DUS: Hyenar m/Loddefjord Musikalfabrikk

Når ofrene blir gjerningskvinner

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ikke oppgitt
Passer for: Ikke oppgitt

Når ofrene blir gjerningskvinner


Loddefjord musikalfabrikk har valgt ut «Hyener» av den svenske dramatikeren Anders Duus til festivalen for ung scenekunst på DNS.

Fem jenter, som på ulikt vis, er outsidere på skolen sin, blir inspirert av et gruppearbeid i samfunnsgeografi og blir hyener. En hyene bryr seg ikke om hvordan de ser ut eller hvordan de lukter. En ensom hyene er feig, men i flokk viker de ikke for noen.

Som hyeneflokk er ikke jentene lenger usynlige og de lar seg ikke kue. De blir ikke mobbet, men fryktet. Hva skjer når de som vanligvis betraktes som bytte, tar makten selv? Hvem definerer egentlig reglene?

Fabrikken i Loddefjord består vanligvis av ca. 25 skuespillere, dansere, sangere og fullt band. Dette er tredje gangen de er med på DUS, og her møter vi skuespillerne under 19 år.

DUS (Den unge scenen) er et landsdekkende initiativ for å styrke kvaliteten på ungdomsteater i Norge. Prosjektet er støttet av Norsk kulturfond og Norsk kulturråd og hele 15 partnere er med i prosjektet. DUS bestiller manus av dramatikere skreddersydd for ungdom, og ungdomsteatre velger ut hvilket stykke de vil arbeide med. Forestillingene fremføres på regionale festivaler annethvert år og de medvirkende er fra 13 til 19 år. www.dus.as

Ingen skuespillere

Ingen forestillinger