Hellemyrsfolket

I rekordfart solgte ”Hellemyrsfolket” ut nærmere 35.000 billetter, og publikum vil ha mer. Forestillingen var én av storsatsningene til DNS i 2014, og suksessen ble så stor at vi ikke har annet valg en å fortsette. Anført av André Søfteland som Sivert er det all grunn til å tro at suksessen fortsetter

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: ca. 3 timer, inklusiv pause
Passer for: Ikke oppgitt

I rekordfart solgte ”Hellemyrsfolket” ut nærmere 35.000 billetter, og publikum vil ha mer. Forestillingen var én av storsatsningene til DNS i 2014, og suksessen ble så stor at vi ikke har annet valg en å fortsette. Anført av André Søfteland som Sivert er det all grunn til å tro at suksessen fortsetter

Se Herborg Kråkevik synge "Det skulle vært meg"

Se André Søfteland synge "Kampen står om liv og død"

Karoline Krüger & André Søfteland - "Balladen om Lydia Munthe og Sivert Sjursen"

Innledning
19. november kl. 19 blir det innledning i Publikumsfoajéen ved dramatiker og forfatter Gunnar Staalesen.

"Hellemyrsfolket" har en sentral plass i norsk litteraturhistorie. Og av egenerfaring vet også DNS at beretningen om Myre-slekten og arven fra Hellemyren også egner seg for teater. Folk gikk mann av huse til maratonoppsetningen DNS gjennomførte i 1992. Nå blir det imidlertid noe helt nytt når Julian Berntzen og Gunnar Staalesen skaper en tre timers musikal av det kjente stoffet. Med seg har de også en av Norges mest anerkjente musikalregissører. Johan Osuldsen har blant annet hatt stor sukess med "Mamma Mia!", "Showgirls" og "We Will Rock You" i Oslo, og med "Company" her på DNS.

Historien som starter hos Sjur Gabriel og Oline på Hellemyren og som strekker seg flere generasjoner fremover i tid bærer i seg tidløse tanker om arvesynd, familiekonflikter, tro og tvil, og fortvilelse som følge av fattigdom.

 - Selv om Skrams fortelling er dramatisk og på grensen til å være preget av håpløshet, trenger det livsbejaende igjennom, sier regissøren, som roser pop- og teaterkomponisten Julian Berntzen og krimromanforfatteren og dramatikeren Gunnar Staalesen for deres over tre år lange arbeid med musikalen fra Bergen. Dette blir stort!

Kjersti Elvik spiller rollen som Petra denne høsten!

Urpremiere på Store Scene 13. september 2014.

Nypremiere på Store Scene 5. november 2015.

Forestillingen vil bli tekstet på følgende datoer: 25/11 – 2/12 – 3/12
Kontakt vårt billettkontor for å bestille tekstenhet.

Skuespillere

 • Elvik, Kjersti

  Elvik, Kjersti

  Kjersti gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1992, men debuterte på DNS allerede i 1987 i Jan Herwitz med Lothar Lindtner og Rolf Berntzen i de store rollene. Hennes første rolle som profesjonell skuespiller på DNS, var i rollen som Narren i Kong Lear. For film- og TV-publikummet er hun kjent fra NRK-serien Vestavind (1994-95), som Hanne Wilhelmsen i Anne Holt-filmene Blind gudinne (1997) og Salige er de som tørster (1997), som hun fikk Amandaprisen for, Hawaii-Oslo (2004) og Varg Veum - Kvinnen i kjøleskapet (2008). . På Den Nationale Scene har hun bl.a. spilt i Jan Eggums musikal På 'an igjen (2005), Molières Den innbilt syke (2007) og i Panikk i kulissene av Michael Frayn (2008).

