1537 - Dansketid

Hva skjedde med Norge på veien fra reformasjonen i 1537 til Eidsvoll i 1814? Hva skjedde i disse mørklagte århundrene? Eller var disse årene slett ikke mørke, men fulle av lys og framtidshåp? Du vet ikke? Fortvil ei. Nok en gang kommer STATSTEATRET deg til unnsetning.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ikke oppgitt
Passer for: Ikke oppgitt

Hva skjedde med Norge på veien fra reformasjonen i 1537 til Eidsvoll i 1814? Hva skjedde i disse mørklagte århundrene? Eller var disse årene slett ikke mørke, men fulle av lys og framtidshåp? Du vet ikke? Fortvil ei. Nok en gang kommer STATSTEATRET deg til unnsetning.

Velkommen til en tid da nasjonalfølelsen enda ikke var oppfunnet. Velkommen til en reise i religion, rikdom, språk, sex og slaveri. Vi møter en mystisk dansk teatertrupp på sin vei mellom norske fjorder for å frelse frosne sjeler fra katolsk undergang. Luther er den nye vinen. En ung norsk mann blir med på lasset, og dermed på en reise han sent vil glemme.

Velkommen inn i vår underlige, farlige men ”akk så deijlige kærlighedshistorie!”

1537 – Dansketid er en samproduksjon mellom STATSTEATRET, Rogaland Teater og Tou Scene. Støttet av Norsk Kulturråd og Institusjonen Fritt Ord.

Premiere i Teaterkjelleren 19. mars 2014.

Skuespillere

 • Storengen, Cato Skimten

  Storengen, Cato Skimten

  Skimten Storengen er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Fra 2004 til høsten 2010 var han fast ansatt ved Rogaland Teater, der han har tolket i overkant av 20 roller. Han hadde permisjon fra Rogaland Teater  for å gjøre tv-seriene Ran og Hvaler, samt Rocky Horror Show på Nordland Teater med Kim Sørensen som regissør, en rolle han ble nominert til Hedda for beste mannlige hovedrolle for.

  Skimten Storengen har jobbet med Yngve Sundvor tidligere i Mesteren og Margarita, Sladder, Frykten og Oh My God alle ved Rogaland Teater.

  Skimten Storengen er ansatt i Statsteatret som én av fem initiativtagere. Han spiller Olav Kyrre i Statsteatrets første produksjon, 1066 – Slaget ved Stamford bridge. Skimten Storengen medvirker som tre sønner i Statsteatrets 1349 – Pesten. I 1537 – Dansketid spiller han Søren.

 • Sørensen, Kim

  Sørensen, Kim

  Kim Sørensen gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2001. Siden den gang har Sørensen vært engasjert ved Den Nationale scene, Det Norske Teatret, Nordland Teater og i seks år ved Nationaltheatret. Han ble i 2009 Hedda-nominert for rollen som Jamie i Tilbaketoget fra Moskva. Han har tolket over 25 roller de siste årene og regissert flere stykker. Sørensen har også medvirket i flere filmer og tv-serier.

  Han hadde våren 2011 regi på Treningstimen av Ari Behn ved Rogaland Teater.

  Sørensen har vært ansatt ved Riksteatret som kunstnerisk rådgiver og husregissør. Høsten 2012 hadde han regi på Blackbird.

  Sørensen er ansatt i Statsteatret som én av fem initiativtagere. Han spiller Toste i Statsteatrets første produksjon, 1066 – Slaget ved Stamford bridge og Antonio i 1349 – Pesten. I 1537 – Dansketid spiller han Marlene.

 • Kjerstad, Per

  Kjerstad, Per

  Per Kjerstad gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2007. Han har siden vært tilknyttet Hålogaland Teater, Rogaland Teater, Riksteatret og Det Norske Teatret.

  Ved Det Norske Teatret hadde han tittelrollen i Don Carlos, og ved Hålogaland Teater spilte han blandt annet Krogstad i Et dukkehjem, Tybalt i Romeo og Juliet, pastor Helge Fossmo i Knutby og Løytnant Glahn i PAN, som han for øvrig ble Hedda-nominert for. Forestillingen var dramatisert og regissert av Yngve Sundvor.

  Kjerstad har senere jobbet med Sundvor i Sladder på Rogaland Teater.

  Kjerstad har medvirket i flere tv-serier og filmer, blant andre Hotel Cæsar, Hjerte til Hjerte, Erobreren, Fatso og Varg Veum – Falne engler. Kjerstad er ansatt i Statsteatret som én av fem initiativtagere. Han spiller Tjodolv i Statsteatrets første produksjon, 1066 – Slaget ved Stamford bridge. I 1537 – Dansketid spiller Kjerstad nordmannen Runar.

Ingen forestillinger