Vår ære/vår makt

Den utforskende og musikalske versjonen av Nordahl Griegs klassiker vant både priser og publikums hjerter på nyåret 2016.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Drama
Spilletid: Ca. 2 timer og 15 min, ingen pause
Passer for: Unge og voksne

Den utforskende og musikalske versjonen av Nordahl Griegs klassiker vant både priser og publikums hjerter på nyåret 2016.

80 år etter urpremieren på Vår ære og vår makt av Nordahl Grieg, tok dramatiker Cecilie Løveid og regissør og dramatiker Tore Vagn Lid utgangspunkt i Griegs manus og laget sin egen versjon, et flettverk av tekst, musikk, foto og film. Teateret blir et mørkerom og forestillingen fremkaller en traumatisk side av byens kollektive hukommelse.

Skuespillere og musikere er «fremkallere» – de henter frem glemte og fortrengte sider ved bergensernes fortid som har vært med å prege dem til det de har blitt, og de konfronterer Nordahl Grieg selv. Orkesteret, som rørte publikum til tårer, ledes an av jazzlegenden Per Jørgensen.

Nypremiere i Teaterkjelleren 30. september.

Bakgrunnsartikler:

Opplev mer:

TORE VAGN LID FORTELLER OM ARBEIDET MED VÅR ÆRE/VÅR MAKT

Regissør Tore Vagn Lid gjestet Dramatikkens hus i 2016. Her forteller han om sin fascinasjon for dramatikeren, krigskorrespondenten og dikteren Nordahl Grieg, men også arbeidet med den kritikerroste forestillingen Vår ære/Vår makt.

Hør: Tore Vagn Lid om: Nordahl Grieg 

LATE NIGHT-KONSERT M/PER JØRGENSEN OG VENNER
Lørdag 14. oktober kl 21.30-22.30: Teaterkjelleren, DNS.
Per Jørgensen byr på møter mellom ulike musikalske landskap sammen med Sissel Vera Pettersen (vokal og elektronikk), Sigbjørn Apeland (trøorgel) og Terje Isungset (perkusjon).

Billetter finner du her

NORDAHLS REVOLUSJON: OKTOBER 100 ÅR ETTER
Fredag 6. oktober kl. 17.30-19.15 i Publikumsrestauranten på DNS
I forkant av forestillingen vil dramatiker og regissør Tore Vagn Lid være i samtale med filosof Hans Marius Hansteen og historiker Torgrim Titlestad. NB! Etter forestillingen Vår ære/Vår makt denne kvelden, blir det også samtale på scenekanten.
I samarbeid med Radikal filosofi og litteratur v/UiB, Georg Johannesen-seminaret og Kunstnerisk utviklingsprogram KHIO.

Skuespillere

 • Dale, Katrine

  Dale, Katrine

  Katrine Dale er utdannet innen film- og TV-produksjon fra Noroff Instituttet i 2005. Hun var regiassistent på Bobbie Peers' Sniffer, som i 2006 vant Gullpalmen i Cannes for beste kortfilm. Våren 2008 spilte Katrine i Mann=Mann på Rogaland Teater, et stykke som fikk tildelt Heddaprisen samme år som Årets teaterprosjekt. På DNS kjenner vi henne fra blant annet "Festen", "Snødronningen", som Pippi i "Pippi Langstrømpe" og prisbelønte "Vår ære/vår makt".

   

   

   

   

 • Andersen, Bjørn Willberg

  Andersen, Bjørn Willberg

  Bjørn "Bamse" Willberg Andersen er en av veteranene blant DNS sine skuespillere. Han gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1988 og har vært ansatt ved DNS siden. Høsten 2010, samt høst og vinter 2011, spilte han i tospann med tidligere teatersjef Bjarte Hjelmeland i La Cage aux Folles. Han har spilt i Kong Lear, Hellemyrsfolket, Sånne som oss den Heddaprisvinnende forestillingen Vår ære/vår makt. Han er også kjent for sin tolkning av Gunnar Staalesens Varg Veum både i radioteatet og på scenen i Falne Engler (2006). I tillegg har Bamse bakgrunn fra bl.a. Riss Dansekompani og har vært skuespiller ved diverse film-, radio- og TV-produksjoner. I 2017 debuterte han som dramatiker med musikkteater-forestillingen Engler over Møhlenpris, hvor han også spilte selv. Bamse ble tildelt Pernillestatuetten i 1996 for sitt skuespillerarbeid.

 • Hovind, Sigmund Njøs

  Hovind, Sigmund Njøs

  Sigmund er utdannet ved Teaterhøgskolen i Göteborg 2008-2011. Debuterte i Påklädaren på Göteborgs Stadsteater i 2011. Debuterte på DNS i Dyveke i 2013. Her har han bl.a. spilt Hertugen av Cornwall i Kong Lear, Borka i Ronja Røverdatter, Pappa i Vaffelhjarte, Wahab i Forbrent, Nordahl Grieg og Konrad i Vår ære/Vår makt, som vant tre Heddapriser i 2016. Han spilte Snekker Andersen i Snekker Andersen og julenissen og Valentin i Edderkoppkvinnens kyss ved Teatret Vårt 2016/2017. Han har bl.a. medvirket i filmene Tyskerungen, Apflickorna og Det Moderna Projektet som var nominert til Guldbagge (svensk Amanda) i 2017. Har skrevet, regissert og spilt monologen Vem är jag? siden 2010. Har en ny monolog under utvikling om sorg.

 • Rønning, Pål

  Rønning, Pål

  Pål ble uteksaminert fra Arts Educational Schools London i 2001. I dag er han fast ansatt ved DNS, men han debuterte på DNS allerede i 1983 i "Hærmennene på Helgeland". Pål har bl. a. spilt Erasmus i "Erasmus Montanus", ( ved Teatret Vårt) Anders i "Guttene i Skyggen" og Hermann Orm i "Folkeutrydning-eller leveren min er meningsløs". For de to sistnevnte rollene fikk han Heddaprisen i 2009. Pål har også jobbet ved Teatret Vårt (2001-2006) og Oslo Nye Teater (2017). I 2013 fikk han sin regi-debut med "Shakespeares Samlede Verker (Lett forkortet)" her på DNS.

   

   

   

 • Nielsen, Jonas

  Nielsen, Jonas

  Tidligere medvirket i:

  Jonas er sønn av Marianne Nielsen og Frode Rasmussen og debuterte som skuespiller på DNS i "Mor Courage og barna hennes" av Bertolt Brecht i 2012. Han er også tidligere medlem av bandet Kakkmaddafakka, hvor han var vokalist og pianist. Våren 2016 og høsten 2017 spilte han i det prisbelønte stykket "Vår ære/vår makt".

 • Kambestad, Susann Bugge

  Kambestad, Susann Bugge

  Debuterte som Kaja i Byggmester Solnes på Teater Ibsen i Skien i 2013. Utdannet ved Teaterhøgskolen, men har også idéhistorie med hovedvekt på teatervitenskap ved UiB og UiO. Bergensjente med fartstid både fra dramalinjen på Fyllingsdalen videregående skole, Vestlandske Teatersenter og Studentteateret Immaturus i Bergen. Aktiv som skuespiller, regissør og medlem av kunstnerisk råd i Immaturus. Spilt Perdita i Vintereventyret for Thesbiteateret, og ble lagt merke til av mange som Synne i Sammen for VGTV/Monster. Debuterte på DNS i 2013 i Anne Franks dagbok, og har siden blant annet hatt hovedrollen som Ronja Røverdotter (2014). I 2015 spilte hun i Othello og En julefortelling.

Ingen forestillinger