En julefortelling

For mange blir det ikke jul uten «En julefortelling» av Charles Dickens. Denne senhøsten og vinteren vil Den Nationale Scene virkelig sette barn og voksne i julestemning med den klassiske fortellingen om den rike gnitalusen Scrooge som blir hjemsøkt av tre gjenferd.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 1 time og 45 minutter inklusiv pause
Passer for: Ikke oppgitt

For mange blir det ikke jul uten «En julefortelling» av Charles Dickens. Denne senhøsten og vinteren vil Den Nationale Scene virkelig sette barn og voksne i julestemning med den klassiske fortellingen om den rike gnitalusen Scrooge som blir hjemsøkt av tre gjenferd.

SE VIDEO FRA PRØVENE!

LES KJEMPEANMELDELSENE HER!

Møtet med dem forandrer den gretne gnieren og han innser at han bør hjelpe de stakkars fattige. Denne rørende historien er utgangspunktet for en storslått teateropplevelse med spenning, sjarm og stemning på Store Scene.  

I tillegg til å være Shakespeare-ekspert er regissør Tim Carroll også en berømt Dickens-tolker. Vi føler oss derfor overbevist om at «En julefortelling» er i de beste hender.

Premiere på Store Scene 9. oktober.

Skuespillere

 • Pettersen, Linn

  Pettersen, Linn

  Tidligere medvirket i:

  Linn er utdannet ved det russiske teaterakademiet GITIS sin avdeling i Århus, Danmark - GITIS Scandinavia. Her på DNS kjenner vi henne blant annet som Octavia i vandreforestillingen Med Octavia på teatret. Hun har de siste årene spilt i "Få meg på for faen" ved Sogn og Fjordane Teater, Namsens Auge på Seem Arena, Pippi Langstrømpe på turne med Victoria Productions og i Trylledrikken på Torshovteatret. Foruten å være skuespiller er Linn også regissør, manusutvikler og prosessleder tilknyttet Kulturkompaniet, interaktivt teater for næringslivet.

 • Lullau, Jorunn

  Lullau, Jorunn

  Tidligere medvirket i:

  Jorunn Lullau har figurteaterutdanning fra Riksteatret og Hordaland teater, og har jobbet som skuespiller og figurspiller der i over 10 år. I 10 år etter det har hun vært tilknyttet Bergen Byspill. Hun har også jobbet for Riksteatret, Sogn og Fjordane Teater, Dukkenikkerne og Rikskonsertene. Jorunn Lullau hadde ettårig arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend i 2013 og mottok Bergen Kommunes kulturstipend i 2013.

 • Sellevoll, Claus

  Sellevoll, Claus

  Claus Sellevoll er frå Alversund. Han bur i Bergen og livnærer seg som tekstforfattar, artist og skodespelar. Dei siste åra har han vore knytt til Hordaland Teater og Sogn og Fjordane Teater («Singel & Sand», «Bikubesong», «Cato og Claus», «Vestlandsrevyen» og « Tyl »). Saman med Olav Stedje, Ragnar Hovland, Finn Tokvam og Halvor Folgerø gjorde han stor suksess i Bergen og dei fire vestlandsfylka med «Vestlandsrevyen» i 2007 og 2008. I 2009 delte Landssamanslutninga av nynorskkommunar ut målprisen til Hordaland Teater for produksjonen «Vestlandsrevyen».I 2011 var Claus Sellevoll , Olav Stedje, Ragnar Hovland, Finn Tokvam og Halvor Folgerø tilbake med oppfølgjaren ”Vestlandsrevyen II”. ”Vestlandsrevyen er både intelligent og folkeleg – og sameiner det beste frå vestnorske bygderevyar og britisk Monty Python-tradisjon”, var mellom gjetorda frå kritikarane sist karane stod saman på scena. I 2013 mottok Claus Sellevoll Medaasprisen. I 2014 har Claus Sellevoll som hatt stor suksess med kabareten Ivar Medaas – «Dar kjem dampen».

Ingen forestillinger