MusikalDIGG

MusikalDIGG gjester Store Scene på DNS! Noen av de ypperste utøverne fra feltet og fullt band skal fremføre høydepunkter fra den norske musikkteater-historien. Publikum får servert utdrag fra både kjente og glemte klassikere, samt nyere verker.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Høydepunkter fra den norske musikkteater-historien
Spilletid: Ca. 1 time og 40 minutter, inkludert pause
Passer for: Alle aldre

MusikalDIGG gjester Store Scene på DNS! Noen av de ypperste utøverne fra feltet og fullt band skal fremføre høydepunkter fra den norske musikkteater-historien. Publikum får servert utdrag fra både kjente og glemte klassikere, samt nyere verker.

På scenen står Helge Jordal, Christine Guldbrandsen, André Softeland, Idun Vik, Katrine Lunde Mackenzie, Tomine Mikkeline, Christel Marie Blunck, Kristian Berg Jåtten, Kjersti Berge , Lars Henrik Aarnes med flere.

Med et rikt sammensatt program og førsteklasses solister blir det en kveld som både fenger og beveger, i tillegg til å gi innblikk i mangfoldet som finnes innen musikkteater-sjangeren i Norge. Publikum kan vente seg både showstoppers og humor, viser og polka, rap og rock, saftige ballader og gode historier.

Noen av verkene har lokal forankring, som «Knut Gribb tar Bergenstoget» av Gunnar Staalesen og Knut Skodvin. Andre er kjente nasjonalskatter som «Ungen» av Egil Monn-Iversen og Harald Tusberg, basert på Oscar Braatens klassiker.  I tillegg løfter vi frem verker som har nådd utover Norges landegrenser og fått et internasjonalt publikum, som «Vincent» av Gisle Kverndokk og Øystein Wiik, og «Which Witch» av Ingrid Bjørnov, Benedicte Adrian og Ole A. Sørli. Det blir også innslag fra rykende ferske verker fra 2016 som «Märtha - the musical» av Vemund Vik, og «Séance» av Karoline Krüger, Sigvart Dagsland og Harald Zwart.

Blant musikere har vi med oss Tor Bjarne Bjelland, Ole Marius Sandberg, Bjarte Aasmul, Aage Vaksdal, og Jan Kåre Hystad. Ledet av Helge Lilletvedt.

Vi får også en spesialopptreden med danserne Jack Lorentzen, Eivind Linnog Stian Bergdølmo.

MusikalDIGG har på kort tid har markert seg som en viktig ressurs for å spre bevissthet rundt mangfoldet innen musikkteater-sjangeren. Konseptet utvikles og kurateres av Idun Vik, Helge Lilletvedt og Katrine Lunde Mackenzie. Støttet av Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Bergen kommune og Frilansfondet.

Medvirkende barn/ungdom:
Cecilia Strønen Damm, Mathilde Strønen Damm, Selma Indine Strønen Damm, Didrik A. Strønen Damm, Benjamin Strønen, Hermine Oen, Annichen Meidell, Nicklas Lødtvedt, Leon Krog Vignal, Lykke Gimnes, Ingeborg Nygaard, Lovise Moland Espeland, Dina Vabø, Ida Ødven Knutsen, Andrea Wilhemsen Grøtnes, Guro Heggholmen og Synne Odland Aase.
 
Store Scene mandag 7. november kl. 20.00!

Skuespillere

 • Jordal, Helge

  Jordal, Helge

  Tidligere medvirket i:

  Helge Jordal er en av Norges mest markante skuespillere og ble utnevnt til ridder av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden av Kong Harald V i 2006 for sin betydelige karriere. Siden han gikk ut fra Statens Teaterhøyskole i 1972 har han utmerket seg i flere roller på filmlerretet, TV, revyscenen og teatre over hele landet.

  Helge var ansatt ved Nationaltheatret i Oslo fra 1972-77, siden ved Hålogaland Teater i Tromsø før han kom til DNS i 1981. Han ble frilansskuespiller i 1987, men har spilt flere betydelige roller ved DNS siden.

