Ronja Røvardotter

Vårens familieframsyning byr på gjensyn med ein av den klassiske barnelitteraturens mest eventyrlige og sterke venskapsskildringar. Vi skal inn i ei verd der vesen frå underverda, som nærer seg på redslene til mennesket, regjerer både i lufta og under bakken.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 1 time og 50 minutter, inklusiv pause.
Passer for: Ikke oppgitt

Vårens familieframsyning byr på gjensyn med ein av den klassiske barnelitteraturens mest eventyrlige og sterke venskapsskildringar. Vi skal inn i ei verd der vesen frå underverda, som nærer seg på redslene til mennesket, regjerer både i lufta og under bakken.

SE VIDEO PÅ DNS-TV

Mennesket lever på jorda, men er omgjevne av farar på alle kantar. Torevêr kan få jorda til å sprekke, og tåka kan sleppe dei underjordiske ut av bakken. Mennesket må passe seg for ikkje å bli tatt av farlege krefter. I denne verda veks det frem ei modig jente og ein modig gut. To barn som forstår at om ein er redd for noko, så lyt ein øve seg så ein vert mindre redd og meir modig. Dei vaksne har gløymt at det hjelper å øve. Dei er blitt redde for mange ting. Redde for endring, redde for at barna deira skal gjere noko farleg, redde for andre vaksne.  

Ronja, dotter av røvarhøvdingen Mattis, og Birk, son av Mattis sin erkerival Borka, veks opp på kvar si side av Mattisskogen. Dei er hjartebarn i kvar sin respektive røvarklan, og livet er lett frem til den dagen dei finn ut kva som er forventa av dei etter kvart som dei veks opp. Ronja og Birk dragast mellom lojaliteten til foreldra sine, og ynsket om å bryte ned gamle skilje og leve eit anna liv. Dei inngår ein allianse som tvingar foreldra til å sjå med nye auge, både på barna sine og på kvarandre.

Ronja Røvardotter er ei spenningsmetta og dramatisk historie som passar for barn frå 5 – 6 år og oppover. Audny Chris Holsen har regi – og skal saman med sitt komponist- og koreografteam (bl.a. frå Rabinowitz) skildrar familieforhold, venskap, kamp og overnaturlige fenomen. Dette er ei ny dramatisering av Magnus Lindman som fortel den kjente historia om Ronja og dei andre i Mattisskogen på ein annleis og eventyrleg måte.

Premiere på Store Scene 7. februar 2014.

Dette skriver anmelderne.

Skuespillere

 • Nilsen, Ole Martin Aune

  Nilsen, Ole Martin Aune

  Ole Martin var ferdigutdannet ved London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) i 2005. Han har etter det vært tilknyttet bl.a. Trøndelag Teater, Sogn og Fjordane Teater, Hålogaland Teater og Riksteatret. Ole Martin har også medvirket i NRKs TV-serie "Himmelblå" og var en av sju skjeggete nordmenn i den amerikanske Sci-Fi-grøsseren "The Thing" som hadde kinopremiere i 2011. Ole Martin debuterte på DNS i 2013 som Guy of Gisborne i "Robin Hoods Hjerte". Han var sist å se i "En folkefiende", "Ronja Røvardotter" (2015) og "Hellemyrsfolket" (2014/15).

 • Winther, Ellen Birgitte

  Winther, Ellen Birgitte

  Ellen Birgitte gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2000, og har siden arbeidet ved Hålogaland Teater, Trøndelag Teater, Det Norske Teatret, Radioteatret og NRK Drama.

   

  Ellen Birgitte har også medvirket i den kritikerroste filmen Vegas fra 2009.

   

  Stykker Ellen Birgitte har medvirket i:

   

  Et dukkehjem (2003) av Henrik Ibsen
  Mein Kampf
   (2004) av George Tabori
  Familiefortellinger
   (2004) av Biljana Srbljanovic
  Pippi Langstrømpe
   (2004) av Astrid Lindgren
  Idioten
   (2005) av Fjodor Dostojevskij
  Lille Eyolf
   (2006) Henrik Ibsen
  Våre foreldres seksuelle nevroer
   (2007) av  Lukas Bärfuss
  Kirsebærhaven
   (2007) Anton Tsjekhov
  Panikk i kulissene
   (2008) av Michael Frayn
  Folkeutrydning
   (2009) av Werner Schwab
  Folk og røvere i Kardemommeby
   (2009) av Thorbjørn Egner
  En sporvogn til begjær
   (2010) av Tennessee Williams
  Min familie
   (2010) av Tracy Lett
  Et bedre sted
   (2011) av Stig Amdam
  Fanny og Alexander (2012) av Ingmar Bergman
  Pippi Langstrømpe (2013) av Astrid Lindgren

   

  Aktuell med:

  Anne Franks dagbok

   

 • Amdam, Stig

  Amdam, Stig

  Amdam gikk ut av Statens Teaterskole i 83 og debuterte samme vår på Nationaltehatret. Han arbeidet deretter ved Hålogaland Teater og to perioder i Fjernsynsteatret før han kom til DNS i 89. Her har han gjort en mengde ledende roller. Fra de siste årene: Dr. Stockman i En Folkefiende, Mikkel Borgen i Ordet, Henry Law i Når det slutter å regne. For de to siste ble han Heddanominert for beste hovedroller og han har mottatt Pernillestatuetten. Amdam er også en anerkjent dramatiker og flere av hans skuespill er oppført ved DNS, som Dyveke i 2013. Han har vært innstilt til Nordisk Dramatikerpris og hans radiodramaer for NRK har innbrakt internasjonale priser. Mange vil nok også kjenne ham fra film og tv. Produksjoner i utvalg: Benken, Skal det vera ein dans, Dumbo og Maskefjes, Mendel, Tornerose, Babycall, Frikjent og Okkupert.


   

   

   

   

 • Hovind, Sigmund Njøs

  Hovind, Sigmund Njøs

  Sigmund er utdannet ved Teaterhøgskolen i Göteborg 2008-2011. Debuterte i "Påklädaren" på Göteborgs Stadsteater i 2011. Debuterte på DNS i "Dyveke" i 2013. Her har han bl.a. spilt Hertugen av Cornwall i "Kong Lear", Borka i "Ronja Røverdatter", Pappa i "Vaffelhjarte", Wahab i "Forbrent", Nordahl Grieg og Konrad i "Vår ære/Vår makt", som vant tre Heddapriser i 2016. Han spilte Snekker Andersen i "Snekker Andersen og julenissen" og Valentin i "Edderkoppkvinnens kyss" ved Teatret Vårt 2016/2017. Han har bl.a. medvirket i filmene "Tyskerungen", "Apflickorna" og "Det Moderna Projektet" som var nominert til Guldbagge (svensk Amanda) i 2017. Har skrevet, regissert og spilt monologen "Vem är jag?" siden 2010. Har en ny monolog under utvikling om sorg.

 • Bjordal, Sturle

  Bjordal, Sturle

  Tidligere medvirket i:

  Biografi kommer...

Ingen forestillinger