Min kamp

«Min kamp» av Karl Ove Knausgård er tiårets litterære sensasjon. Nå er seksbindsromanen på 3622 sider blitt til to og en halv times kritikerrost teater. Passer for alle som her lest, og alle som ikke har lest, bøkene.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Drama
Spilletid: Ca. 2 timer og 20 min. inkl. pause.
Passer for: Ungdom og voksne

«Min kamp» av Karl Ove Knausgård er tiårets litterære sensasjon. Nå er seksbindsromanen på 3622 sider blitt til to og en halv times kritikerrost teater. Passer for alle som her lest, og alle som ikke har lest, bøkene.

Romanserien handler om forfatterens eget liv, om den verden han vokste opp i, om familien, vennene, om alle valgene som har gjort ham til den han er. Med sin ubønnhørlige trang til å forstå, og til å leve et anstendig og sant liv, setter Knausgård navn på en norsk nåtid som vi alle hører hjemme i.

Det er regissør Ole Anders Tandberg som har bearbeidet bøkene til teaterforestilling, og her møter vi kjente navn som Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg og Øystein Røger.

            Terningkast 6                        Terningkast 6                         Terningkast 6                            "Aldeles strålende teater"    "Helt makeløst"        "Gjør dypt inntrykk"
Bergens Tidende                      Aftenposten                Fædrelandvennen

"Helt makeløst ( … ) et teaterstykke det bør gå gjetord om" Aftenposten (6)
"En teateropplevelse som gjør dypt inntrykk (...) Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid" Fædrelandsvennen (6)
"Aldeles strålende teater" Bergens Tidende (6)
"Humoristisk (…) Allment (…) De er alle Knausgård" Dagbladet (5)
"Bedre enn romanen" Adresseavisen (5)
"Vesentlig, engasjerende og underholdende" Vårt Land
"Treffer en nerve (…) for alle som ikke har pløyd seg gjennom forfatterens seks bind" VG
"Løfter frem det humoristiske hos Knausgård" NRK
"Det er imponerende gjort" Klassekampen

Premiere på Store Scene 17. januar.

En samproduksjon mellom Riksteatret, Oslo Nye Teater og Agder Teater.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Skuespillere

 • Kittelsen, Agnes Elisabeth

  Kittelsen, Agnes Elisabeth

  Tidligere medvirket i:

  Kittelsen scenedebuterte som amatørskuespiller sommeren 2002 i en moderne versjon av "Aladdin". Dette var en forestilling der skuespillerne bestod av andreklassen ved Statens teaterhøgskole. Kittelsen fullførte teaterhøgskolen i 2003. Hun TV-debuterte i 2004 i serien "Skolen", og hadde året etter en birolle i serien "Brødrene Dal og mysteriet om Karl XIIs gamasjer". I 2008 hadde hun en sentral rolle i den norske filmen "Max Manus", og ble i august 2009 tildelt Amandaprisen for beste kvinnelige birolle. Kittelsen har også hatt roller i TV 2-serien "Dag", filmen "Sykt lykkelig" og teaterstykket "Trollbyen". Kittelsen har også spilt rollen som den vakre Unn den Fagre i syngespillet "Herøyspelet Kongens Ring" i flere år. På Den Nationale Scene hadde hun sine første roller i "Don Ranudo" av Ludvig Holberg og "Pippi Langstrømpe" av Astrid Lindgren i 2004. I 2005 spilte hun i Henrik Ibsens "Peer Gynt" i regi av Robert Wilson og, ikke minst, var hun Alice i "Alice i Eventyrland". I 2006 spilte hun i "Lillelord" av Johan Borgen, her på DNS.

