Folk

Frode Rasmussen på sitt ypperste i flere Dario Fo-skikkelser, Peer Gynt, Jeppe og Belgtråkkersken. Ja, det blir plass til andre rolletolkninger også når hele Bergens og halve Norges Frode Rasmussen slår seg løs på Lille Scene.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ikke oppgitt
Passer for: Ikke oppgitt

Frode Rasmussen på sitt ypperste i flere Dario Fo-skikkelser, Peer Gynt, Jeppe og Belgtråkkersken. Ja, det blir plass til andre rolletolkninger også når hele Bergens og halve Norges Frode Rasmussen slår seg løs på Lille Scene.

Folk er begivenheten blitt kalt. Men vi kunne like gjerne skrevet at her får du se Frode Rasmussen på sitt beste i de rollene han er blitt mest kjent for. Og til å binde det hele sammen, har han fått med seg sønnen Jonas Nielsen på piano. Jonas har også skapt seg et navn gjennom gruppen Kakkmaddafakka, og som skuespiller og solomusiker.

Folk fra Dario Fos Gjøglerens fødsel og Zannis sult. Videre av Jeppes monolog i Ludvig Holbergs Jeppe på Bierget, samt Belgtråkkersken av Hans Wiers-Jenssen. Det blir også plass til folkeeventyret Høna som måtte til Dovre for at ikke all verden skulle forgå og det samiske eventyret Lille reinsdyr.

Frode Rasmussen regnes som en av Norges fremste skuespillere gjennom mange, mange år. Han gikk ut fra Teaterhøyskolen i 1970, og har spilte på de fleste store scenene i Norge. Var fast på DNS fra 1987 til 1996, og har vært teatersjef ved Nordland Teater og Komediateateret i Bergen. Frode har spilt i en rekke filmer og TV-serier. Han har også undervist i dramatikk ved Universitetet i Pisa. I dag er han frilanser, og stadig på scenen.

Det er begrenset med plass på Lille Scene. Det kan derfor være lurt å være tidlig ute med billettkjøp for å få delta på forlengelsen av Frode Rasmussens elleville 70-årsmarkering.

Nypremiere på Lille Scene 22. januar 2014.

Skuespillere

 • Rasmussen, Frode

  Rasmussen, Frode

  Tidligere medvirket i:

  Frode debuterte som skuespiller-elev ved Trøndelag Teater og ble der i første omgang til 1973. Han er kjent for en rekke store roller ved flere teatre, som Nationaltheatret, Hålogaland Teater, fjernsynsteatret og - ikke minst - her på Den Nationale Scene, hvor han var fra 1989-1995, og hvor han også hadde regioppgaver.

  I 1982 hadde han stor suksess med en norsk versjon av Herre Jemini - Gjøglernekommer av Dario Fo, fire monologer som ble spilt over hele Norge, også i TV-versjon. Sammen med forfatteren Terje Nordby og skulptøren Gianvario Biagi skapte han monologfortellingen Krabbemannen i 1985  - også filmet for fjernsyn.

  Frode var med på å opprette/gjenåpne Bergen Komedia Teater, og var teater sjef der en periode i 1996, han har også vært teatersjef ved Nordland Teater (1996-2000). Ellers har han medvirket i en rekke norske filmer, kabareter og revyer.

  Stykker Frode har medvirket i:

  Orestien (1991) av Aiskhylos

  Don Juan (1994)

  Reisefeber (1996) av Morten Jostad

  Krøniker fra den gamle by (2009) av Hans Wiers-Jenssen

  Peder Påske (2011) av Gunnar Staalesen


  Aktuell med:

  Folk - Frode 70 år

Ingen forestillinger