Askepott

Det var en gang en snill og modig jente, en superslem stefamilie, en fortryllende fe, en flott prins, et magisk tre og mange hjelpsomme dyr. Det var en gang en ensom jente som ble invitert til ball på slottet – et sted hvor drømmer kan bli virkelighet.  

Neste visninger

mandag 11.12.17
16:30
16:30
tir 12. des 16:30 Store Scene
ons 13. des 16:30 Store Scene
Se alle visninger
Sjanger: Familieforestilling
Spilletid: Ca. 2 timer, inkludert pause
Passer for: Anbefalt fra 6 år

Det var en gang en snill og modig jente, en superslem stefamilie, en fortryllende fe, en flott prins, et magisk tre og mange hjelpsomme dyr. Det var en gang en ensom jente som ble invitert til ball på slottet – et sted hvor drømmer kan bli virkelighet.  

Eventyret om Askepott er en våre kjæreste kulturskatter og fins i mange varianter. Fortellingen om jenten som etter morens død blir herset med av sin nye familie, før hun med et trylleslag, hardt arbeid og gode hjelpere får livet hun fortjener, griper både barn og voksne.

I høstens store familieforestilling tar vi utgangspunkt i Brødrene Grimms eventyr. Det blir en storslått visuell opplevelse med en god dose humor og mange rørende øyeblikk. Askepotts reise fra asken til kongelig bryllup blir tonesatt av Mari Kvien Brunvoll, og dansere fra Absence Crew tryller frem ulike dyr.

(SPIS MIDDAG på teateret før forestillingen. Du kan forhåndsbestille eventyrburger og tryllesaft når du kjøper billett på nett eller du kan ta kontakt med billettkontoret (55 60 70 80) før kl. 18.00, senest kvelden før du skal på teater.)

Premiere på Store Scene 13. oktober.

Dette skriver pressen: 

"Nydelig Askepott i sprelsk eventyr. (...) I Ameli Isungset Agbota har teatret funnet en nydelig Askepott. (...) Med sin utstråling, mimikk og fine kroppsspråk gir hun oss en Askepott som hentet ut av eventyret.(...) Regissør Maria Kjærgaard-Sunesen har tatt utfordringen med bravur og laget minneverdig barneteater av en gammel traver." 

BT

"Det er blitt et stykke som ligger nærmere nordmenns juleklassiker «Tre nøtter til Askepott» enn Disney-konsernets sukkerspinn, men først og fremst er det en helstøpt forestilling, med ny musikk, frapperende dans, flotte kostymer og svært tydelige figurer på scenen".

BA

 

Opplev mer!

JULEVERKSTED
Lørdag 9. desember kl 14-16 i publikumsrestauranten og foajeen. Vi lager julegaver, hører juleeventyr og går rundt juletreet! I samarbeid med Kavlifondet

Bli kjent med gjengen bak forestillingen!
Les intervju med regissøren:  En eventyrdrøm for hele familien
Bli med Askepott og Prinsen: Askepott på nye eventyr

 

Skuespillere

 • Kalsås, Kim

  Kalsås, Kim

  Kim er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, gikk ut derfra i 1975, og har vært tilknyttet Riksteatret hvor han var ansatt fra 1975–79, samt diverse radio- og filmproduksjoner. Han har vært ansatt på Den Nationale Scene siden 1979, og er kjent fra en lang rekke roller, blant annet i "Hellemyrsfolket" av Amalie Skram, i Molières "Don Juan", i "Anne Franks dagbok" og i "Heksene" av Roald Dahl.

   

   

   

   

   

 • Haldorsen, Halvard

  Haldorsen, Halvard

  Aktuell med: Tidligere medvirket i:

  Halvard er en av seks dansere i dansegruppen Absence Crew. Han har tidligere spilt i suksessen "Jungelboken" og var sist å se i "Norr - Dagudene breaket" (2015) her på DNS.
  Halvard er den av oss som trives best opp ned. Hvis du ikke kjenner han igjen på hårsveisen, kjenner du ihvertfall igjen den utrolig akrobatiske stilen hans, basert på fleksibilitet, flips og powermoves. Når du ser han på gulvet er det er lett å skjønne hvorfor han var på landslaget i turn i nesten fem år. Halvard er stolt tromsøværing og har et stort arr på armen, som han påstår at en isbjørn fra Svalbard har laget.

 • Roksvåg, Andreas

  Roksvåg, Andreas

  Aktuell med:

  Andreas er en av seks dansere i dansegruppen Absence Crew. Han er lidenskapelig opptatt av Breaking og Hiphop. Etter å ha sett Tommy Tee ta over Oslo Spektrum i 1999, og har han brukt mer tid opp ned, enn på bena. Andreas er en naturlig leder og en stor del av drivkraften i Absence, og jobber hele tiden for at gruppen skal vokse og forbedre seg. Han er en av grunnleggerne i Absence og har vært aktiv breaker helt siden han startet i 1999. I tillegg til Absence har han også laget sin egen barneforestilling «Bakgårdsskatter» sammen med Ane Evjen Gjøvåg. Andreas er også profesjonell fotograf, vindtunnellflyger, fallskjermhopper og eventyrer. Han er kjent for sin kjappe headspin og New York bboy stil. Han debuterte på DNS i 2015 med forestillingen "Norr - Da gudene breaket".

Ingen forestillinger