MusikalDIGG

MusikalDIGG gjester Store Scene på DNS! Noen av de ypperste utøverne fra feltet og fullt band skal fremføre høydepunkter fra den norske musikkteater-historien. Publikum får servert utdrag fra både kjente og glemte klassikere, samt nyere verker.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Høydepunkter fra den norske musikkteater-historien
Spilletid: Ca. 1 time og 40 minutter, inkludert pause
Passer for: Alle aldre

MusikalDIGG gjester Store Scene på DNS! Noen av de ypperste utøverne fra feltet og fullt band skal fremføre høydepunkter fra den norske musikkteater-historien. Publikum får servert utdrag fra både kjente og glemte klassikere, samt nyere verker.

På scenen står Helge Jordal, Christine Guldbrandsen, André Softeland, Idun Vik, Katrine Lunde Mackenzie, Tomine Mikkeline, Christel Marie Blunck, Kristian Berg Jåtten, Kjersti Berge , Lars Henrik Aarnes med flere.

Med et rikt sammensatt program og førsteklasses solister blir det en kveld som både fenger og beveger, i tillegg til å gi innblikk i mangfoldet som finnes innen musikkteater-sjangeren i Norge. Publikum kan vente seg både showstoppers og humor, viser og polka, rap og rock, saftige ballader og gode historier.

Noen av verkene har lokal forankring, som «Knut Gribb tar Bergenstoget» av Gunnar Staalesen og Knut Skodvin. Andre er kjente nasjonalskatter som «Ungen» av Egil Monn-Iversen og Harald Tusberg, basert på Oscar Braatens klassiker.  I tillegg løfter vi frem verker som har nådd utover Norges landegrenser og fått et internasjonalt publikum, som «Vincent» av Gisle Kverndokk og Øystein Wiik, og «Which Witch» av Ingrid Bjørnov, Benedicte Adrian og Ole A. Sørli. Det blir også innslag fra rykende ferske verker fra 2016 som «Märtha - the musical» av Vemund Vik, og «Séance» av Karoline Krüger, Sigvart Dagsland og Harald Zwart.

Blant musikere har vi med oss Tor Bjarne Bjelland, Ole Marius Sandberg, Bjarte Aasmul, Aage Vaksdal, og Jan Kåre Hystad. Ledet av Helge Lilletvedt.

Vi får også en spesialopptreden med danserne Jack Lorentzen, Eivind Linnog Stian Bergdølmo.

MusikalDIGG har på kort tid har markert seg som en viktig ressurs for å spre bevissthet rundt mangfoldet innen musikkteater-sjangeren. Konseptet utvikles og kurateres av Idun Vik, Helge Lilletvedt og Katrine Lunde Mackenzie. Støttet av Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Bergen kommune og Frilansfondet.

Medvirkende barn/ungdom:
Cecilia Strønen Damm, Mathilde Strønen Damm, Selma Indine Strønen Damm, Didrik A. Strønen Damm, Benjamin Strønen, Hermine Oen, Annichen Meidell, Nicklas Lødtvedt, Leon Krog Vignal, Lykke Gimnes, Ingeborg Nygaard, Lovise Moland Espeland, Dina Vabø, Ida Ødven Knutsen, Andrea Wilhemsen Grøtnes, Guro Heggholmen og Synne Odland Aase.
 
Store Scene mandag 7. november kl. 20.00!

Skuespillere

 • Jordal, Helge

  Jordal, Helge

  Tidligere medvirket i:

  Helge Jordal er en av Norges mest markante skuespillere og ble utnevnt til ridder av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden av Kong Harald V i 2006 for sin betydelige karriere. Siden han gikk ut fra Statens Teaterhøyskole i 1972 har han utmerket seg i flere roller på filmlerretet, TV, revyscenen og teatre over hele landet.

  Helge var ansatt ved Nationaltheatret i Oslo fra 1972-77, siden ved Hålogaland Teater i Tromsø før han kom til DNS i 1981. Han ble frilansskuespiller i 1987, men har spilt flere betydelige roller ved DNS siden.

