Mandagsgjester: Den andre mannen i meg

«Hjertemedisin. Her er Henrik Mestad i sin hittil beste rolle» Aftenposten. Den andre mannen i meg er basert på Hauges dagbøker og er en forestilling med Henrik Mestad og saksofonist Trygve Seim.

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 1 time, ingen pause.
Passer for: Ikke oppgitt

«Hjertemedisin. Her er Henrik Mestad i sin hittil beste rolle» Aftenposten. Den andre mannen i meg er basert på Hauges dagbøker og er en forestilling med Henrik Mestad og saksofonist Trygve Seim.

I anledning hundreårsjubileet for dikteren Olav H. Hauge har skuespiller Henrik Mestad tatt utfordringen med å formidle de voldsomme kreftene som preget Hauges liv og dikteriske univers. Omskrevet til hørespill mottok Mestad også strålende kritikker for sin tolkning. Trygve Seim har komponert musikken i forestillingen og dramaturg er ingen ringere enn danseren Ingrid Lorentzen. 

Den andre mannen i meg hadde formidabel suksess på Nationaltheatret i Oslo høsten 2014. Den har spilt for fulle hus, og fulle ekstraforestillinger. NRK har også nylig laget en tv-versjon av forestillingen, samt et hørespill for radio. Aftenpostens anmelder ga hørespillet en sekser på terningen. 

Forestillingen er forøvrig en videreutvikling av suksessen ”Ein tanke slo meg her om dagen” som gikk sin seiersgang på Litteraturhuset vinteren 2009. Der medvirket også Ingrid Lorentzen og Frode Haltli.

Fra Olav H. Hauges dagbok
Schizofrene kan ofte sjå naturi onnorleis enn normale. Eg hugsar soleis eg stod i vindauga på Valen sjukehus og såg ut yver sundi og øyane der i Sunnhordland. Dag etter dag, stod på same staden og såg. Eg var i trance. Landet og sjøen var blå og yverjordisk, eit land utanum rom og ti. Elles var det ofte under sjukdomen eg hadde rider då natursynet trollbatt meg heilt, ei slik verd hadde eg aldri set fyrr. Eg gjekk frå vindauge til vindauge og berre såg og såg i dagar og viker og månader.

Heddapris-, Amandapris- og Kanonprisvinner Henrik Mestad er skuespiller og har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1991. Han har tidligere skrevet stykkene Lik meg når jeg er teit og Nansens sønn, som begge har blitt spilt på Nationaltheatret og som mottok strålende kritikker.

Trygve Seim er saksofonist og komponist. Han har i femten år vært med i gruppen The Source og har blant annet spilt med Manu Katché, Trygve Seim Ensemble, Trio Mediaeval. Seim har dessuten jobbet mye med arabisk musikk, og har gitt ut flere CDer på prestisjetunge ECM.

Store Scene mandag 23. november.

Ingen skuespillere

Ingen forestillinger