Glassmenasjeriet

Et vakkert minnespill om å holde fast og lengte bort.

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Drama
Spilletid: Ca. 1 time og 30 minutter, ingen pause
Passer for: Ungdom og voksne

Et vakkert minnespill om å holde fast og lengte bort.

Vi blir med tilbake til sydstatene i USA midt på 30-tallet. Her bor den unge Tom sammen med sin enslige mor og sin skjøre søster Laura. Faren forlot dem for mange år siden. Moren lever på drømmer og fantasier om hva livet var, og kanskje kan bli. Sarte Laura har forskanset seg i en vakker verden av glass. Og Tom rømmer fra virkeligheten på sitt vis. Alt er i ferd med å slå sprekker.

En dag blir en ung mann invitert til middag med familien. Alle tror han kan være løsningen på deres problemer, men det viser seg at ikke alt skal gå som planlagt. 

Glassmenasjeriet er et av verdens mest spilte stykker og blir sett på som gjennombruddet til Tennessee Williams. Han brukte nådeløst av sitt eget liv når han skrev, og dette stykket er hans mest selvbiografiske: Fortellingen blir drevet frem av dikterens poetiske nerve, dårlige samvittighet – og savn.

Den opprivende og oppløftende teaterklassikeren blir tonefulgt av nyskrevet musikk signert Nils Økland.

«Kanskje er det en strofe av en kjent melodi, kanskje bare et stykke gjennomsiktig glass...»

Anmelderne skriver: 

«Vakkert og gripende: Med en god tekst, fire skuespillere som står godt til hverandre og rollene sine og en følsom regi, kunne ikke dette ende som noe annet enn flott kammerspill.»

BT

«Skuespilleren på DNS formidler de mange spenningene og motsetningene i det temmelig dysfunksjonelle familien. Det er gripende og hudløst, heldigvis med et og annet humoristisk glimt. (...) like aktuelt i våre dager som da det tok teaterverdenen med storm for over 70 år siden.»

BA

Premiere i Teaterkjelleren 16. desember

OPPLEV MER!

Les om Tennessee Williams, mannen bak Glassmenasjeriet

Les om Glassmenasjeriets lange historie på DNS (norsk urpremiere på DNS i 1947)

Lytt til samtale om Glassmenasjeriet m/Jonatan Filip (Tom), Kamilla Grønli Hartvig (Laura) og dramaturg Toril Solvang

 Av: Tennessee Williams | Oversetter: Inger Hagerup | Regi og bearbeidelse av manus: Anne-Karen Hytten | Scenograf og kostymedesigner: Kari Gravklev | Komponist: Nils Økland | Dramaturg: Toril Solvang

 

Skuespillere

  • Olsen, Kim J.

    Olsen, Kim J.

    Aktuell med: Tidligere medvirket i:
    Kim er en 30 år gammel mann fra Harstad. Han kommer rett fra Teaterhøgskolen i Oslo, hvor han spilte sin siste forestilling i juni 2017. Kim gleder seg veldig til å prøve seg på livet som skuespiller på DNS, hvor "Glassmenasjeriet" av Tennesse Williams blir hans debut som teaterskuespiller.

Ingen forestillinger