  Fra filmverdenen er han bl. a. kjent fra Orions belte (1985), som han vant Amandaprisen for beste mannlige hovedrolle, og som han også fikk æresamandaen for i 2009, og Landstrykere (1989), som begge er regissert av Ola Solum. Mange kjenner han også fra Frida - med hjertet i hånden (1991), og han spilte i filmen Vegassom hadde premiere i september 2009.

  Stykker Helge har medvirket i:

  Terra Nova (1981)
  Den stundesløse under Holberg-jubileet i 1984
  Jeppe på Bjerget (1987) av Ludvig Holberg
  Spellemann på taket av Joseph Stein (1998)
  En Folkefiende (2001) av Henrik Ibsen
  Hans og Grete (2005) av Stuart Paterson
  Les Misérables(2008) av Victor Hugo
  Mascarade (2010) av Ludvig Holberg
  Min familie (2010) av Tracy Letts
  Førstereis
   (2011/2012/2013) av Morten Lorentzen
  Ulverock
   (2012) av Elisabeta Botsan

  Aktuell med:

 • Søfteland, André

  Søfteland, André

  André Søfteland er utdannet ved Guildford School of Acting i England og er bosatt i New York. Han har gjort flere opptredener på teatre i Europa og USA, og sommeren 2013 hadde han hovedrollen i Broadway-oppsetningen av «Les Misérables» på New London Barn Playhouse, New Hampshire. Han debuterte på DNS i rollen som Sivert i suksessmusikalen «Hellemyrsfolket» høsten 2014 (også 2015). Våren 2015 spilte han i «Ingenting av meg» av Arne Lygre. Denne våren spilte han også i «Little Shop of Horrors» på Cornerteateret i regi av teatergruppen Krabatene.

 • Guldbrandsen, Christine

  Guldbrandsen, Christine

  Tidligere medvirket i:
 • Eide, Tomine Mikkeline

  Eide, Tomine Mikkeline

  Tidligere medvirket i:

  Tomine Mikkeline er en klassisk skolert sopran. 12 år gammel ble hun signert med Universal Music og i en alder av 13 sang hun inn sitt klassiske debut album. Tomine har vært på tre ukers turnè i England og Wales som support artist for den britiske sangeren Aled Jones samt gjort en rekke konserter i Norge. Hun har bla. sunget i Den Norske Opera, under festspillene i Bergen, sunget for fredsprisvinnere som Malala Yousafzai, Kailash Sathyarti samt Aung San Suu Kyi og på åpningen av sykkel VM. Hun har vært solist i Grieghallen med bl.a orkestre som BFO, Ung Symfoni og Forsvarets musikkorps. I tillegg har hun vært solist med flere kor. Tomine gjør årlig en rekke eventer og oppdrag for næringslivet. Hun har blitt tildelt en rekke prestisjetunge stipender, samt prosjektstøtte fra Bergen Kommune flere ganger. I 2013 ble hun tildelt Bergen Kommune sin talentpris. Hun har spilt Unge Nina i musikkteateret "Nina Grieg, en stor liten kvinne" i villaen på Troldhaugen, "Astrid" i den prisbelønte Kanadiske spillefilmen "Violent" og hadde hovedrollen i kortfilmen  "Søsteren" som hadde premiere på BIFF i 2016. Tomine debuterte på DNS som Lille Cosette i "Les Miserables" (2008), og har siden medvirket i en rekke stykker, bl. a. "Svartediket" (2010), "Et bedre sted" (2011), "Blackbird" (2012), og i "Dyveke" (2013).