  Kjersti ble nominert til Heddaprisen for beste birolle for rollen som fru Orm i Folkeutrydning - eller leveren min er meningsløs i 2008. Hun har også vært tilknyttet Trøndelag Teater, Nationaltheatret, Riksteatret og Torshovteatret. Kjersti regidebuterte i Momo, eller kampen om tiden på Store Scene i 2014, og har tidligere regi på forestillinger på Nationaltheatret og KHIO. Julen 2016 spilte hun Ruth i NRK-serien Snøfall og hun har også vært å se i Aber Bergen på TV3. Hun skal spille Bergljot når Vigdis Hjorths roman Arv og Miljø får sin urpremiere på DNS høsten 2018.

 • Kråkevik, Herborg

  Kråkevik, Herborg

  Herborg er kjent for de aller fleste, både som sanger og skuespiller. Forestillinger og plater som Haugtussa, Herborgs verden, Kråkeviks Songbok og Eg og Edith har gjort at Herborg har markert seg som en av landets fremste artister. Herborgs register på scene og plate har blitt behørig applaudert av et samstemt kritikerkorps og anerkjent med en rekke prisen, som Årets Spellemann i 2001. Thomas Robsahms film Det største verden fra 2001, hvor hun hadde hovedrollen som Petra, er allerede blitt en klassiker. Fra høsten 1994 gikk hun et år ved Guildford School of Acting i England før hun tilbake i hjemlandet gjorde formidabel suksess på kabaretscenen. På Den Nationale Scene debuterte hun som Eliza Doolittle i My Fair Lady i 1996, en forestilling som ga rekordbesøk på teatret, før hun spilte Julie i Shakespeares Romeo og Julie i 1999. Herborg har også spilt i Kjære landsmenn! , Spellemann på taket og er aktuel i rollen som Kristin Lavransdatter når Sigrid Undsets romantrilogi settes opp som storslått musikal. 

 • Søfteland, André

  Søfteland, André

  André Søfteland er utdannet ved Guildford School of Acting i England og er bosatt i New York. Han har gjort flere opptredener på teatre i Europa og USA, og sommeren 2013 hadde han hovedrollen i Broadway-oppsetningen av «Les Misérables» på New London Barn Playhouse, New Hampshire. Han debuterte på DNS i rollen som Sivert i suksessmusikalen «Hellemyrsfolket» høsten 2014 (også 2015). Våren 2015 spilte han i «Ingenting av meg» av Arne Lygre. Denne våren spilte han også i «Little Shop of Horrors» på Cornerteateret i regi av teatergruppen Krabatene.

 • Krüger, Karoline

  Krüger, Karoline

  Tidligere medvirket i:

  Karoline er sanger, komponist og skuespiller. Hun spilte i stykket Verdensborger av Gemytt, en moderne musikkteaterversjon av Ibsens Gynt, som turnerte i inn- og utland. Karoline har sammen med Espen Hana hatt stor suksess med forestillingenDa Hana møtte henne, et samarbeidsprosjekt mellom Rogaland Teater og Trapes Kulturproduksjon, som også ble satt opp på Det Norske Teatret. Karoline og Atle Halstensen står bak stykket De to stemmer, en forestilling med tekster av André Bjerke som var på turné landet rundt og ble satt opp på DNS i 2004. Albumet fra stykket ble nominert til Spellemann i 2005. Siden Karolines debut som artist i 1988 har hun gitt ut seks soloalbum, og har medvirket på et titalls andre som komponist eller sanger/musiker.

  Karoline har laget musikken og Erik Hillestad står bak teksten til Jakobmesse, et musikalsk-liturgisk verk som har vært fremført i flere nordiske land. De senere årene har hun levert album-materiale til flere norske artister, og sammen med Tor Åge Bringsværd skrev hun den musikalske fabelen De Hellige Tre Narrer, som ble urframført som dramatisert forestilling på NRK julen 2003.

  Karoline studerte ved Lee Strasberg Theater Institute i 92/93, og hun har også studert historie, kunsthistorie og religionsvitenskap ved universitetet.

  Våren 2009 er hun aktuell i Stephen Sondheims musikal Company.

