INGER

En reise gjennom Inger Hagerups heftige liv og poesi.

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Monolog m/musikk
Spilletid: Ca. 1 time
Passer for: Alle

En reise gjennom Inger Hagerups heftige liv og poesi.

«Jeg skrev ikke dikt - jeg skrev det som det var» har Inger Hagerup sagt om sin poesi. I denne monologen med Wenche Kvamme, blir Hagerups livshendelser vevd sammen med diktene hennes, og vi får et varmt og ærlig portrett av den mangesidige dikteren.

Få har beskrevet leken og livet, kjærligheten og smerten så intenst som Inger Hagerup. Hennes brennende samfunnsengasjement preget en hel generasjon, og hun ble også banebrytende innen barnelitteratur og erotisk poesi. I følge sønnen Klaus hadde Inger ingen filter mellom liv og dikt. Hun jaktet på erkjennelse og grep begjærlig livets gleder – og utfordringer.

I denne forestillingen forteller hun selv om oppturer og nedturer, om menn og alkohol, men ikke minst om sitt forhold til diktningen. Vi møter også personer som sto Inger nær, alt i skuespiller Wenche Kvammes skikkelse.

Pressen skriver: «Fra første stund skaper hun en fortrolighet mellom seg og publikum. (...) Kvamme ligner på det bildet vi har av Hagerup og hun klarer å få frem det barnslige uten å bli banal og begjæret etter livet uten å bli klisje. (…) Inger er et vellykket portrett av en kvinne med mange sider.» Studentradioen i Bergen

Forestillingen er basert på bøker og intervjuer av Inger og sønnen Klaus Hagerup og er dramatisert av Anne-Karen Hytten. Historien er tonefulgt av jazzmusiker Jan Kåre Hystad.

Store Scene fra 8. november.

 

Skuespillere

  • Kvamme, Wenche

    Kvamme, Wenche

    Wenche er utdannet ved Statens Teaterskole 1974-1977 og debuterte på Nationaltheatret i 1977 i "Musikken gjennom Gleng" av Edvard Hoem. Hun debuterte på DNS året etter i "Godspell", og har siden arbeidet her, men med opphold på Nationaltheatret, Riksteateret, Hålogaland teater, Sogn og Fjordane Teater, og på andre scener i Bergen. Hun har også spilt i tv-seriene "Fedrelandet", "Offshore" og "Holms". Wenche har spilt mye Holberg. Hun var bl.a.  Pernille i "Den stundesløse" (1984) og Nille i "Jeppe på Bjerget" med Helge Jordal i tittelrollen (1987) og Baronessen i samme stykke med Eirik del Barco Soleglad i hovedrollen i 2017. Hun har i tre ulike oppsetninger spilt rollen som husjomfru Rasmine Henriksen i "Jan Herwitz", og har de senere år spilt i musikalene "Hellemyrsfolket" (2014/15/16) og "Spelemann på taket" (2016). Hun har også utmerket seg i enmannsforestillinger som "Shirley Valentine" (1990) og "Mamma heks" (2016). Wenche ble tildelt Pernillestatuetten i 1990.  

Ingen forestillinger