Mamma Heks

Spilles på Lille Scene fra 7. mai.

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Komedie
Spilletid: Ca. 1 time og 15 minutter, ingen pause
Passer for: Alle

Spilles på Lille Scene fra 7. mai.

To av ringrevene i norsk og bergensk teaterliv, Wenche Kvamme og Frode Rasmussen, borger for kvalitet når «Mamma Heks» skal brettes ut for det bergenske publikum. Kvamme alene på scenen. Dario Fo-tolkeren av rang; Rasmussen som regissør.

I Mamma Heks møter vi tre kvinneskjebner som har hver sin historie: en middelaldrende kvinne som hopper av sitt borgerlige liv og blir hippie, en spesiell versjon av den greske tragedien "Medea", som dreper sine barn, og en historie om en kvinne som er låst inne av sin mann, som ender på en uventet måte.

Alle er skrevet i Dario Fos og Franca Rames ånd, med mye humor. Alle fremført av Wenche Kvamme. Les intervjuet "Fryder seg med fandennivoldske fortellinger" her.

Frode Rasmussen har hatt stor suksess som Fo-tolker, og er valgt av hele Bergens Wenche Kvamme som regissør på denne LilleLAB-produksjonen.

Premiere på Lille Scene 7. mai 2016.

"Som et sverd skal din tunge ramme de oppblåste herrene over alt. Så kan vi le for det er når vi ler at vi avvæpner de mektige."
Sitat fra "Gjøglerens fødsel" av Dario Fo.

Priser

 
Ordinær: kr. 290
Barn til og med 14 år: kr. 150
Ungdom 15 – 25 år: kr. 150
Student over 25 år:   kr. 150
Honnør:   kr. 220
Gruppe over 15 personer:  kr. 230

Skuespillere

  • Kvamme, Wenche

    Kvamme, Wenche

    Wenche er utdannet ved Statens Teaterskole 1974-1977 og debuterte på Nationaltheatret i 1977 i "Musikken gjennom Gleng" av Edvard Hoem. Hun debuterte på DNS året etter i "Godspell", og har siden arbeidet her, men med opphold på Nationaltheatret, Riksteateret, Hålogaland teater, Sogn og Fjordane Teater, og på andre scener i Bergen. Hun har også spilt i tv-seriene "Fedrelandet", "Offshore" og "Holms". Wenche har spilt mye Holberg. Hun var bl.a.  Pernille i "Den stundesløse" (1984) og Nille i "Jeppe på Bjerget" med Helge Jordal i tittelrollen (1987) og Baronessen i samme stykke med Eirik del Barco Soleglad i hovedrollen i 2017. Hun har i tre ulike oppsetninger spilt rollen som husjomfru Rasmine Henriksen i "Jan Herwitz", og har de senere år spilt i musikalene "Hellemyrsfolket" (2014/15/16) og "Spelemann på taket" (2016). Hun har også utmerket seg i enmannsforestillinger som "Shirley Valentine" (1990) og "Mamma heks" (2016). Wenche ble tildelt Pernillestatuetten i 1990.  

Ingen forestillinger