Tonje Glimmerdal

En varm, morsom og musikalsk forestilling om vennskap og mot. Tonje Glimmerdal har tatt publikum og presse med storm.

Barne- og familieforestilling. Spilles på Store Scene til 21. mai.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Barne- og familieforestilling
Spilletid: Ca. 2 timer, inkludert pause
Passer for: Fra 4 år

En varm, morsom og musikalsk forestilling om vennskap og mot. Tonje Glimmerdal har tatt publikum og presse med storm.

Barne- og familieforestilling. Spilles på Store Scene til 21. mai.

Vårens store familieforestilling er basert på den populære barneboken av Maria Parr. «Tonje Glimmerdal» er blitt sammenlignet med Astrid Lindgrens barneklassikere og Tonjes motto «fart og sjølvtillit» er allerede blitt adoptert av mange barn.

Tonje på 10 år er det eneste barnet i Glimmerdalen og den tøffeste jentungen dalen har sett på lenge. Alle liker Tonje, unntatt den kyniske business-campingplass-eieren Klaus. Han liker ikke barn i det hele tatt og har beordret forbud mot barn i det han kaller «Hagen-Helsecamping».

Bestevennen til Tonje er Gunnvald på 74 år, og de to kjenner hverandre ut og inn. Eller gjør de egentlig det? En dag finner nemlig Tonje ut at Gunnvald har en stor hemmelighet og at han trenger hjelp. Dermed blir det en kamp for å berge lykken og feletonene for verdens beste bestevenn, godt hjulpet av mottoet: «Fart og selvtillit».

Nykomponert musikk av Karoline Krüger. Musikeren Sigrid Moldestad har en viktig rolle i oppsetningen. Det har også felen hennes.

Da Maria Parrs barnebok, «Vaffelhjarte», ble gjort til teater på DNS i 2014, var responsen fra publikum og anmeldere enorm. Og suksessen fortsatte på turné i Sogn og Fjordane i 2015. Nå følger vi opp med Parrs andre barnebok, «Tonje Glimmerdal».

Spilles til 21. mai

Priser

 
Voksne:     kr. 260
Honnør: kr. 220
Barn til og med 14 år: kr. 170
Ungdom 15 – 25 år:       kr. 200
Student over 25 år: kr. 200
Grupper over 15 personer: kr. 200

Skuespillere

 • Kalsås, Kim

  Kalsås, Kim

  Kim er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, gikk ut derfra i 1975, og har vært tilknyttet Riksteatret hvor han var ansatt fra 1975–79, samt diverse radio- og filmproduksjoner. Han har vært ansatt på Den Nationale Scene siden 1979, og er kjent fra en lang rekke roller, blant annet i Hellemyrsfolket av Amalie Skram, i Molières Don Juan, i Anne Franks dagbok og i Heksene av Roald Dahl.

   

   

   

   

   

 • Isaksen, Stian

  Isaksen, Stian

  Stian Isaksen gikk ut fra Statens Teaterhøgskole (KHiO) i 2008, og debuterte samme året i "Løytnanten frå Inishmore" ved Det Norske Teatret. Han debuterte ved Den Nationale Scene i 2009, og mottok samme året Rampeløkten for sin tolkning av Kavring i "Brødrene Løvehjerte". Stian har siden den gang tolket flere roller ved teatret, og var sist å se i rollen som Han i "Ingenting av meg". Han har også vært tilknyttet NRK Radioteatret, Jo Strømgren Kompani, Rogaland Teater og Sogn og Fjordane Teater. Stian skal våren 2016 spille Post-Finn i "Tonje Glimmerdal".

  Stykker Stian har medvirket i:
  Folk og røvere i Kardemomme by (2009) av Thorbjørn Egner
  Kvinnene fra Troja (2009) av Euripides
  Brødrene Løvehjerte (2009) av Astrid Lindgren
  Svartediket (2010) av Arild Brakstad
  Dyrene i Hakkebakkeskogen (2010) av Thorbjørn Egner
  Et bedre sted (2011) av Stig Amdam
  Mor Courage og barna hennes (2012) av Bertolt Brecht
  En midtsommernattsdrøm (2012) av William Shakespeare
  Snødronningen (2012) av H.C. Andersen
  Pippi Langstrømpe (2013) av Astrid Lindgren
  meet me (2013) av Liv Heløe
  Robin Hoods Hjerte (2013) av David Farr
  Kong Lear (2014) av William Shakespeare
  Ronja Røvardotter (2014) av Astrid Lindgren
  LilleLAB#3 (2014) av Angelina Stojcevska
  Ingenting av meg (2015) av Arne Lygre

   

   

 • Tank-Nielsen, Sissel Ingri

  Tank-Nielsen, Sissel Ingri

  Sissel Ingri Tank-Nielsen har vært tilknyttet Den Nationale Scene siden 1978. Hun har også erfaring fra en rekke andre teatre, som Riksteatret, Rogaland Teater, Haugesund Teater, Fjernsynsteatret og Rikskonsertene med blant annet Ketil Bjørnstad. På DNS kjenner vi henne de siste årene fra blant annet "Anne Pedersdotter", Spellemann på taket" og "Engler over Møhlenpris".

   

   

   

   

   

   

 • Stalheim, Jostein

  Stalheim, Jostein

  Tidligere medvirket i:

  Jostein Stalheim er førsteamanuensis ved Griegakademiet Høgskolen i Bergen/Universitetet i Bergen, der han underviser komposisjon og akkordeon. Han har spilt med orkestre i og utenfor Norden, blant annet med Oslo filharmoniske orkester. Han har spilt inn flere CD-er med norsk musikk for akkordeon bl.a solo-CD Kast. Som komponist har han gjestet festivaler i inn- og utland og hadde høsten 2005 premiere på helaftens ballett De vilde Svaner over eventyret av H.C. Andersen. Hans verker har vært å finne på programmet til festivaler som Borealisfestivalen og Festspillene i Bergen. Stalheim har også laget musikk til opera, teater og utstillinger foruten en rekke verk for symfoniorkester, kammerensembler og soli. Musikken hans er spilt inn av en rekke artister bl.a "Postures" for strykesekstett og "Hidden Music" for fløyte og klaver. Orkesterverket "TANchoreiÁRDÁstev" finnes på CD-en Ung Symfoni og ble spilt på turne til St. Petersburg. Stalheim var med å starte konsertserien "Avgarde" som er oppkalt etter hans verk for solofiolin. Han fikk Fartein Valen-stipendet i 2001.

Ingen forestillinger