til å spille Bergljot når Vigdis Hjorths prisvinnende og omdiskuterte roman for første gang går til scenen. Med seg har hun et stort og sterkt ensemble. Den bestselgende romanen har berørt oss sterkt og skapt heftig debatt om skillet mellom fiksjon og virkelighet.

Gjennom et rått og ærlig utrykk, med sterke visuelle virkemidler og videoprojeksjon, går vi tett på Bergliot og hennes grenseløse fortvilelse, irrasjonalitet og glassklare virkelighetsforståelse.

Hva er sannhet? Og hvem har rett til å definere hva som er sant og hva som ikke er det?

"Alle lykkelige familier ligner hverandre, hver ulykkelige familie er ulykkelige på sin egen måte.” Leo Tolstoj

Urpremiere på Store Scene 21. november


Av: Vigdis Hjorth | Dramatisering og regi: Kjersti Horn | Scenografi og kostymedesign: Sven Haraldsson | Lysdesigner: Arne Kambestad

Skuespillere

  • Elvik, Kjersti

    Elvik, Kjersti

    Kjersti gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1992, men debuterte på DNS allerede i 1987 i Jan Herwitz med Lothar Lindtner og Rolf Berntzen i de store rollene. Hennes første rolle som profesjonell skuespiller på DNS, var i rollen som Narren i Kong Lear. For film- og TV-publikummet er hun kjent fra NRK-serien Vestavind (1994-95), som Hanne Wilhelmsen i Anne Holt-filmene Blind gudinne (1997) og Salige er de som tørster (1997), som hun fikk Amandaprisen for, Hawaii-Oslo (2004) og Varg Veum - Kvinnen i kjøleskapet (2008). . På Den Nationale Scene har hun bl.a. spilt i Jan Eggums musikal På 'an igjen (2005), Molières Den innbilt syke (2007) og i Panikk i kulissene av Michael Frayn (2008).

    Kjersti ble nominert til Heddaprisen for beste birolle for rollen som fru Orm i Folkeutrydning - eller leveren min er meningsløs i 2008. Hun har også vært tilknyttet Trøndelag Teater, Nationaltheatret, Riksteatret og Torshovteatret. Kjersti regidebuterte i Momo, eller kampen om tiden på Store Scene i 2014, og har tidligere regi på forestillinger på Nationaltheatret og KHIO. Julen 2016 spilte hun Ruth i NRK-serien Snøfall og hun har også vært å se i Aber Bergen på TV3. Hun skal spille Bergljot når Vigdis Hjorths roman Arv og Miljø får sin urpremiere på DNS høsten 2018.

Ingen forestillinger