Fri scenekunstfestival

I perioden 8. - 13. desember er det representanter fra det frie scenekunstfeltet på Vestlandet som disponerer Lille Scene. DNS ønsker velkommen fire ulike aktører med svært bred spennvidde.

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Varierende
Passer for: Ikke oppgitt

I perioden 8. - 13. desember er det representanter fra det frie scenekunstfeltet på Vestlandet som disponerer Lille Scene. DNS ønsker velkommen fire ulike aktører med svært bred spennvidde.

Du -ser -meg

Mandag 8. desember: "Du ser meg"

Det Bergensbaserte, nyoppstartede teaterkompaniet Hennes Majestet bidrar med forestillingen ”Du ser meg”.
 
Hennes Majestet består av tre uredde og ambisiøse kompanimedlemmer som sammen har laget en hyperaktuell forestilling med utgangspunkt i sosiale medier og overvåkning. De to karakterene på scenen undersøker de hvor lett det er å avsløre noens identitet og hvor sårbare mennesker er i møte med det allvitende tilgjengelighetssamfunnet – inkludert dem selv. Du ser meg er en intim, morsom og tankevekkende forestilling om den overvåkende samtiden vi befinner oss i.
 
Forestillingen er allerede vist for fulle hus tidligere i høst på Cornterteateret i Bergen, Tou Scene i Stavanger og ISAK i Trondheim. Grunnet den høyst aktuelle tematikken og kompaniets pågangsmot, har medier som, BA, Bergens Tidende, Rogalands Avis, Stavanger Aftenblad, Adresseavisa,NRK Rogaland og NRK Trøndelag fattet sin interesse og skrevet om kompaniet og forestillingen.
 
Periskop har anmeldt forestillingen og skrev at den var en ”interessant, aktuell og gripende forestilling om menneskets forhold til teknologien, (..) Kompaniet viser en moden lekenhet med teaterets rammer” og at Frontlosjen skrev i sin omtale at den er ”morsom, velkomponert og tar opp tema på en god måte”.
 
Varighet: 50 min
 
Av: Emma Heggdal
Med: Marie Kallevik Straume og Helena Wik
Veiledende regissør: Petter Næss
Scenografi: Sigrid Fivelstad
 
Støttet av: Bergen kommune, Trondheim kommune, Stavanger kommune, Trønderenergi, Peter Hepsøe Rederi og WTW AS

Faraway -plakat1

Tirsdag 9. og onsdag 10. desember: "Far, far away"

Kristine Nilsen Oma presenterer dansekunstverket Far, far away om oppveksten med en narkoman far. Nilsen Oma forteller i dansekunstverket om sin egen opplevelse av å ha vokst opp med en narkoman far, dens høyst virkelige og reelle utfordring. Verket byr på en sterk og intens opplevelse. Vi blir vitne til en personlig kamp for å forstå sin far, dens høyst virkelige og reelle utfordring. Nilsen Oma deler med oss den oppriktige kampen for å være et lykkelig menneske.

Ved å fortelle historien om et barns opplevelse av fars rusmisbruk ønsker Nilsen Oma å skape en diskusjon rundt narkomanes status i samfunnet gjennom det moderne danseteatrets uttrykk. Hvordan har en slik oppvekst påvirket kroppen? Hvordan preger en oppvekst i vestens samfunn et menneske som på mange måter er vokst opp i en følelse av krig? Er en slik oppvekst et hinder? Hva er det avgjørende for å lede et liv som er sunt og oppegående, fremfor å følge i samme fotspor som sine foresatte?

Eksponert. Nakent. Fakta.

Er du ærlig med deg selv? Jeg ville ikke si noe. Jeg danset. Jeg ble sint.

Takknemlig. Ukomfortabel. Der og da – her og nå.

It’s up to you.

”The depth of gratitude owed to ones parents is as vast as the ocean” (Nichiren Daishonin)

Produsent/koreograf/utøver: Kristine Nilsen Oma

Scene-element, kostyme og foto: Janne Robberstad

Live-musikk: Øyvind Hegg-Lunde

Vikarmusiker: Mats Mæland Jensen

Co-produsent: Camilla Svingen!

