Pearl of Scandinavia

"Et pirrende stykke politisk teater som bør få et liv utover Festspillene." VG

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 1 time og 20 minutter, ingen pause.
Passer for: Ikke oppgitt

"Et pirrende stykke politisk teater som bør få et liv utover Festspillene." VG

En justisminister, en sikkerhetsvakt og en terrorist befinner seg ombord på danskebåten, «Pearl of Scandinavia». Dette nyskrevne stykket med musikk av bl.a. Lars Vaular, vil utfordre fordommer om terror ved å undersøke kjernen i terrorhandlingen, og gjøre det ideelle målet forståelig for publikum.

SE VIDEO

Forestillingen undersøker en terrorhandling med ulike ideologiske perspektiver, og utfordrer våre fordommer.

– Pearl of Scandinavia behandler temaet ekstremisme i flere former, på en intelligent måte, sier skuespiller Dar Salim, kjent fra filmer og tv-serier som «Broen», «Borgen» og «Game of Thrones».

Når han nå står på en norsk scene for første gang, er det sammen med Pål Rønning fra Den Nationale Scene og Hege Aga Edelsteen fra Kompani Camping.

Etter 22. juli-angrepet i 2011 sa statsministeren at vi skulle skape mer åpenhet og mer demokrati i samfunnet. «Pearl of Scandinavia» undersøker menneskers mulighet for å leve opp til denne visjonen. Forestillingen stiller spørsmål om vi egentlig har forandret oss.

Forfatter og dramatiker Christopher Grøndahl, som blant annet står bak  «Nokas og Villmark»-filmene, har skrevet manus. Teksten er inspirert av samtaler med unge asylsøkere i Norge, UDI-ansatte, mennesker i Iran, Mali og Algerie. Lars Vaular har laget musikk sammen med Bjarne Kvinnsland.

Urpremiere på Lille Scene 22. mai 2014, under Festspillene i Bergen.

SAMPRODUKSJON MELLOM FESTSPILLENE, KOMPANI CAMPING OG DNS.

Skuespillere

 • Salim, Dar

  Salim, Dar

  Tidligere medvirket i:

  Dar Salim er født i Bagdad i Irak, og kom som syv-årig irakisk flyktning til Danmark og vokste opp på Amager. En tilfeldig casting førte til en birolle i tv-serien "Forsvar" senere i 2008 til hovedrollen i spillefilmen "Gå med fred Jamil", som han mottok en Bodil-nominering for i katagorien beste mannlige hovedrolle. Han har senere vært med i flere danske spillefilmer bl.a. "Sandheden om mænd", "Smukke mennesker", "Min bedste fjende" og "Submarino" samt et par internationale produktioner, herunder den amerikanske tv-serien "Game of Thrones". Dar har også medvirket i de danske tv-seriene "2900 Happiness", "Livvagterne", "Borgen", "Dichte" og "Broen".

 • Rønning, Pål

  Rønning, Pål

  Pål ble uteksaminert fra Arts Educational Schools London i 2001. I dag er han fast ansatt ved DNS, men han debuterte på DNS allerede i 1983 i "Hærmennene på Helgeland". Pål har bl. a. spilt Erasmus i "Erasmus Montanus", ( ved Teatret Vårt) Anders i "Guttene i Skyggen" og Hermann Orm i "Folkeutrydning-eller leveren min er meningsløs". For de to sistnevnte rollene fikk han Heddaprisen i 2009. Pål har også jobbet ved Teatret Vårt (2001-2006) og Oslo Nye Teater (2017). I 2013 fikk han sin regi-debut med "Shakespeares Samlede Verker (Lett forkortet)" her på DNS.

   

   

   

 • Edelsteen, Hege Aga

  Edelsteen, Hege Aga

  Tidligere medvirket i:

  Utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole (KHIO) våren 2002. Debuterte ved Hålogaland Teater i musikalen Spelemann på taket. Har i tillegg til andre roller ved Hålogaland Teater,  blant annet oversatt og spilt alle roller i Naken av Joyce Carol Oates. Spilte vinteren 2006 hovedrollen som Rebecca i Ashes to Ashes av Harold Pinter, i regi av Ferske Scener. Hege har også erfaring fra radioteatret, dubbing, spillefilm og en rekke kortfilmer. Hege har hovedrollen i spillefilmen Permafrost som har premiere i januar 2014.

Ingen forestillinger