Krim og kaffe

Krimveteranen og intrigemakeren Gunnar Staalesen er kjent for sine fascinerende noveller, og denne høsten serverer vi dem iskalde til lunsj.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Høytlesning
Spilletid: Ca. 30 minutter
Passer for: Ungdom og voksne

Krimveteranen og intrigemakeren Gunnar Staalesen er kjent for sine fascinerende noveller, og denne høsten serverer vi dem iskalde til lunsj.

I den nye kaféen i Teaterkjelleren møter du skuespillere som vil lese høyt for deg fra kl 13:00 til ca. 13.30, tirsdag t.o.m fredag i denne perioden.

Lørdagene 23. september og 7. og 21. oktober byr vi på spesialutgaver med litt ekstra musikalsk krydder ved Jan Kåre Hystad.

Kafeen holder åpen fra kl. 12-14 disse dagene, og du kan nyte bakervarer eller suppe.

Introduksjon ved Ragnhild Gudbrandsen.

Fri entré.

"Krim og kaffe"

Teatekjellerens vestibyle uke 38 - 42

Lesning ved:
tirsdag 19. sept: Gunnar Staalesen leser første del av "Ulv! Ulv!"
onsdag 20. sept: Agnete G. Haaland fortsetter med "Ulv! Ulv!"
torsdag 21. sept: Marianne Nielsen leser første del av "Den Svarte Prinsen"
fredag 22. sept: Marianne Nielsen fortsetter med "Den Svarte Prinsen"
lørdag 23. sept: Kristian Berg Jåtten leser kortere krimtekster, musikk ved Jan Kåre Hystad

tirsdag 26. sept: Jon Ketil Johnsen leser første del av "Gunnar Reiss - Andersen, sa han"
onsdag 27. sept: Jon Ketil Johnsen fortsetter med "Gunnar Reiss - Andersen, sa han"
torsdag 28. sept: Håkon Moe leser første del av "Mannen som døde forgjeves"
fredag 29. sept: Håkon Moe fortsetter med "Mannen som døde forgjeves"

torsdag 5. okt: Kjersti Elvik leser første del av "Bisettelsen har funnet sted"
fredag 6. okt: Kjersti Elvik fortsetter med " Bisettelsen har funnet sted"
lørdag 7. okt: Idun Vik leser kortere krimtekster, musikk ved Jan Kåre Hystad

tirsdag 10. okt: Sigmund Njøs Hovind leser første del av "Død og tannpine"
onsdag 11. okt: Sigmund Njøs Hovind fortsetter med "Død og tannpine"
torsdag 12. okt: Ragnhild Gudbrandsen leser første del av "Det ufullendte"
fredag 13. okt: Ragnhild Gudbrandsen fortsetter med "Det ufullendte"

torsdag 19. okt: Ane Skumsvoll leser første del av "Siste reis"
fredag 20. okt: Ane Skumsvoll fortsetter med "Siste reis"
lørdag 21. okt: Idun Vik Leser kortere krim tekst, musikk ved Jan Kåre Hystad

Skuespillere

 • Elvik, Kjersti

  Elvik, Kjersti

  Kjersti gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1992, men debuterte på DNS allerede i 1987 i Jan Herwitz med Lothar Lindtner og Rolf Berntzen i de store rollene. Hennes første rolle som profesjonell skuespiller på DNS, var i rollen som Narren i Kong Lear. For film- og TV-publikummet er hun kjent fra NRK-serien Vestavind (1994-95), som Hanne Wilhelmsen i Anne Holt-filmene Blind gudinne (1997) og Salige er de som tørster (1997), som hun fikk Amandaprisen for, Hawaii-Oslo (2004) og Varg Veum - Kvinnen i kjøleskapet (2008). . På Den Nationale Scene har hun bl.a. spilt i Jan Eggums musikal På 'an igjen (2005), Molières Den innbilt syke (2007) og i Panikk i kulissene av Michael Frayn (2008).