 • Rubeck, Christian

  Rubeck, Christian

  Tidligere medvirket i:

  Rubeck fikk sin profesjonelle debut i Danny Boyles spillefilm "Millions" og hans første norske film var Joachim Triers "Reprise". Senere har han spilt i flere filmer, bla. Roenbergs "Max Manus". I 2014 spilte han motstandsmannen Claus Helberg i NRK- serien "Kampen om Tungtvannet" og fikk strålende kritikker for hovedrollen i spillefilmen "Amnesia". Fremover er han aktuell i spillefilmene "Collide" med Sir Anthony Hopkins og Sir Ben Kingsley, i  "What Happened to Monday" med Glenn Close og Willem Dafoe og i NRK-serien "Nobel". Han har vært tilknyttet både Nationaltheatret og Oslo Nye. Han spiller rollen som Karl Ove Knausgård i kritikersuksessen "Min Kamp" i regi av Ole Anders Tandberg. Han er utdannet ved Drama Centre London.

 • Egeberg, Ingjerd

  Egeberg, Ingjerd

  Tidligere medvirket i:

  Egeberg gikk ut av Statens teaterhøgskole i 1994. Hun debuterte på Nationaltheatret som Ruth i Hjemkomsten (2007) og har siden spilt blant annet Heksen i Reisen til julestjernen, Gina Ekdal i Vildanden, Inés i For lukkede dører, Lise i Doktor Proktors prompepulver og Den grønnkledde i Peer Gynt. Hun har vært ansatt ved Hålogaland Teater og Rogaland Teater. Roller i utvalg: Lady Macbeth i Macbeth, tittelrollen i Antigone, Olga i Tre søstre. Oslo Nye Teater: Gertrude i Hamlet. Nordland Teater: Blanche Dubois i En sporvogn til begjær. Egeberg var teatersjef ved Rogaland Teater fra 2000 til 2004.

  Film: Detektor, Marias menn, Tyven, tyven. TV: Hunter 2, Thomas P. bor ikke her, Turbulent sone, Blokk Z og Mammon 1 og 2.

 • Røger, Øystein

  Røger, Øystein

  Øystein Røger er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1984–1987) og har studert teatervitenskap ved UiB. Roller i utvalg, Nationaltheatret: Christian i "Festen", Yang Sun i "Det gode mennesket fra Sezuan", Pastor Manders i "TanGhost", Jake Quinn m.fl. i "Stones in his Pockets", Den ukjente i "Til Damaskus", Mannen i "Kom!", Gjesten i "Gjesten", Arnold Rubek i "Når vi døde våkner", Dr. Rank i "Et dukkehjem", Ulven i "Rockeulven", Peer Gynt i "Peer Gynt", Astrov i "Onkel Vanja". Røger har hatt ledende roller i seks av Nationaltheatrets oppsetninger av Jon Fosses dramatikk: "Barnet", "Sonen", "Mor og barn", "Draum om hausten", "Vinter, Melancholia" og "Svevn". Dessuten "Nokon kjem til å komme" og "Melancholia" for Radioteateret og "Hav" for DNT/BUL/ Festspillene i Bergen. Han var en del av den kunstneriske ledelsen for Torshovteatret 2000–2003. Her på Den Nationale Scene kjenner vi han fra: Johannes Rosmer i "Rosmersholm", Osvald i "Gjengangere" og tittelrollen i "Erasmus Montanus". Oslo Nye Teater: Tittelrollen i "Edvard Munch – Alfa og Omega". TV/Film i utvalg: "Oslo 31. august", "Himmelblå", "Sejer - Elskede Poona", "Ali Reza and the Rezas", "Taxi", "Erobreren", "Lilyhammer", "Kampen for tilværelsen" og "Frikjent". Høsten 2015 aktuell i "Okkupert", "#hæsjtægg" og "Mammon 2". Stipend: Norske teaterlederes stipend 1992, Oppland fylkes kunstnerstipend 1993. Priser: Continentalprisen (2001), Nationaltheatrets venners pris (2002), Hedda-prisen i kategorien beste mannlige hovedrolle og Kritikerprisen i 2006 for rollen som Den ukjente i "Til Damaskus". I fjor vinter spilte Røger hovedrollen som Adolf Eichmann i "Samtale før døden" her på DNS.

Ingen forestillinger