 • Soli, Malin

  Soli, Malin

  Malin debuterte på Den Nationale Scene som Cecile de Volanges i «Farlige Forbindelser» i 2008. Før dette spilte hun i det kritikerroste stykket «Skyfri himmel», på Rogaland Teater (2006 og 2007) og på Det Norske Teatret (2007). I 2007 hadde Malin hovedrollen som Sonja i «Reisen til julestjernen» på Nationaltheatret. En tolkning hun høstet mye ros for. Våren 2009 spilte Malin i «Kvinnene fra Troja» her på DNS. Etter dette har hun spilt Hedvig i «Vildanden» på Teater Ibsen (2009), Kätchen i «Black Rider» på Hålogaland Teater (2011), samt jobbet på Riksteatret og Oslo Nye Teater. Våren 2015 var Malin tilbake på DNS i « Momo, eller kampen om tiden», og denne høsten blir hun å se i "Sånne som oss" og i musikalen "Hellemyrsfolket".

 • Rønning, Pål

  Rønning, Pål

  Pål ble uteksaminert fra Arts Educational Schools London i 2001. I dag er han fast ansatt ved DNS, men han debuterte på DNS allerede i 1983 i "Hærmennene på Helgeland". Pål har bl. a. spilt Erasmus i "Erasmus Montanus", ( ved Teatret Vårt) Anders i "Guttene i Skyggen" og Hermann Orm i "Folkeutrydning-eller leveren min er meningsløs". For de to sistnevnte rollene fikk han Heddaprisen i 2009. Pål har også jobbet ved Teatret Vårt (2001-2006) og Oslo Nye Teater (2017). I 2013 fikk han sin regi-debut med "Shakespeares Samlede Verker (Lett forkortet)" her på DNS.

   

   

   

 • Kvamme, Wenche

  Kvamme, Wenche

  Wenche er utdannet ved Statens Teaterskole 1974-1977 og debuterte på Nationaltheatret i 1977 i "Musikken gjennom Gleng" av Edvard Hoem. Hun debuterte på DNS året etter i "Godspell", og har siden arbeidet her, men med opphold på Nationaltheatret, Riksteateret, Hålogaland teater, Sogn og Fjordane Teater, og på andre scener i Bergen. Hun har også spilt i tv-seriene "Fedrelandet", "Offshore" og "Holms". Wenche har spilt mye Holberg. Hun var bl.a.  Pernille i "Den stundesløse" (1984) og Nille i "Jeppe på Bjerget" med Helge Jordal i tittelrollen (1987) og Baronessen i samme stykke med Eirik del Barco Soleglad i hovedrollen i 2017. Hun har i tre ulike oppsetninger spilt rollen som husjomfru Rasmine Henriksen i "Jan Herwitz", og har de senere år spilt i musikalene "Hellemyrsfolket" (2014/15/16) og "Spelemann på taket" (2016). Hun har også utmerket seg i enmannsforestillinger som "Shirley Valentine" (1990) og "Mamma heks" (2016). Wenche ble tildelt Pernillestatuetten i 1990.  

 • Hodneland, Preben

  Hodneland, Preben

  Tidligere medvirket i:

  Preben er fra Lindås og gikk ut fra Teaterhøgskolen i 2014. Debuterte på Den Nationale Scene i Vaffelhjarte samme år. Han spilte også i Forbrent i 2015 og Hellemyrsfolket i 2014/15/16 og hadde tittelrollen i Hamlet vår 2017. Preben har også rukket å medvirke i flere filmer, bl.a Aasne Vaa Greibrokks Alt det vakre, og i år er han også aktuell i filmen Når jeg faller. Han har også spilt på Trøndelag Teater hvor han debuterte i Georg Büchners Leonce og Lena i 2015. Preben er ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo, hvor han blant annet har spilt i Fulle folk (2016) og Romeo og Julie (2016/17).

