Etterlyst: Jesus

Sammen med Svein Tindberg og det faste bandet sitt, nærmer Bjørn Eidsvåg seg Jesus på ulike måter. Hvem er han, og er det i det hele tatt mulig å svare på det spørsmålet? Sikkert er det at Jesus har hatt, og fremdeles har, en enorm påvirkning på mange mennesker. Trenger vi ham i dag – og i så fall, hvilken Jesus?

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ikke oppgitt
Passer for: Ungdom og voksne

Sammen med Svein Tindberg og det faste bandet sitt, nærmer Bjørn Eidsvåg seg Jesus på ulike måter. Hvem er han, og er det i det hele tatt mulig å svare på det spørsmålet? Sikkert er det at Jesus har hatt, og fremdeles har, en enorm påvirkning på mange mennesker. Trenger vi ham i dag – og i så fall, hvilken Jesus?

Eidsvåg vokste opp i Sauda med flanellograf, basar og allsang. I forestillingen viser han til de ulike Jesus-figurene han har hatt et forhold gjennom livet; en godhjertet sosialist, en streng moralist, en kul hippitype og en som mislikte sterkt både langt hår, rytmisk musikk og kvinnelige prester.   

Med både nytt og gammelt sangmateriale, mye humor og tidvis i god bedehusstil, leter Eidsvåg og Tindberg i kulturhistorien – og i egen oppveksthistorie – for å tegne et bilde av den Jesus som de og kanskje publikum ønsker seg.

 

Terningkast5 (1)                  Terningkast5 (1)

"Fremragende"             "Usedvanlig levende" 
  Aftenposten                            VG
Terningkast5 (1)                

"Forestillingen er så god at den en gang i tiden kunne blitt forbudt"
                     Dagsavisen

Terningkast5 (1) 

"Riktig fin og tankevekkende forestilling"

                                BA


Produsert av Det Norske Teatret.

Premiere på Store Scene 14. november.

Bjørn Eidsvåg er overveldet over responsen på Etterlyst: Jesus. Intervjuet finner du her! 

TRO, TVIL OG TROVERDIGHET

18. november kl. 11.30-12.30 på Store Scene

Bjørn Eidsvåg, forfatter Bjørn Sortland og dialogprest Hildegunn Isaksensamtale om tvilens betydning for tro og troverdighet. Ordstyrer er Hilde Sandvik.

Billetter koster kr 50 og er inkludert kaffe.
Er du student eller under 25 år er det gratis, men billetter må hentes på billettkontoret på DNS.

I samarbeid med Bjørgvin bispedømme og Bjørgvin kirkeakademi.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Skuespillere

 • Eidsvåg, Bjørn

  Eidsvåg, Bjørn

  Tidligere medvirket i:

  Siden oppstarten i 1971, har den folkekjære artisten Bjørn Eidsvåg skrevet seg grundig inn i norsk musikkhistorie. Det at Bjørn er utdannet prest, og i sin tid arbeidet innen psykiatrien, har i stor grad påvirket låtene hans og hans evne til å formidle dem på. Gjennom hele karrieren har Bjørn stått på retten til å si hva man vil, uavhengig av livsynsbåser. Med sine tekster og sin musikk, har han et sterkt ønske om å kommunisere med publikummet sitt om alle aspekter ved det å være et tenkende menneske. Tro, tvil, kjærlighet og anger. Høsten 2017 inntar Bjørn Eidsvåg Den Nationale Scene med den egenskrevne forestillingen "Etterlyst: Jesus", sammen med Svein Tindberg og regissør Erik Ulfsby. Forestillingen inneholder også flere nye sanger, i tillegg til Eidsvåg-klassikere og coverlåter.

 • Tindberg, Svein

  Tindberg, Svein

  Tidligere medvirket i:

  Svein er er utdannet ved Statens Teaterhøgskole 1974–197 og ansatt på Det Norske Teatret, men har jobbet på scener over hele landet. Blant rollene han har gjort kan vi nevne "Romeo", "Hamlet", "Gregers Werle", "Figaro" og "Cyrano de Bergerac". Mest kjent er han imidlertid for fortellerteaterforestillingen "Markusevangeliet", en forestilling som gikk sin seiersgang flere steder i Norge i 1995 og året etter også på Folketeatret i København under Nordiske Teaterdager. For denne forestillingen ble han tildelt Kritikerprisen og Telenors kulturpris. Totalt så 75 000 nordmenn de 220 forestillingene da de gikk i 1995 og 96.I 2000 hadde han suksess med oppfølgeren "Apostlenes gjerninger", som trakk stappfulle hus der han fremførte forestillinger. Begge forestillingene var i regi av Kjetil Bang-Hansen. Tindberg har utover skuespill på scenen også gjestet Mostraspelet flere år som Olav Haraldsson (Fra 2005 til 2007 hadde han også regien på stykket).

Ingen forestillinger