DUS: En ny venn i døden m/Spinae

Eit møte mellom to verdenar

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ikke oppgitt
Passer for: Ikke oppgitt

Eit møte mellom to verdenar

Spinae Company ungdomsteater fra Stord har valgt stykket “En ny venn i døden av Sirilinn Fri:

“Opplev teater fra eit anna perspektiv. I forestillinga blir publikum satt på scena og inn i scenografien. Dette for å få eit nytt innblikk i korleis mennesker stadig blir satt i bås og innramma mot sin egen vilje. Dette er eit skodespel om kampen for frihet og liv”.

En ny venn i døden handlar om kontrastane mellom to ulike liv og verdenar. To unge jenter frå heilt ulike miljø med heilt ulike livsvilkår møtest. Maria og Minaya. Jenta frå det trygge sosialdemokratiske Norge får eit realt verkeligheits-sjokk. Den bortskjemte og sjølvopptatte Maria blir med Minaya på ei vandring inn i eit samfunn der uendeleg fattigdom og råskap pregar alt og alle. Det livet ho har levd fortonar seg no uverkeleg og vondskapen stiller henne overfor val som nesten er umenneskelege.


DUS (Den unge scenen) er et landsdekkende initiativ for å styrke kvaliteten på ungdomsteater i Norge. Prosjektet er støttet av Norsk kulturfond og Norsk kulturråd og hele 15 partnere er med i prosjektet. DUS bestiller manus av dramatikere skreddersydd for ungdom, og ungdomsteatre velger ut hvilket stykke de vil arbeide med. Forestillingene fremføres på regionale festivaler annethvert år og de medvirkende er fra 13 til 19 år. www.dus.as

Ingen skuespillere

Ingen forestillinger