Momo, eller kampen om tiden

Den lille jenten Momo oppdager at det finnes en hær av grå menn som stjeler menneskenes tid. Hun tar opp kampen mot dem. Ved hjelp av Mester Tid og den magiske skilpadden Kassiopeia skal de redde verden slik at menneskene igjen kan få eie sin egen tid. 

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 1 time og 45 minutter, inklusiv pause.
Passer for: Ikke oppgitt

Den lille jenten Momo oppdager at det finnes en hær av grå menn som stjeler menneskenes tid. Hun tar opp kampen mot dem. Ved hjelp av Mester Tid og den magiske skilpadden Kassiopeia skal de redde verden slik at menneskene igjen kan få eie sin egen tid. 

Se offisiell trailer for MOMO

Les også: Dette visste dere kanskje ikke om Michael Ende

Les anmeldelsene her!

Den tyske forfatteren Michael Ende skrev barneboken «Momo, eller kampen om tiden» i 1973 som science fiction. I dag vil nok de fleste, både barn og voksne, gjenkjenne seg i tematikken; tidsklemmen.

Historien om Momo har vært filmatisert i flere land og spilt på mange teater-scener. I Sverige er den etter hvert å betrakte som en klassiker og er mye spilt og lest. Den Nationale Scene byr på en helt ny dramatisering med lekende iscenesetting. Her blir det lagt vekt på varme, spenning og ikke minst aktualitet for de fleste barn og familier i vår tid.  

Rollen som Momo spilles av Thea Borring Lande og med seg får hun blant andre Ragnhild Gudbrandsen og Tore Chr. Sævold. 

Passer for barn fra 4-5 år.

Premiere på Store Scene 13. februar.

Skuespillere

 • Lande, Thea Borring

  Lande, Thea Borring

  Tidligere medvirket i:

  Thea har vært ansatt ved blant annet Nord-Trøndelag Teater, Teater Ibsen, Teater Grimsborken og Oslo Internasjonale Teater, før Den Nationale Scene. Hun har jobbet med regissører som Petter Næss, Anders T. Andersen og Vibeke Heide.
  Thea spiller fiolin, også i teatersammenheng. Hun har erfaring med diktlesning, undervisning, samt produksjon, research og tekstutvikling for scene og musikk.
  Hun har medvirket i flere kortfilmer som lever sine egne liv på filmfestivaler i inn- og utland.
  Thea har 3-årig skuespillerutdanning fra Høgskolen i Nord-Trøndelag 2008 (HiNT).
  Om Mørketid (2013) skrev avisene "spesielt Thea Borring Landes tolkning av Rose slår det gnister av" (Aftenposten) og "som relativt ferskt DNS-bekjentskap gir Thea Borring Lande løfte om at vi kan forvente oss mye." (Bergensavisen).

  Stykker Thea har medvirket i på DNS:

  Pippi Langstrømpe (2013) av Astrid Lindgren
  Kalenderpikene (2013) av Tim Firth
  Mørketid (2013) av Rebecca Lenkiewicz
  Fanny og Alexander (2012) av Ingmar Bergman
  Med Octavia på Teatret (2012-2013) av Vibeke Flesland Havre
  Ulverock (2012) av Elisabeta Bostan
  Pippi Langstrømpe (2013) av Astrid Lindgren
  Kalenderpikene (2013) av Tim Firth
  Mørketid (2013) av Rebecca Lenkiewicz

  Aktuell med:

  Momo, eller kampen om tiden

 • Løvold, Tormod

  Løvold, Tormod

  Tormod ble engasjert første gang på DNS i 1997 i Snehvit. I tillegg til sine mange forestillinger på DNS, har han også vært engasjert ved Hordaland Teater. Tormod er en dreven improteater-mann, og startet Bergen Impro Laug (BIL) bl.a. sammen med Eirik. Mange husker hans roller i teatrets populære familieforestillinger og komedier, som f.eks i Robin Hoods Hjerte (2013), Shakespeares samlede verker (2013 og 2015) og Direktøren for det hele (2016), men han har også vært sentral i drama som Kong Lear (2014). 

   

 • Sellevoll, Claus

  Sellevoll, Claus

  Claus Sellevoll er frå Alversund. Han bur i Bergen og livnærer seg som tekstforfattar, artist og skodespelar. Dei siste åra har han vore knytt til Hordaland Teater og Sogn og Fjordane Teater («Singel & Sand», «Bikubesong», «Cato og Claus», «Vestlandsrevyen» og « Tyl »). Saman med Olav Stedje, Ragnar Hovland, Finn Tokvam og Halvor Folgerø gjorde han stor suksess i Bergen og dei fire vestlandsfylka med «Vestlandsrevyen» i 2007 og 2008. I 2009 delte Landssamanslutninga av nynorskkommunar ut målprisen til Hordaland Teater for produksjonen «Vestlandsrevyen».I 2011 var Claus Sellevoll , Olav Stedje, Ragnar Hovland, Finn Tokvam og Halvor Folgerø tilbake med oppfølgjaren ”Vestlandsrevyen II”. ”Vestlandsrevyen er både intelligent og folkeleg – og sameiner det beste frå vestnorske bygderevyar og britisk Monty Python-tradisjon”, var mellom gjetorda frå kritikarane sist karane stod saman på scena. I 2013 mottok Claus Sellevoll Medaasprisen. I 2014 har Claus Sellevoll som hatt stor suksess med kabareten Ivar Medaas – «Dar kjem dampen».