  Fra filmverdenen er han bl. a. kjent fra Orions belte (1985), som han vant Amandaprisen for beste mannlige hovedrolle, og som han også fikk æresamandaen for i 2009, og Landstrykere (1989), som begge er regissert av Ola Solum. Mange kjenner han også fra Frida - med hjertet i hånden (1991), og han spilte i filmen Vegassom hadde premiere i september 2009.

  Stykker Helge har medvirket i:

  Terra Nova (1981)
  Den stundesløse under Holberg-jubileet i 1984
  Jeppe på Bjerget (1987) av Ludvig Holberg
  Spellemann på taket av Joseph Stein (1998)
  En Folkefiende (2001) av Henrik Ibsen
  Hans og Grete (2005) av Stuart Paterson
  Les Misérables(2008) av Victor Hugo
  Mascarade (2010) av Ludvig Holberg
  Min familie (2010) av Tracy Letts
  Førstereis
   (2011/2012/2013) av Morten Lorentzen
  Ulverock
   (2012) av Elisabeta Botsan

  Aktuell med:

 • Søfteland, André

  Søfteland, André

  André Søfteland er utdannet ved Guildford School of Acting i England og er bosatt i New York. Han har gjort flere opptredener på teatre i Europa og USA, og sommeren 2013 hadde han hovedrollen i Broadway-oppsetningen av «Les Misérables» på New London Barn Playhouse, New Hampshire. Han debuterte på DNS i rollen som Sivert i suksessmusikalen «Hellemyrsfolket» høsten 2014 (også 2015). Våren 2015 spilte han i «Ingenting av meg» av Arne Lygre. Denne våren spilte han også i «Little Shop of Horrors» på Cornerteateret i regi av teatergruppen Krabatene.

 • Guldbrandsen, Christine

  Guldbrandsen, Christine

  Tidligere medvirket i:
 • Eide, Tomine Mikkeline

  Eide, Tomine Mikkeline

  Aktuell med: Tidligere medvirket i:

  Tomine ble i 2013 tildelt Bergens Kommunes Talentpris. Hun har vært solist i Grieghallen ved en rekke anledninger, og har også deltatt under Festspillene i Bergen. I 2012 sang Tomine for 20. 000 publikummere på Torgallmenningen i Bergen. Hun sang også under åpningen av Sykkel-VM i 2017. I 2013 gav hun ut sitt første album, som fikk gode terningkast i flere aviser. Tomine har hatt flere roller ved Den Nationale Scene. I 2008 spilte hun Lille Cosette i musikalen Les Miserables, men har også hatt roller i Svartediket, Et bedre sted, Blackbird, Dyveke og vandreforestillingen Ibsen på Engen. Tomine har også medvirket i La Boheme og hatt roller i flere filmer, blant annet i den prisbelønnede Violent og kortfilmen Forvarsel

 • Berge, Kjersti

  Berge, Kjersti

  Tidligere medvirket i:
 • Vik, Idun

  Vik, Idun

  Idun er skuespiller utdannet ved Guildford School of Acting og har jobbet utøvende i London med teater, musikal og film siden 2009. Hun har bl.a. medvriket i "Sour Lips" av Omar El-Khariy på Ovalhouse Theatre, "Leading the Witness" av Scott Fivelson på the Gatehouse, "Being Norwegian" av David Greig på the Karamel Club og som ‘West End Chorus’ i Chess in Concert i the Royal Albert Hall. Idun har også ko-produsert og spilt i kortfilmen "Verity" (2014) med Adminda og Rocket Room Productions, og ko-stiftet Strong Point Theatre som bl.a gjorde "Twenty Four Eight" på Tristan Bates Theatre. Prosjekter i 2014 inkluderer "Lykkeparadigmet" (som dramatiker og utøver) og "Drømmefakultetet" med Teateretaten. Debuterer på DNS i rollen som Fie i "Hellemyrsfolket".

Ingen forestillinger