Mandagsmonolog: Min forestilling om mor

En forestilling basert på Lise Børsums bøker, artikler og brev, samt intervjuer med Bente Børsum. Dramatisering og regi av Anne-Karen Hytten.

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: 1 time og 15 minutter, ingen pause.
Passer for: Ikke oppgitt

En forestilling basert på Lise Børsums bøker, artikler og brev, samt intervjuer med Bente Børsum. Dramatisering og regi av Anne-Karen Hytten.

Jeg heter Bente Børsum. Jeg er skuespiller, og jeg har en historie å fortelle. En historie som har bodd i meg så lenge jeg kan huske

Slik begynner Bente Børsum sin gripende historie om sin mor, Lise Børsum, som fra å være en godt gift legefrue på Oslos beste vestkant, snublet inn i motstandsbevegelsen da andre verdenskrig brøt ut. I 1943 ble hun arrestert, torturert, og sendt til konsentrasjonsleiren Ravensbrück i Tyskland. Da hun kom hjem igjen etter krigen greide hun ikke å forholde seg til sitt tidligere liv. Hun forlot familien. Og Bente.

Forestillingen, som er en frittstående sceneproduksjon etter initiativ av Bente Børsum, har siden urpremieren på Cafeteatret i Oslo i nov. 2006 blitt spilt på de fleste teaterscener i Norge, blant annet på Nationaltheatret i to omganger.

Bente Børsum portretterer en lang rekke personer i sin monolog, og har høstet strålende kritikker og 6-ere overalt hvor hun har spilt. Eks.:

- hennes innlevelse, forståelse og gnistrende fremføring av den såre teksten beviser Børsums store talent

- så åpent,så enkelt, så nært gikk Bente Børsum inn i sin mors eiendommelige og gripende historie…

- Levende teater, glitrende skuespillkunst og intens krigshistorie sett gjennom et eneste menneskes rystende erfaring

- Bente Børsum trollbandt publikum..

Bente Børsum er en av de mest allsidige og respekterte norske skuespillere i sin generasjon. Hun er kjent fra store roller på teater, film og TV, og har vært en bærende kraft på Oslo Nye Teater i over tyve år. Hun har vært rektor på Statens Teaterskole, og har mottatt flere priser for sitt arbeid.

Produsert av BB-produksjoner.

Skuespiller: Bente Børsum
Fiolin: Susanne Schwarz

Dramatisering og regi: Anne-Karen Hytten
Scenografi: Christine Lohre
Lysdesign: Magnus Mikaelsen

Ingen skuespillere

Ingen forestillinger