Albert & Anna

Opplev den vakre kjærlighetshistorien som har berørt publikum over hele landet!

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Samtidsdrama
Spilletid: 1 time og 35 minutter, ingen pause
Passer for: Voksne

Opplev den vakre kjærlighetshistorien som har berørt publikum over hele landet!

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet. Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise. Espen Leite er med som musiker og komponist.

«Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake.»

Anmelderne skriver: 

«Med dette stykket har Frode Grytten skrevet seg inn i toppdivisjonen av norske samtidsdramatikere (...) Det er ømt, det er poetisk, det er vondt, det er vakkert, det er minneverdig.»

BT (6)

«Dette er feelgood, men med en dose klokskap og velspilt vemod (...) Med tangoens brusende rytmer som akkompagnement er fortellingen om Albert & Anna blitt en varm og vemodig livsdans.»

VG (5)

«Gryttens stykke er som en hymne til alminneligheten og utholdenheten, til det som er varig i en fragmentert verden. (...) Kari Simonsen og Sverre Bentzen er dypt rørende som det modne paret, og Stine Robin og Kristoffer Sagmo Aalberg er totalt overbevisende i sin unge forelskelse.»

Aftenposten (5) 

«En sterk beretning om samliv som forvitrer. (...) Kari Simonsen er fantastisk i rollen som Anna.»

BA (5)

«Finstemt, følsomt, følelsesladd (...) en berørende beretning om et alminnelig ektepars alminnelige sorger.»

Dagbladet

«En vakker, trist fortelling om hvilken stor verdi det ligger i å ta vare på hverandre gjennom et helt liv.»

Morgenbladet

Urpremiere i Teaterkjelleren 23. mai. Nypremiere på Store Scene 12. desember

OPPLEV MER!

Les I gode dagar, i vonde dagar - Frode Grytten om livslang kjærlighet

Av: Frode Grytten | Regissør: Hildegun Riise | Scenograf og kostymedesigner: Åse Hegrenes | Komponist og musiker: Espen Leite | Koreograf: Sigrid Edvardsson | Lysdesigner: Gyril Høgberg | Videodesigner: Åsmund Bøe | Kunstnerisk rådgivning: Solrun Toft Iversen

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene 
Presenteres som en del av Festspillene i Bergen

Skuespillere

 • Simonsen, Kari

  Simonsen, Kari

  Tidligere medvirket i:

  Simonsen er utdannet ved Statens teaterhøgskole i 1956-1959. Roller i utvalg, Nationaltheatret: Katharina i Troll kan temmes, Fru Maja Rubek i Når vi døde vågner, Lady Macbeth i Macbeth, Susan i Husker du Susan, Miss Lettice Douffet i Lettice og Lotte, stuepiken Anne i Geografi og kjærlighet, Winnie i Deilige dager, Mrs. Peachum i Tolvskillingsoperaen, Fru Byrettsdommer i Tro, håp og kjærlighet, Madeleine i To kvinner, fru Helena Ekdal i Fanny og Alexander og May i Fool for love. Oslo Nye Teater: Sally Bowles i Cabaret, Rosalind i As you like it og Melissa i Kjærlighetsbrev. Hun har også arbeidet ved teatre som ABC Teatret, Victoria Teater, Chat Noir, Chateau Neuf, Blackbox og Bryggeteatret. Hun har hatt rollen som Mor Aase i Peer Gynt på Gålå i 12 år. Film/TV: Kunsten å tenke negativt, Hotel Cæsar og programleder i Kanal FEM. Priser: Per Aabels ærespris i 1990, æres-Amanda i 2001 og Aase Byes ærespris i 2009.

 • Hansen, Stine Robin Berg

  Hansen, Stine Robin Berg

  Stine debuterte på DNS i En julefortelling høsten 2015. Hun har hatt rollen som den unge Anna i Frode Gryttens bejublede Albert & Anna. I vår blir hun å se i rollen som Vilde i den musikalske familieforestillingen Vilde Vite og Plastmysteriet.

   

   

   

   

   

   

 • Bentzen, Sverre

  Bentzen, Sverre

  Tidligere medvirket i:

  Sverre har vært ansatt ved flere teatre, gjort redioteater, film og TV-serier. Han har medvirket i Spelet om Heilag Olav og Kristin Lavransdatter i Sel. Han kom til Det Norske Teatret i 1990 og har bl.a. annet spilt Cleante i Tartuffe, Lensmannen i Medmenneske, Petter Pære i Ein midtsommarnattsdraum, Serebrjakov i Onkel Vanja, Charley i Ein seljars død, Den arbeidslause i Personkrins 3:1, Dir. Whalen i Ingenting om nattergalen, Sórin i Måken og Den feite fyrsten i Den kaukasiske krittringen. Han spilte Peer i Peer Gynt på DNS.

 • Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Kristoffer er utdannet fra GITIS, Det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst i Århus og Moskva i 2007. Debuterte ved Nord-Trøndelag Teater i 2008 og kom til DNS i 2011. Ordet av Kaj Munk var hans første forestilling. Senere har Kristoffer bl.a spilt kokken i Mor Courage, Albany i Kong Lear, Aslaksen i En folkefiende, Guten i Vakkert, Sjur Gabriel i Hellemyrsfolket, Mannen i Vinter, Ole i Stort og stygt og Robin Hood i Robin Hoods Hjerte. En rolle han også spilte ved The Royal Alexandra Theatre i Canada, vinteren 2015. Kristoffer har vært programleder i Newton og var med å starte NRK Super i 2008. Han vant Heddaprisen sammen med Sogn og Fjordane Teater i 2010. Robin Hoods Hjerte ble også Heddanominert. Kristoffer mottok i 2014 Nord-Trøndelag Fylkeskommunes kunststipend for unge kunstnere.

   

   

   

   

   

   

   

Ingen forestillinger