  Kjersti ble nominert til Heddaprisen for beste birolle for rollen som fru Orm i Folkeutrydning - eller leveren min er meningsløs i 2008. Hun har også vært tilknyttet Trøndelag Teater, Nationaltheatret, Riksteatret og Torshovteatret. Kjersti regidebuterte i Momo, eller kampen om tiden på Store Scene i 2014, og har tidligere regi på forestillinger på Nationaltheatret og KHIO. Julen 2016 spilte hun Ruth i NRK-serien Snøfall og hun har også vært å se i Aber Bergen på TV3. Hun skal spille Bergljot når Vigdis Hjorths roman Arv og Miljø får sin urpremiere på DNS høsten 2018.

 • Vik, Idun

  Vik, Idun

  Idun er skuespiller utdannet ved Guildford School of Acting og har jobbet utøvende i London med teater, musikal og film siden 2009. Hun har bl.a. medvriket i "Sour Lips" av Omar El-Khariy på Ovalhouse Theatre, "Leading the Witness" av Scott Fivelson på the Gatehouse, "Being Norwegian" av David Greig på the Karamel Club og som ‘West End Chorus’ i Chess in Concert i the Royal Albert Hall. Idun har også ko-produsert og spilt i kortfilmen "Verity" (2014) med Adminda og Rocket Room Productions, og ko-stiftet Strong Point Theatre som bl.a gjorde "Twenty Four Eight" på Tristan Bates Theatre. Prosjekter i 2014 inkluderer "Lykkeparadigmet" (som dramatiker og utøver) og "Drømmefakultetet" med Teateretaten. Debuterer på DNS i rollen som Fie i "Hellemyrsfolket".

 • Hovind, Sigmund Njøs

  Hovind, Sigmund Njøs

  Sigmund er utdannet ved Teaterhøgskolen i Göteborg 2008-2011. Debuterte i Påklädaren på Göteborgs Stadsteater i 2011. Debuterte på DNS i Dyveke i 2013. Her har han bl.a. spilt Hertugen av Cornwall i Kong Lear, Borka i Ronja Røverdatter, Pappa i Vaffelhjarte, Wahab i Forbrent, Nordahl Grieg og Konrad i Vår ære/Vår makt, som vant tre Heddapriser i 2016. Han spilte Snekker Andersen i Snekker Andersen og julenissen og Valentin i Edderkoppkvinnens kyss ved Teatret Vårt 2016/2017. Han har bl.a. medvirket i filmene Tyskerungen, Apflickorna og Det Moderna Projektet som var nominert til Guldbagge (svensk Amanda) i 2017. Har skrevet, regissert og spilt monologen Vem är jag? siden 2010. Har en ny monolog under utvikling om sorg.

 • Gudbrandsen, Ragnhild

  Gudbrandsen, Ragnhild

  Ragnhild Gudbrandsen har en allsidig bakgrunn innen teaterverdenen, og har hatt en rekke store roller på DNS siden 1996. Sist så vi henne på scenen som Golde i Spellemann på taket (2016). Hun gjorde hovedrollen i Alt om min mor (2011). Hun har spilt i flere filmer, blant annet Varg Veum - Falne Engler (2008), S.O.S Svartkjær (2008), og Vegas(2009). Ragnhild har også vært aktuell som PST-sjef i TV-serien Okkupert i 2015 og i 2017 spilte hun dommer i TV-serien Aber Bergen. De senere år har Ragnhild vært aktuell i en rekke forestillinger. Våren 2013 så vi henne i Måken, og høsten 2013 stod hun alene på scenen i Lilli Valentin. For de to sistnevnte stykkene fikk hun Pernille statuetten i 2014, for fremragende sceneprestasjon i 2013. Ragnhild har også vært aktuell som PST-sjef i TV-serien Okkupert i 2015.

   

 • Tank-Nielsen, Sissel Ingri

  Tank-Nielsen, Sissel Ingri

  Sissel Ingri Tank-Nielsen har vært tilknyttet Den Nationale Scene siden 1978. Hun har også erfaring fra en rekke andre teatre, som Riksteatret, Rogaland Teater, Haugesund Teater, Fjernsynsteatret og Rikskonsertene med blant annet Ketil Bjørnstad. På DNS kjenner vi henne de siste årene fra blant annet "Anne Pedersdotter", Spellemann på taket" og "Engler over Møhlenpris".

   

   

   

   

   

   

Ingen forestillinger