Åpen lesning av ny scenetekst

De to skuespillerene Hadle Lavold Reisæter og Sigmund Njøs Hovind utvikler denne høsten scenetekster om tap. Begge presenterer sine arbeider i en åpen visning på Lille Scene lørdag 17. oktober kl. 12.00.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 1 time
Passer for: Ikke oppgitt

De to skuespillerene Hadle Lavold Reisæter og Sigmund Njøs Hovind utvikler denne høsten scenetekster om tap. Begge presenterer sine arbeider i en åpen visning på Lille Scene lørdag 17. oktober kl. 12.00.

I et slags kunstkollektiv vil de to utfordre hverandre og arbeide sammen og hver for seg med to tekster i svært forskjellige landskap. Der Sigmund vil forske rundt temaet sorg og skape ny tekst vil Hadle iscenesette og dramatisere romanen "Kapital" av Stig Sæterbakken. Ambisjonen er å ha en ferdig forestilling i juni 2016.

"Kapital"
Ved å ta utgangspunkt i Stig Sæterbakkens "Kapital" vil Hadle Reisæter stille spørsmål ved menneskets korrupte natur. Er det slik at eigeninteressen auker i takt med materiell rikdom? Og kvifor er mennesket på sitt mest altruistiske i det augnebikket me ikkje lenger har noko å tape?

Me møter hovedpersonen Konrad Ofting i rettssalen, der han tar opp kampen mot den uretten han meiner han er utsatt for.

Han spør seg, er det rettferdig at dei som har mykje skal kunne stjele alt frå den som har lite?

"Sorg"
Dette skriveprosjektet er en utfordring av Sigmund Njøs Hovind til Sigmund Njøs Hovind. For 5 år siden lagde han forestillingen «Vem är jag?» som han har spilt jevnlig med stor suksess. Han vil nå forsøke å bruke disse 5 årene med erfaring til å utvikle noe nytt og større rundt sorg. Foreløpig har han en A4-side med notater, en ambisjon og en god kollega. 17. oktober er det åpen lesning.

Lille Scene lørdag 17. oktober kl. 12.00. Varighet: ca. 1 time og 30 minutter.

Billetter: kr. 50,-

Skuespillere

 • Hovind, Sigmund Njøs

  Hovind, Sigmund Njøs

  Sigmund er utdannet ved Teaterhøgskolen i Göteborg 2008-2011. Debuterte i Påklädaren på Göteborgs Stadsteater i 2011. Debuterte på DNS i Dyveke i 2013. Her har han bl.a. spilt Hertugen av Cornwall i Kong Lear, Borka i Ronja Røverdatter, Pappa i Vaffelhjarte, Wahab i Forbrent, Nordahl Grieg og Konrad i Vår ære/Vår makt, som vant tre Heddapriser i 2016. Han spilte Snekker Andersen i Snekker Andersen og julenissen og Valentin i Edderkoppkvinnens kyss ved Teatret Vårt 2016/2017. Han har bl.a. medvirket i filmene Tyskerungen, Apflickorna og Det Moderna Projektet som var nominert til Guldbagge (svensk Amanda) i 2017. Har skrevet, regissert og spilt monologen Vem är jag? siden 2010. Har en ny monolog under utvikling om sorg.

 • Reisæter, Hadle Lavold

  Reisæter, Hadle Lavold

  Hadle Lavold Reisæter ble uteksaminert ved Statens teaterhøgskole (KHiO) i 2013, og har blant annet arbeidet som skuespiller i NRK-programmet "Trygdekontoret" i rollen som Heine Fjordland, og på Kilden teater i "Ekte Kjærlighet" i rollen som Georg Cold, regi Tyra Tønnessen. Han debutterte på DNS i "Ronja Røvardotter", og har siden spilt i "Hellemyrsfolket", "Momo, eller kampen om tiden", "Informasjon og kjærlighet", "Hellemyrsfolket" (2015/16), og er nå å se i "Tonje Glimmerdal". Snart står han også på scenen med den egenproduserte forestillingen "Kapita l"- av Stig Sæterbakken. 

   

Ingen forestillinger