 • Skaanes, Rhine

  Skaanes, Rhine

  Rhine Skaanes er blant veteranene på DNS. Hun kom til teateret allerede i 1967. I 2003 ble hun tildelt Pernillestatuetten for sitt skuespillerarbeid, og i 2008 spilte hun i kortfilmen Krokketmatchen. På DNS kjenner vi henne blant annet fraMascaradeEn sporvogn til BegjærPeder Påske og Før soloppgang. Rhine er også leder for DNS' Kabul-prosjekt, i arbeidet med gjenreisingen av Nasjonalteateret i Afghanistan.

   

  Stykker Rhine har medvirket i:

  Hiroshima, min elskede (1989) av Marguerite Duras
  Hellymyrsfolket (1992) av Amalie Skram, skrevet om for scenen av Gunnar Staalesen
  My fair lady (1996) av Lerner og Loewe
  Miriams beretning - Jule-evangeliet (1999) av Håvard Rem
  Maria Magdalena - Jesu virke (2001) av Håvard Rem
  Jesu mor - Påskeevangeliet (2002) av Håvard Rem
  Heksene (2001-2002) av Roald Dahl
  En svindler til besvær (2001) av Aleksandr Ostrovskij
  Et vintereventyr (2002) av William Shakespeare
  1900 (2002-2003) av Gunnar Staalesen
  Baal (2003) av Bertolt Brecht
  Ronja Røverdatter (2003) av Astrid Lindgren
  Ved Kattemyra (2004) av Marina Carr
  Sugar (2004) av Jules Styne
  Peer Gynt (2005) av Henrik Ibsen
  Begrav meg i Bergen (2007) av Gunnar Staalesen
  Dyrene i Hakkebakkeskogen (2008) av Thorbjørn Egner
  Folkeutrydning (2009) av Werner Schwab
  Kvinnen fra Troja (2009) av Euripides
  Mascarade (2009-2010) av Ludvig Holberg
  En sporvogn til begjær (2010) av Tennessee Williams
  Peder Påske (2011) av Gunnar Staalesen
  Før soloppgang (2011) av Gerhart Hauptmann
  Lughnasa - ein irsk seinsommardans (2012) av Brian Friel
  Fanny & Alexander (2012) av Ingmar Bergman
  Kalenderpikene (2013) av Tim Firth
  Diktatorfruer (2013) av Theresia Walser
  Vakkert (2014) av Jon Fosse

  Aktuell med:

  Vakkert

 • Vik, Idun

  Vik, Idun

  Idun er skuespiller utdannet ved Guildford School of Acting og har jobbet utøvende i London med teater, musikal og film siden 2009. Hun har bl.a. medvriket i "Sour Lips" av Omar El-Khariy på Ovalhouse Theatre, "Leading the Witness" av Scott Fivelson på the Gatehouse, "Being Norwegian" av David Greig på the Karamel Club og som ‘West End Chorus’ i Chess in Concert i the Royal Albert Hall. Idun har også ko-produsert og spilt i kortfilmen "Verity" (2014) med Adminda og Rocket Room Productions, og ko-stiftet Strong Point Theatre som bl.a gjorde "Twenty Four Eight" på Tristan Bates Theatre. Prosjekter i 2014 inkluderer "Lykkeparadigmet" (som dramatiker og utøver) og "Drømmefakultetet" med Teateretaten. Debuterer på DNS i rollen som Fie i "Hellemyrsfolket".

 • Reisæter, Hadle Lavold

  Reisæter, Hadle Lavold

  Hadle Lavold Reisæter ble uteksaminert ved Statens teaterhøgskole (KHiO) i 2013, og har blant annet arbeidet som skuespiller i NRK-programmet "Trygdekontoret" i rollen som Heine Fjordland, og på Kilden teater i "Ekte Kjærlighet" i rollen som Georg Cold, regi Tyra Tønnessen. Han debutterte på DNS i "Ronja Røvardotter", og har siden spilt i "Hellemyrsfolket", "Momo, eller kampen om tiden", "Informasjon og kjærlighet", "Hellemyrsfolket" (2015/16), og er nå å se i "Tonje Glimmerdal". Snart står han også på scenen med den egenproduserte forestillingen "Kapita l"- av Stig Sæterbakken. 

