Mummitroll i kulissene

Nå er det familietid på DNS! Bli med på en morsom og spennende oppdagelsesferd sammen med Mummitrollet og vennene hans – et reisefølge som berører hjertet hos både barn og voksne. Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Barne- og familieforestilling
Spilletid: ca 2 timer, inkludert pause
Passer for: Fra 4 år

Nå er det familietid på DNS! Bli med på en morsom og spennende oppdagelsesferd sammen med Mummitrollet og vennene hans – et reisefølge som berører hjertet hos både barn og voksne. Teateret er et underlig, magisk sted hvor det mest utrolige kan skje. Det oppdager Mummitrollet og vennene hans når de må søke ly hos teaterrotten Emma og plutselig selv står på scenen.

Det er med jublende glede vi kan invitere store og små inn i Tove Janssons herlige univers i høst. Denne gang møter vi Mummitrollet, den modige og bråsinte Lille My, fisefine fru Filifjonka, den deprimerte hushjelpen Misa og den alltid premiereklare teaterrotten Emma.
 
Mummidalen trues av oversvømmelse og innbyggerne må evakueres. Mummitrollet og vennene hans blir innkvartert i en bygning som kommer seilende på havet. I begynnelsen synes de alt er litt rart og litt nifst. Det viser seg at de er kommet til et teater, og selv om teatersjefen Emma først er uhyre skeptisk, så får Mummi-følget etter hvert ansvaret for å lage ukens premiereforestilling.
 
«Mummitroll i kulissene» er en hjertevarm fortelling om alt det spennende som teateret har å by på. Og selvsagt blir det musikk og mye humor, som også barn ned i fireårsalderen vil ha stor glede av. Eksentriske Emma spilles av komikeren Christine Hope. Tove Janssons Mummi-verdenen er blitt allemannseie, kanskje fordi den rommer både eventyrlige historier og store, viktige spørsmål om hvem vi er og vil være.

Forestillingen er produsert etter avtale med Colombine Teaterförlag og Agency North LTD.

Premiere på Store Scene 14. oktober 2016.

Priser

 
Voksne:     kr. 260
Honnør: kr. 220
Barn til og med 14 år: kr. 170
Ungdom 15 – 25 år:       kr. 200
Student over 25 år: kr. 200
Grupper over 15 personer: kr. 200

Skuespillere

 • Hope, Christine

  Hope, Christine

  Tidligere medvirket i:

  Christine er utdannet ved École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq, Frankrike og Bergen Teaterskole - og er kjent for en rekke forskjellige kanaler, fra revyscenen landet over med egne show og sammen med bl.a. Øyvind Angeltveit, Are Kalvø, Espen Beranek Holm ogHerborg Kråkevik, fra fjernsyn med serien Frittgående Hope, som medredaktør av boken Norsk Humor på Samlaget, på film og på radio. Her på teatet har vi tidligere sett henne i Jan Herwitz av Hans Wiers-Jenssen, Jan og Aud fortel om egga sine av Rune Belsvik og Askepott av Runar Borge, alle 1999, De Vægelsinnede av Ludvig Holberg, Junk av Melvin Burgess/John Retallack i 2000 og Den stundesløse av Ludvig Holberg i 2006.

 • Rønning, Pål

  Rønning, Pål

  Pål ble uteksaminert fra Arts Educational Schools London i 2001. I dag er han fast ansatt ved DNS, men han debuterte på DNS allerede i 1983 i "Hærmennene på Helgeland". Pål har bl. a. spilt Erasmus i "Erasmus Montanus", ( ved Teatret Vårt) Anders i "Guttene i Skyggen" og Hermann Orm i "Folkeutrydning-eller leveren min er meningsløs". For de to sistnevnte rollene fikk han Heddaprisen i 2009. Pål har også jobbet ved Teatret Vårt (2001-2006) og Oslo Nye Teater (2017). I 2013 fikk han sin regi-debut med "Shakespeares Samlede Verker (Lett forkortet)" her på DNS.

   

   

   

 • Folgerø, Reny Gaassand

  Folgerø, Reny Gaassand

  Reny ble uteksaminert fra Statens Teaterhøgskole i 2001 og debuterte på DNS i Heksene samme år. I løpet av de 16 årene hun har jobbet på DNS, har hun hatt roller med stort spenn, bl.a. Nora i Et dukkehjem (2003), som også gjestet Ibsen-festivalen på Nationaltheatret og hovedrollene i Blå jakt (2011) og Blackbird (2012). Hun utmerket seg også bl.a. i Måken (2013) og Medeland (2014).  I 2015 spilte hun hovedrollen i Anne Pedersdotter og var også engasjert på Hordaland teater, hvor hun gjorde Julerosene. Høsten 2016 var hun Lille My i Mummitroll i kulissene, og vinteren 2017 spilte hun en av hovedrollene i Stort og stygt. Våren 2018 var hun aktuell i Florian Zellers Far og Plutselig står jeg igjen med meg selv i hånden og ser utover byen.

Ingen forestillinger