Arv og miljø

Dramatisk familieoppgjør til scenen

Neste visninger

ons 21. nov 20:00 Store Scene
tor 22. nov 20:00 Store Scene
fre 23. nov 20:00 Store Scene
Se alle visninger
Sjanger: Drama
Spilletid: ca 2 timer
Passer for: Voksne

Dramatisk familieoppgjør til scenen

Et arveoppgjør utløser en intens og ødeleggende familiekonflikt. Bergljot har i årevis holdt seg på trygg avstand fra familien. Nå samler hun mot og krefter til å konfrontere moren og søstrene. Hun vil fortelle om det som skjedde da hun var barn, men får smertelig erfare at noen sannheter ikke kan tolereres.

Vigdis Hjorths prisvinnende roman gir interessante perspektiv på hvordan vi ofte bærer på ulike sannheter om samme historie. Romanen har blant annet skapt heftig debatt om skillet mellom virkelighet og fiksjon. Den sterke historien tar også tak i hemmelighold og tabubelagte temaer, og skam, svik og fortielse skildres på en gripende, uredd måte.

Det er Kjersti Horn som har regien når romanen får sin urpremiere på Store Scene. Horn har vunnet flere Heddapriser, og er kjent for sine skjellsettende teaterforestillinger.

Urpremiere på Store Scene 21. november


Av: Vigdis Hjorth | Dramatisering og regi: Kjersti Horn | Scenograf: Sven Haraldsson

Skuespillere

  • Elvik, Kjersti

    Elvik, Kjersti

    Kjersti gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1992, men debuterte på DNS allerede i 1987 i Jan Herwitz med Lothar Lindtner og Rolf Berntzen i de store rollene. Hennes første rolle som profesjonell skuespiller på DNS, var i rollen som Narren i Kong Lear. For film- og TV-publikummet er hun kjent fra NRK-serien Vestavind (1994-95), som Hanne Wilhelmsen i Anne Holt-filmene Blind gudinne (1997) og Salige er de som tørster (1997), som hun fikk Amandaprisen for, Hawaii-Oslo (2004) og Varg Veum - Kvinnen i kjøleskapet (2008). . På Den Nationale Scene har hun bl.a. spilt i Jan Eggums musikal På 'an igjen (2005), Molières Den innbilt syke (2007) og i Panikk i kulissene av Michael Frayn (2008).

    Kjersti ble nominert til Heddaprisen for beste birolle for rollen som fru Orm i Folkeutrydning - eller leveren min er meningsløs i 2008. Hun har også vært tilknyttet Trøndelag Teater, Nationaltheatret, Riksteatret og Torshovteatret. Kjersti regidebuterte i Momo, eller kampen om tiden på Store Scene i 2014, og har tidligere regi på forestillinger på Nationaltheatret og KHIO. Julen 2016 spilte hun Ruth i NRK-serien Snøfall og hun har også vært å se i Aber Bergen på TV3. Hun skal spille Bergljot når Vigdis Hjorths roman Arv og Miljø får sin urpremiere på DNS høsten 2018.

Ingen forestillinger