   

 • Dale, Katrine

  Dale, Katrine

  Katrine Dale er utdannet innen film- og TV-produksjon fra Noroff Instituttet i 2005. Hun var regiassistent på Bobbie Peers' Sniffer, som i 2006 vant Gullpalmen i Cannes for beste kortfilm. Våren 2008 spilte Katrine i Mann=Mann på Rogaland Teater, et stykke som fikk tildelt Heddaprisen samme år som Årets teaterprosjekt. På DNS kjenner vi henne fra blant annet "Festen", "Snødronningen", som Pippi i "Pippi Langstrømpe" og prisbelønte "Vår ære/vår makt".

   

   

   

   

 • Nilsen, Ole Martin Aune

  Nilsen, Ole Martin Aune

  Ole Martin var ferdigutdannet ved London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) i 2005. Han har etter det vært tilknyttet bl.a. Trøndelag Teater, Sogn og Fjordane Teater, Hålogaland Teater og Riksteatret. Ole Martin har også medvirket i NRKs TV-serie "Himmelblå" og var en av sju skjeggete nordmenn i den amerikanske Sci-Fi-grøsseren "The Thing" som hadde kinopremiere i 2011. Ole Martin debuterte på DNS i 2013 som Guy of Gisborne i "Robin Hoods Hjerte". Han var sist å se i "En folkefiende", "Ronja Røvardotter" (2015) og "Hellemyrsfolket" (2014/15).

 • Dybwad, Monica

  Dybwad, Monica

  Monica Dybwad er utdannet ved musikkteaterlinjen på Bårdar Akademiet, og dans på Spin Off i Oslo. Hun har etter endt utdanning jobbet frilans som skuespiller for Oslo Barnehageteater, Teater Vildenvei, og spilte i 2013 rollen som Mary Phagan i skandinaviapremieren av Parade. Hun jobber også som koreograf og har bl.a. koreografert for Høstrevyen i Drammen, Jubileumsmusikalen i Lofoten Kulturhus og for Kollektivet på TV2. Som skuespiller er hun også snart aktuell i spillefilmen Ingen manns land for det bergensbaserte produksjonsselskapet RustenSpikerFilm. Momo, eller kampen om tiden er Monicas debut på Den Nationale Scene.

 • Serkland, Hilde Trætteberg

  Serkland, Hilde Trætteberg

  Hilde Trætteberg Serkland er utdannet skuespiller og sanger fra Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hun arbeider frilans med ulike prosjekter både som utøver og pedagog, og er kjent som søster nummer tre i Søstrene Trætteberg. Hilde er også aktiv som låtskriver, senest i desember med den egenproduserte familieforestillingen Elle Melle Englespill hvor hun skrev musikk og sangtekster. For tiden jobber hun med ett album med egenskrevne låter som er planlagt innspilt våren 2018. Hilde gjorde sin debut på DNS i Hellemyrsfolket.

 • Vignal, Leon Krog

  Vignal, Leon Krog

  Leon debuterte på DNS i 2013 i "Et dukkehjem" og har siden hatt roller i flere oppsetninger.

   

   

   

 • Rasmussen, Filip

  Rasmussen, Filip

  Tidligere medvirket i:

  Filip debuterte på DNS i "Hellemyrsfolket" (2014/15) i rollen som unge Sivert. Han har medvirket i en rekke forestillinger i Bergens-området. Blant annet spilte Filip i 2012 rollen som Baldrian i "Kaptein Knurr og Mareminemysteriet", og har vært medvirkende i stykker som "Folk og Røvere i Kardemomme By", og "Hekseringen" i regi av Fyllingsdalen Teater. Han har vært elev ved Bergen Kulturskole siden 2009, er foreløpig ved Kulturskolens teatertalent-program. I 2018 er Filip aktuell på DNS med forestillingene, "Bye Bye Baby" og i musikalen "Kristin Lavransdatter".

   

   

   

   

Ingen forestillinger