Støttet av Bergen Kommune, Oslo Kommune, Kulturrådet, Fond for utøvende kunstnere, Trondheim kommune, Stavanger kommune og Fond for lyd og bilde.

Mens Vi Venter

Torsdag 11. desember: "mens vi venter, fml."

PAC inviterer til forestilling på DNS 11. desember klokken 19.00 og 21.00.

mens vi venter, fml. er en forestilling utarbeidet med grunntanken om å forsøke å bygge ned hierakier, både i estetikk og organisering. Vi har jobbet med prosjektet siden i sommer og ønsker nå å invitere publikum med inn i vårt univers.

Medvirkende:
Ida Jada
Linn Strikkepinn

Konsept: Elise Tunstrøm
Scenografi: Tora Troe
Lyd og musikk: Jonas Røyeng
Ida Jada: Elise Austad
Linn Strikkepinn: Sacha Slengesol Balgobin

De Selektive
Fredag 12. og lørdag 13. desember: "De selektive"

Den moderne fosterdiagnostikken er mer avansert og teknologisk enn noen gang, og som en ringvirkning av dette fødes det færre og færre barn med avvik og kromosomfeil. En annen ringvirkning av utviklingen er en offentlige debatt om selektiv abort og sorteringssamfunn som gjentatte ganger har dekorert media de siste årene. Debatten berører noen grunnleggende eksistensielle spørsmål; Hva er et menneske, Hva gir mennesket verdi, og kan forskjellige mennesker ha forskjellig verdi? Hvilke konsekvenser får denne trenden for samfunnet vårt – og for det enkelte individ? Er det forsvarlig å legge valgene mellom liv og død på enkeltindividet? Hvilken befolkningskvalitet ønsker vi? Hvor går medisinens og teknologiens etiske grenser? Om utviklingen fortsetter vil vi gå mot en framtid der det nesten ikke fødes mennesker som representerer en annerledeshet? Er det positivt eller negativt for samfunnet? Debatten har mange avkroker, mange ytterpunkt, mange deltakere, mange fornærmede, mange pasienter, mange gråsoner og mange svar – men den har ikke det vi tilsynelatende trenger mest av alt – den har ingen fasit.

Derimot har den veldig mye spenning. Den er forferdelig vanskelig, forferdelig komplisert. Det handler om frihet, etikk og prioriteringer, det handler om det uvisse og det bevisste, om det dysfunksjonelle og det funksjonelle, det handler om kapitalisme og om humanisme, om mulige bortvalg og umulige valg. Det er i dette komplekse kaoset vi at så et kunstnerisk potensiale.

Forestillingen De selektive er basert på samtaler og intervjuer av både motstandere og tilhengere av selektiv abort, og av personer som har forskjellige yrkesmessig og personlig inngangsport i problematikken, slik som mødre, fedre, leger, politikere, forskere, akademikere, prester og gravide. Til sammen har informantene gitt en gavepakke av ubehagelige fakta, rå galgenhumor, såre skjebner og urokkelige standpunkt, som vi gjennom kunstneriske virkemidler vil belyse og presentere i De selektive. Forestillingen premierte sommeren 2013 i Harstad, under Festspillene i Nord-Norge, til gode kritikker. Vårt Land skrev i sin anmeldelse “Denne urpremieren er en stor seier (…) det ble satset modig  da de gikk inn i dette etiske minefeltet med ambisjon om å lage teater, og vant”. Harstad Tidene skrev “Denne urpremieren må videre, ut på veien, inn i skolesekker og opp på arbeidsplasser”. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.

"De Selektive" vant NATT&DAG sin Bergenpris for årets scenekunst 2013.

teaterterminalen er en frigruppe innenfor samtidsteater, med kunstnerisk leder Mari Sofie Andreassen og produsent Charlotte Prydz Ottesen.

Dramaturger: Siri Løkholm Ramberg, Ragna Vik og Marte Alfheim Boge

Med: Harald Ottesen Nøtvedt, Haakon Mustafa A. Smestad, Line Stokland Røthing og Alexander Vestergren

Lysteknikk: Eirik Lie Hegre

Lydteknikk: Snorre Mandal

Ingen skuespillere

Ingen forestillinger