MUGG

En mannlig publikummer lo slik under urpremieren på "Mugg" på DNS at han ramlet rett ut på scenen. Det var i 1990. Nå skal Marit Tusviks "Mugg" vises på DNS igjen, som gjestespill fra Riksteatret. Du kan glede deg!

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: 2 timer, inkludert pause
Passer for: Ikke oppgitt

En mannlig publikummer lo slik under urpremieren på "Mugg" på DNS at han ramlet rett ut på scenen. Det var i 1990. Nå skal Marit Tusviks "Mugg" vises på DNS igjen, som gjestespill fra Riksteatret. Du kan glede deg!

Med Ellen Horn i registolen, samt Marianne Krogness og Marit Østbye i hovedrollene, har DNS nå invitert Riksteatret til å vise suksessforestillingen "Mugg" for bergenspublikummet 24 år etter urpremieren her i 1990. Vi vet at det blir suksess, for det viser samtlige anmeldelser fra andre kanter av landet.

Mugg er en sorgmunter komedie om to kvinner i 60-årene som tvinges til å dele hotellrom i Moskva. Maggi og Irma er to ulike personligheter med to uttrykksmåter, og de har det til felles at de ikke slutter å lengte og drømme. I dette kvikke, varme og underholdende stykket viser Marit Tusvik at drømmer om pasjonert kjærlighet ikke opphører i voksen alder. I løpet av dagene i Moskva utvikles et vennskap mellom de to kvinnene når de avslører sannheten om sine liv for hverandre.

Mugg har gått for fulle hus på norske scener og blitt filmet for NRK. Marit Tusvik fikk Ibsenprisen for stykket, og senere har denne feelgood-komedien blitt oversatt til en rekke språk.

Urpremieren fant sted på Lille Scene på DNS i 1990, og var lenge det mest sette stykket på Lille Scene. Nå ligger det på tredjeplass gjennom alle tider. "Mugg" var Marit Tusviks debut som dramatiker, og Grete Nordrå og Inger Marie Andersen spilte de to rollene. Det ble en slik kjempesuksess at DNS måtte sette opp en rekke ekstraforestillinger i 1990. - En mannlig publikummer lo slik under urpremieren at han datt ut på scenen. Da skjønte jeg at jeg hadde fått til noe, sier Marit Tusvik i dag om urpremieren på DNS. Siden har "Mugg" levd på diverse scener. Da teatersjef Agnete G. Haaland så Riksteatrets oppsetning i vinter ble hun så imponert at hun bare visste at hun måtte få det til gjestespill på DNS. Nå har hun klart det.

Med: Marit Østbye og Marianne Krogness.

Regissør: Ellen Horn

Scenograf: Arne Farstad

Kostymedesigner: Elise Marie Bruun

Visuell konsulent: Tuva Hølmebakk

Musiker/musikalsk konsulent: Kay Hartvigsen

Lys i prøveperioden: Torben Jolma

Dramaturg: Tine Thomassen

Produsent: Christian Venge

Ingen skuespillere

Ingen forestillinger