OBRA

En konsertforestilling inspirert av virkelige mennesker og aktuelle hendelser.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ikke oppgitt
Passer for: Ikke oppgitt

En konsertforestilling inspirert av virkelige mennesker og aktuelle hendelser.

For en bisarr verden vi lever i. Eller? Noen ganger gir den ingen mening i det hele tatt - korrupte, kaotiske mennesker krangler om posisjon. Et hjerteløst maktspill. Så dør du.

Fra en innledende trang til å utforske historiene til mennesker hvis liv har blitt drastisk påvirket av den globale økonomiske (u)orden, oppstår det her et konsertforestilling der musikere og skuespillere spiller på årsak og virkning - i en verden som ikke lenger ser ut til å kjenne seg selv igjen.

I løpet av en tragikomisk kveld preget av sosial og personlig politikk spør vi - hvem gjorde det, hvem kan klandres og hvem skal betale for det? For en ting er sikkert, noen har gjort et kupp.

Jazzmusiker og komponist Jon Balke er kjent for sin tro på kunsten som tankevekker. Med seg i dette prosjektet har han iscenesetterne Alan Lucien Øyen og Andrew Wale fra Winter Guests, skuespillere fra DNS, Bergen Big Band samt perkusjonistene i Batagraf.

Urpremiere på Verftet 28. mai.

Alan Lucien Øyen, Andrew Wale tekst, regi
Jon Balke komponist, opprinnelig idé
Solrun Toft Iversen dramaturg

Bergen Big Band
Jon Balke keyboards, elektronikk, perkusjon
Snorre Bjerck perkusjon
Helge Andreas Norbakken perkusjon

Produsert av Vestnorsk Jazzsenter i samarbeid med Den Nationale SceneNattjazz og Festspillene i Bergen

Skuespillere

 • Kvamme, Wenche

  Kvamme, Wenche

  Wenche er utdannet ved Statens Teaterskole 1974-1977 og debuterte på Nationaltheatret i 1977 i "Musikken gjennom Gleng" av Edvard Hoem. Hun debuterte på DNS året etter i "Godspell", og har siden arbeidet her, men med opphold på Nationaltheatret, Riksteateret, Hålogaland teater, Sogn og Fjordane Teater, og på andre scener i Bergen. Hun har også spilt i tv-seriene "Fedrelandet", "Offshore" og "Holms". Wenche har spilt mye Holberg. Hun var bl.a.  Pernille i "Den stundesløse" (1984) og Nille i "Jeppe på Bjerget" med Helge Jordal i tittelrollen (1987) og Baronessen i samme stykke med Eirik del Barco Soleglad i hovedrollen i 2017. Hun har i tre ulike oppsetninger spilt rollen som husjomfru Rasmine Henriksen i "Jan Herwitz", og har de senere år spilt i musikalene "Hellemyrsfolket" (2014/15/16) og "Spelemann på taket" (2016). Hun har også utmerket seg i enmannsforestillinger som "Shirley Valentine" (1990) og "Mamma heks" (2016). Wenche ble tildelt Pernillestatuetten i 1990.  

 • Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Kristoffer er utdannet fra GITIS, Det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst i Århus og Moskva i 2007. Debuterte ved Nord-Trøndelag Teater i 2008 og kom til DNS i 2011. Ordet av Kaj Munk var hans første forestilling. Senere har Kristoffer bl.a spilt kokken i Mor Courage, Albany i Kong Lear, Aslaksen i En folkefiende, Guten i Vakkert, Sjur Gabriel i Hellemyrsfolket, Mannen i Vinter, Ole i Stort og stygt og Robin Hood i Robin Hoods Hjerte. En rolle han også spilte ved The Royal Alexandra Theatre i Canada, vinteren 2015. Kristoffer har vært programleder i Newton og var med å starte NRK Super i 2008. Han vant Heddaprisen sammen med Sogn og Fjordane Teater i 2010. Robin Hoods Hjerte ble også Heddanominert. Kristoffer mottok i 2014 Nord-Trøndelag Fylkeskommunes kunststipend for unge kunstnere.

   

   

   

   

   

   

   

 • Røssummoen, Sverre

  Røssummoen, Sverre

  Sverre gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1975, og har siden vært tilknyttet Den Nationale Scene. Sverre har medvirket i en rekke revy-, tv- og filmproduksjoner, blant annet "Heksene" (1990), "Himmelfall" (2002) og "Varg Veum - Tornerose" (2008). Sverre spilte Kong Olav Haraldsson i "Mostraspelet" (1984-1985). Sverre har også gjort en del av både radioteater og lydbokinnspillinger. Sverre ble nominert til Heddaprisen for beste mannlige birolle i 2006/2007 for sin tolkning av Den fine herren i "Våre foreldres seksuelle nevroser" av Lukas Bärfuss.

   

   

   

   

Ingen forestillinger