 • Vik, Idun

  Vik, Idun

  Idun er skuespiller utdannet ved Guildford School of Acting og har jobbet utøvende i London med teater, musikal og film siden 2009. Hun har bl.a. medvriket i "Sour Lips" av Omar El-Khariy på Ovalhouse Theatre, "Leading the Witness" av Scott Fivelson på the Gatehouse, "Being Norwegian" av David Greig på the Karamel Club og som ‘West End Chorus’ i Chess in Concert i the Royal Albert Hall. Idun har også ko-produsert og spilt i kortfilmen "Verity" (2014) med Adminda og Rocket Room Productions, og ko-stiftet Strong Point Theatre som bl.a gjorde "Twenty Four Eight" på Tristan Bates Theatre. Prosjekter i 2014 inkluderer "Lykkeparadigmet" (som dramatiker og utøver) og "Drømmefakultetet" med Teateretaten. Debuterer på DNS i rollen som Fie i "Hellemyrsfolket".

 • Jåtten, Kristian Berg

  Jåtten, Kristian Berg

  Kristian er utdannet ved The New York Conservatory for Dramatic Arts hvor han studerte skuespill for teater og film fra 2010 til 2013. I New York har han spilt Kirk i Nine Kinds of Release (2011) , M i Cock (2013) av Mike Bartlett og spilt i Bliss (2014) av Francois Choinière med teaterkompaniet Moving Pictures Theater Company. Kristian har også medvirket i flere produksjoner ved Rogaland Teater. Våren 2010 spilte han Mowgli i Jungelboken 2099, som også ble spilt sommeren 2011. I 2014 spilte han Robert i The Black Rider av Tom Waits. I 2015 spilte han Oskar i La den rette komme inn. Kristian har også medvirket i Rogaland Teaters sommerteater på Hindal Gård de siste tre årene og spilt i Snøhvit, Hans og Grete og De Tre Musketerer. Kristian er også sanger og musiker og driver mye med musikk. Kristian debuterte på DNS i En Julefortelling i 2015.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Mackenzie, Katrine Lunde

  Mackenzie, Katrine Lunde

  Katrine er utdannet klassisk sanger og debuterte på Theater An der Wien i Østerrike i 1994 i musikalen Elisabeth. Hun har siden jobbet med musikkteater og teater i ulike former og sjangrer. Hun har gjort roller som Fantine i Les Miserables og Maria i Jesus Christ Superstar. Katrine har vært tilknyttet Trøndelag Teater, DNS, Hordaland Teater, Sogn og Fjordane Teater, og hun har jobbet med musikkteater i Tyskland, Belgia og Storbritannia. Hun har produsert egne forestillinger, blant annet i samarbeid med Ragnar Hovland.
  Katrine har sitt hovedrepertoar innan musikkteatersjangeren, og er en av initiativtakerne til konseptet MusikalDIGG. De senere år har hun har også blant annet spilt i; Fjordmann (2015) av Stig Amdam, ved Sogn og Fjordane Teater, Namnet (2016) av Jon Fosse, ved Hordaland Teater, Illusjoner (2017) av Ivan Vyrypaev produsert av Cornerstone og sist som Stemoren i Askepott (2017) av Maria Kjærgaard- Sunesen på DNS.

 • Lorentzen, Jack

  Lorentzen, Jack

  Tidligere medvirket i:
 • Linn, Eivind

  Linn, Eivind

  Tidligere medvirket i:
 • Bergdølmo, Stian

  Bergdølmo, Stian

  Stian Bergdølmo har Bachelorgrad i Samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo ( 2013-2016).  Etter endt skolegang har han vært med i ulike forprosjekt, operaer og musikaler. Han var med som danser i Spelleman på taket høsten 2016 og i Kristin Lavransdatter våren 2018 på Den Nationale Scene i Bergen, begge regissert av Svein Sturla Hungnes og koreografert av Andre Danielsen. Stian har vært med i to oppsetninger utenfor Norge: Aurum (2015) en kunstinstallasjon av Kristine Gjems, koreografert av Heidi Jessen, ble vist på Prague Quadrennial kunstfestival, og i forbindelse med MOTforestillinger dro Stian til Palestina for å innstudere Tawasol. Stykket, laget av Eid Aziz og Petra Barghouthi, ble fremført i Oslo høsten 2017. Stian er også en del av kompaniet Frikar-X og koreograf/danser i Collab.

Ingen forestillinger