Mandagsmonolog: På gjengrodde stier

En Hamsun-monolog fremført av Ola B. Johannessen, skuespiller, sceneinstruktør og pedagog som i over fem tiår har spilt og iscenesatt ved de fleste norske scener og ved GøteborgsOperan.

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 1 time, ingen pause.
Passer for: Ikke oppgitt

En Hamsun-monolog fremført av Ola B. Johannessen, skuespiller, sceneinstruktør og pedagog som i over fem tiår har spilt og iscenesatt ved de fleste norske scener og ved GøteborgsOperan.

Han har vært teatersjef ved Rogaland Teater (1994-97) og Trøndelag Teater (1979-84 og 1997-2000).

Han har også  som freelancer i samarbeid med forskjellige musikere/sangere produsert og fremført litterære  forestillinger bygget på dikt av Arne Garborg, Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Jens Bjørneboe og Kolbein Falkeid. I Wergelandsåret 2008 sto han bak forestillingen “For første gang - om møter og fordommer i Wergelands diktning”,  og i  forbindelse med Olav H. Hauge-jubileet regisserte han forestillingen “Kom ikkje med heile sanningi” for Riksteatret.

I anledning 450års jubileet for William Shakespeares fødsel skrev han manus, regisserte og spilte i forestillingen “William i Lyst og Last”- en fortelling om Shakespeares sonetter på Det Norske Teatret våren 2014. Som et bidrag til grunnlovsjubileet 2014 fremførte han Ibsens” Terje Vigen”på NRK2 direkte fra Riksforsamlingsalen på Eidsvoll. “Terje Vigen”ligger fortsatt ute på internet.

Hans siste iscenesettelser for Den Nationale Scene var “Ordet” av Kaj Munk og “Anne Franks dagbok”.

For noen år siden hadde han stor suksess som Knut Hamsun i Ingar Sletten Kolloens skuespill “Jeg kunne gråte blod” på Riksteatret, sammen med Ellen Horn som Marie Hamsun. Skuespillet skildrer ekteparets siste år sammen.

I anledning Hamsunåret 2009 tok Ola B. Johannessen for seg Nobelprisvinnerens siste bok “På gjengrodde stier”.  Etter en kort innføring i bakgrunnen for boken, bruker han sin erfaring som gestalter av Hamsunskikkelsen ved å fremføre utdrag av boken med Hamsuns “røst”.

Johannessens Hamsun-monolog har fått strålende mottakelse overalt. 

Les utdrag fra anmeldelsene her!

Ingen skuespillere

Ingen forestillinger