LilleLAB #3 - RusLAB: En følelsesladet feiring av hjernen

I Bergen lever et synlig borgerskap og et synlig utenforskap skulder ved skulder.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 1 time og 30 minutter, ingen pause
Passer for: Ikke oppgitt

I Bergen lever et synlig borgerskap og et synlig utenforskap skulder ved skulder.

Se video!

Samtale på scenekanten tirsdag 2. september
Publikum inviteres til samtale på scenekanten like etter at forestillingen er ferdig. Møt skuespillerne i samtale med dramaturg Anders Hasmo Dahl.

Når Nygårdsparken stenges for renovasjon etter å ha vært en av Europas største åpne russcener, inviterer vi til vår egen russcene. Vi kan ikke løse rusproblematikken på Lille Scene, men vi kan bryte ned distansen til den.

Alle har evnen til avhengighet. Alle prøver å fylle det sorte hullet. Vi bruker heroin, speed, alkohol, gambling, makt, sex, shopping, mat eller fallskjermhopping som fyllmasse - men prosjektet om å ikke bli slukt levende er det samme.

Hjernen er så absurd at det er vanskelig å gjennomskue hva den driver med. Den sender forvirrende signaler, den holder på og holder på så vi ikke engang klarer forstå våre egne kalibreringer. Så vi må få hjelp av andre. Det er vi avhengig av.

Kan man snakke om avhengighet uten å ty til de vante flosklene? Kan man lage litt drama av det sorte hullet? Kan man lage litt håpefull komedie av det?

Urpremiere på Lille Scene 23. august 2014.

Skuespillere

 • Bygdnes, Ingvild Holthe

  Bygdnes, Ingvild Holthe

  Tidligere medvirket i:

  Ingvild ble uteksaminert fra Teaterhøgskolen i Oslo i 2011. Hun debuterte som skuespiller i "Timene med Rita" ved Nordland Teater, 2011. Hun har også laget bestillingsverket "Kanskje en annen dag" og regisserte forestillingen "Tusen meter rett ned - det er en skam å snu" om Gina Krog, begge til Vinterlysfestivalen. Hun var engasjert ved Nordland Teater fram til høsten 2012, hvor hun bl.a spilte Hedda Gabler i Stein Winges oppsetning av Ibsen-klassikeren. Ingvild var også å se som Bolette i Riksteateret sin oppsetning av “Fruen fra havet” i 2012 og som tittelrollen i den nyskrevne musikalen “Svarta Bjørn” i 2013 ved Nordland Teater. Rollen som Lady Marion i ”Robin Hoods Hjerte” høsten 2013, var hennes debut på DNS. I 2014 var hun å se i "Privatliv".

   

  Aktuell med: 

  Sånne som oss

 • Løvold, Tormod

  Løvold, Tormod

  Tormod ble engasjert første gang på DNS i 1997 i "Snehvit". I tillegg til sine mange forestillinger på DNS, har han også vært engasjert ved Hordaland Teater. Tormod er en dreven improteater-mann, og startet Bergen Impro Laug (BIL) bl.a. sammen med Eirik. Mange husker hans roller i teatrets populære familieforestillinger og komedier, som f.eks i "Robin Hoods Hjerte" (2013), "Shakespeares samlede verker" (2013 og 2015) og "Direktøren for det hele" (2016), men han har også vært sentral i drama som "Kong Lear" (2014). Tidligere i år spilte han en av hovedrollene i "Stort og stygt".

   

 • Isaksen, Stian

  Isaksen, Stian

  Stian Isaksen gikk ut fra Statens Teaterhøgskole (KHiO) i 2008, og debuterte samme året i "Løytnanten frå Inishmore" ved Det Norske Teatret. Han debuterte ved Den Nationale Scene i 2009, og mottok samme året Rampeløkten for sin tolkning av Kavring i "Brødrene Løvehjerte". Stian har siden den gang tolket flere roller ved teatret, og var sist å se i rollen som Han i "Ingenting av meg". Han har også vært tilknyttet NRK Radioteatret, Jo Strømgren Kompani, Rogaland Teater og Sogn og Fjordane Teater. Stian skal våren 2016 spille Post-Finn i "Tonje Glimmerdal".

  Stykker Stian har medvirket i:
  Folk og røvere i Kardemomme by (2009) av Thorbjørn Egner
  Kvinnene fra Troja (2009) av Euripides
  Brødrene Løvehjerte (2009) av Astrid Lindgren
  Svartediket (2010) av Arild Brakstad
  Dyrene i Hakkebakkeskogen (2010) av Thorbjørn Egner
  Et bedre sted (2011) av Stig Amdam
  Mor Courage og barna hennes (2012) av Bertolt Brecht
  En midtsommernattsdrøm (2012) av William Shakespeare
  Snødronningen (2012) av H.C. Andersen
  Pippi Langstrømpe (2013) av Astrid Lindgren
  meet me (2013) av Liv Heløe
  Robin Hoods Hjerte (2013) av David Farr
  Kong Lear (2014) av William Shakespeare
  Ronja Røvardotter (2014) av Astrid Lindgren
  LilleLAB#3 (2014) av Angelina Stojcevska
  Ingenting av meg (2015) av Arne Lygre

   

   

Ingen forestillinger