 • Sævold, Tore Christian

  Sævold, Tore Christian

  Tidligere medvirket i:

  Tore Christian gikk ut fra Bergen Teaterskole i 1995, og er kjent fra både musikkverden, TV og teater - og var en av drivkreftene bak teatrets klubbkonsept "Stagediving" i 2002. Han har vært tilknyttet blant annet Riksteatret, Bergen Komedia Teater, Cornerteateret, Sogn og Fjordane teater, samt diverse Tv-, radio- og filmproduksjoner. I musikkverden er Tore Christian kjent som trommis i blant annet Baba Nation, Clubstrophia og Socker. På TV er han kjent fra serien "Cirka Lykkelig"på TV2, som trommeslager i dansebandet Topaz i Trond Viggos "TVT" på NRK, i "Frittgående Hope" på TV2 og senest i NRK sin storsatsing "Mammon". Som skuespiller på teater har han de siste årene blant annet spilt i "De dansande bjôrnarna, dansar inte" (Kulturhuset Stockholm, 2008), "Burt Nilssons store sjanse" (Rikskonsertene, 2010) og "Sirkus Saragossa" (Sogn og Fjordane teater, 2012). Tore Christian har vært engasjert ved Den Nationale Scene flere ganger fra 1997, og er nå endelig tilbake igjen i "Momo, eller kampen om tiden" på Store Scene våren 2015.

  Stykker Tore Christian har medvirket i på DNS:

  Tartuffe (1997) av Moliere

  Utlendingen (1998) av Larry Shue

  A clockwork orange (1999) av Anthony Burgess

  Heksene (2001) av Roald Dahl

  De rettferdige (2002) av Albert Camus

  1900 (2002) av Gunnar Staalesen

  Et vintereventyr (2002) av William Shakespeare

  I blanke messingen (2003) av T. McNally og D. Yazbeck

  Gjøkeredet (2003) av Dale Wassermann

  Ronja Røverdatter (2003-2004) av Astrid Lindgren

  Don Ranuado (2004) av Ludvig Holberg

  Pippi Langstrømpe (2004) av Astrid Lindgren

  Peer Gynt (2005) av Henrik Ibsen

  Askeladden og de gode hjelperne (2007) av Marianne Meløy

  Dyrene i Hakkebakkeskogen (2008) av Thorbjørn Egner

  Farlige forbindelsen (2008) av Christopher Hampton

 • Waage, Irene

  Waage, Irene

  Irene Waage gikk ut fra KHiO, skuespillerutdanningen i 2005 og har jobbet ved Riksteatret, Rogaland Teater, Trøndelag Teater, Sogn og Fjordane Teater og Hordaland Teater. På Den Nationale Scene har hun medvirket i en rekke forestillinger. Samson og Roberto (2006) Tiden er vårt hjem (2007) Kirsebærhaven (2007) Farlige forbindelser (2008) Les Misérables (2009) Kvinnene fra Troja (2009) Company (2010) Fanny og Alexander (2012) for å nevne noen.

   

   

   

   

 • Gudbrandsen, Ragnhild

  Gudbrandsen, Ragnhild

  Ragnhild Gudbrandsen har en allsidig bakgrunn innen teaterverdenen, og har hatt en rekke store roller på DNS siden 1996. Sist så vi henne på scenen som Golde i Spellemann på taket (2016). Hun gjorde hovedrollen i Alt om min mor (2011). Hun har spilt i flere filmer, blant annet Varg Veum - Falne Engler (2008), S.O.S Svartkjær (2008), og Vegas(2009). Ragnhild har også vært aktuell som PST-sjef i TV-serien Okkupert i 2015 og i 2017 spilte hun dommer i TV-serien Aber Bergen. De senere år har Ragnhild vært aktuell i en rekke forestillinger. Våren 2013 så vi henne i Måken, og høsten 2013 stod hun alene på scenen i Lilli Valentin. For de to sistnevnte stykkene fikk hun Pernille statuetten i 2014, for fremragende sceneprestasjon i 2013. Ragnhild har også vært aktuell som PST-sjef i TV-serien Okkupert i 2015.

   

 • Soli, Malin

  Soli, Malin

  Malin debuterte på Den Nationale Scene som Cecile de Volanges i «Farlige Forbindelser» i 2008. Før dette spilte hun i det kritikerroste stykket «Skyfri himmel», på Rogaland Teater (2006 og 2007) og på Det Norske Teatret (2007). I 2007 hadde Malin hovedrollen som Sonja i «Reisen til julestjernen» på Nationaltheatret. En tolkning hun høstet mye ros for. Våren 2009 spilte Malin i «Kvinnene fra Troja» her på DNS. Etter dette har hun spilt Hedvig i «Vildanden» på Teater Ibsen (2009), Kätchen i «Black Rider» på Hålogaland Teater (2011), samt jobbet på Riksteatret og Oslo Nye Teater. Våren 2015 var Malin tilbake på DNS i « Momo, eller kampen om tiden», og denne høsten blir hun å se i "Sånne som oss" og i musikalen "Hellemyrsfolket".

 • Dybwad, Monica

  Dybwad, Monica

  Monica Dybwad er utdannet ved musikkteaterlinjen på Bårdar Akademiet, og dans på Spin Off i Oslo. Hun har etter endt utdanning jobbet frilans som skuespiller for Oslo Barnehageteater, Teater Vildenvei, og spilte i 2013 rollen som Mary Phagan i skandinaviapremieren av Parade. Hun jobber også som koreograf og har bl.a. koreografert for Høstrevyen i Drammen, Jubileumsmusikalen i Lofoten Kulturhus og for Kollektivet på TV2. Som skuespiller er hun også snart aktuell i spillefilmen Ingen manns land for det bergensbaserte produksjonsselskapet RustenSpikerFilm. Momo, eller kampen om tiden er Monicas debut på Den Nationale Scene.

Ingen forestillinger