Det Sorte Gullet

«Har man evnen til å forestille seg noe fantastisk forferdelig så
har man også evnen til å forestille seg noe forferdelig fantastisk».
Arild Brakstad

Neste visninger

  • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ikke oppgitt
Passer for: Ikke oppgitt

«Har man evnen til å forestille seg noe fantastisk forferdelig så
har man også evnen til å forestille seg noe forferdelig fantastisk».
Arild Brakstad

Arild Brakstad er vaktmesteren på vulkanen som forteller om utbrudd etter utbrudd til det endelige oppgjøret med seg selv. En angstens alkymist som omsatte den sorte klumpen i magen til gull, verdiskapningen,  sinnets evne til å skape! På flukt fra seg selv la han, som «Forrest Gump», ut på et livslangt løp og mange mentale mil før han 27 år senere tar oss med på en mental månelanding på vrangsiden av seg selv og på baksiden av et samfunn som fortsatt ikke helt klarer å akseptere og anerkjenne menneskets angst og frykt! Den skapende drivkraften som du kan flykte vekk fra, eller får deg til å følge dine drømmer helt ut!

Arild Brakstad har satt mange merkelige rekorder...han er bla. skaperen av verdens første black metal musikal ”SVARTEDIKET» festspillstykket på DNS (2010), Yngste norske lagfører i UNFIL LIBANON (1993-94), Bergens første Aidstest (1983), Selvutnevnt Norgesmester i psykiske problemer (1982).

Det unike ved denne mannen utover en utrolig morsom og tragisk historie er formen. Han er som en Dario fo som forhekser og drar sitt publikum inn i sin egen historie bygget opp og formidlet med en tilstedeværelse  og overraskende visdom. Å se Arild på scenen er å se inn i framtidens foredrags marked, han er så fantastisk til å fortelle og formidle at du kjenner inspirasjonen komme helt ned fra kjeller dypet idet du vet at fra nå av skal du møte verden, dine venner, arbeidskollega, oppgaver, dine ambisjoner med ditt sanne jeg, være en som har omfavnet seg selv og sin frykt. Hans kombinasjon av humor, fortellerkunst og energi er mildt sagt fascinerende. Han har gjort snart 80 forestillinger på Vestlandet og Østlandet bare på 'word of mouth'

Å se et annet menneske stå på scenen i et indre oppgjør og selvransaking gjør noe med deg, der og da. Å se «live» foran deg et følelsesregister utspilles i sann-tid er noe annet en å høre noen fortelle om sine «erfaringer». Så varmt og rørende, utrolig nok aldri klamt og kleint, så vannvittig morsom og mesterlig, som på en line blir publikum ledet over Arilds knivskarpe egg og evne til å balansere, berøre og bevege.

Men mest av alt kan vi lære noe av hans evner til å trekke kunst og kreativitet ut av sinnets mørkeste kroker og sjelens sorteste klumper. Hver centimeter og hvert sekund av alle de mentale mil han har lagt bak seg har vært et helt nødvendig "onde" for å omfavne sin angst og tvangstanker og skape det "Det Sorte Gullet"! En frelse til vår mentale helse og en energiforløsning av en annen verden. Dette er forestillingen som sprenger vekk all mellommenneskelig forskaling, fordommer og fasade. Et mental-mentholt friskt pust i hvilken som helst setting, foredragsrekke, fagdag, for elever eller konferanse. Prikken over i´, ren INSPIRASJON!

«Det Sorte Gullet» vil vi gi alle en mulighet til å oppleve denne helt spesielle Arild Brakstad og en enestående stund til ettertanke og nye tanker!

Ingen skuespillere

Ingen forestillinger