En plass i solen – Folkets festspillscene

Hva er et menneske verdt?

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Drama
Spilletid: Ca. 1 time og 15 minutter, ingen pause
Passer for: Alle

Hva er et menneske verdt?

Dette spørsmålet er utgangspunktet for Folkets festspillscene sin forestilling En plass i solen. En gruppe unike og helt vanlige mennesker belyser spørsmålet om menneskeverd og definerer festspilltemaet grenser, gjennom sine personlige historier.

Det handler om å være privilegert. Hvilke utfordringer møter vi som kommer fra verdens rikeste land? Hva er viktig for oss, og hvilke konsekvenser får våre valg for andre mennesker?

Folkets festspillscene er et samarbeid mellom Festspillene i Bergen og DNS, der publikum medvirker i å skape en forestilling ut fra sine personlige historier. Historiefortellerne spiller ingen annen rolle enn seg selv og er ikke skuespillere, men autentiske personer på en scene. Slik forteller de en større historie om det å være menneske og utfordrer samtidig publikums begrep om hva teater er.

Fjorårets forestilling, Det var en gang et menneske, gikk for fulle hus og ble svært godt mottatt. «Dette er et teaterstykke som jeg trodde jeg ikke likte, men som jeg elsket» skrev BTs anmelder og ga forestillingen fem hjerter. Folkets festspillscene ble spesielt trukket frem av juryen, da regissør og dramatiker Vibeke Flesland Havre fikk Pernillestatuetten i 2015 for sitt kunstnerskap og da Festspillene i Bergen fikk Publikumsprisen i 2015.

Urpremiere

Vibeke Flesland Havre regi, manus, visuelt konsept
Åste Marie Bjerke dramaturgi
Ruth Hol Mjanger teaterpedagog
Mari Watn scenografi
Silje Grimstad lysdesign
Gunnar Innvær lyddesign
Brynjar Vik video
Hjørdis Steinsvik produksjonskoordinator
Kari Bakke, Håvard Skutle, Trond Stensland, Cornelia Glitsch, Rune Johnsen, Vibecke Linn Knudsen, Anita Marie Solvang historiefortellere

I samarbeid med DNS.

 

 

Urpremiere på Lille Scene 27. mai 2016.

Priser  
Ordinær: kr. 260
Honnør: kr. 235
Festspillkort 40% tom. 22 mars: kr. 165
Festspillkort 30% from. 23. mars: kr. 190
BT Fordel 25% maks 30 pr. forestilling: kr. 200

Ingen skuespillere

Ingen forestillinger