1066 - Slaget ved Stamford Bridge

Statsteatret angriper norgeshistorien og kongesagaene med respektløs dødsforakt. Det du trodde du visste om det berømte slaget kan bli snudd på hodet når de rutinerte skuespillerne går løs på historien som en teatral versjon av Mythbusters. Lever vikingen i oss fremdeles? Dette er en tragikomedie om et av de verste slagene i norsk historie, der 5000 nordmenn mistet livet i forsøket på å erobre England.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 1 time og 15 minutter, ingen pause
Passer for: Ikke oppgitt

Statsteatret angriper norgeshistorien og kongesagaene med respektløs dødsforakt. Det du trodde du visste om det berømte slaget kan bli snudd på hodet når de rutinerte skuespillerne går løs på historien som en teatral versjon av Mythbusters. Lever vikingen i oss fremdeles? Dette er en tragikomedie om et av de verste slagene i norsk historie, der 5000 nordmenn mistet livet i forsøket på å erobre England.

Historien kretser om dagene før slaget ved Stamford bridge, og vi møter blant annet: En konge, Harald Hardråde, preget av tunge depresjoner. Hans sønn, Olav, som sliter med vektproblem og et alvorlig forhold til Gud. En skald, Tjodolv, som drømmer om å skrive en bestselger i en verden av analfabeter, og en landsforvist engelsk Jarl, Toste, som sliter sosialt og har et mulig rusproblem.

Møt fire svette menn som med vekslende imponerende fysikk gir alt for Norge. Velkommen til en drøy time fylt med drama, action, historie, humor, krim og kjærlighet. ADVARSEL: Det vil bli brukt et meget eksplisitt språk, samt menn som kysser. Det vil også bli stekt vafler, hvilket kan medføre stekeos.

Spilles i Teaterkjelleren KUN lørdag 22. mars kl. 15!

Skuespillere

 • Eidsvold, Gard B.

  Eidsvold, Gard B.

  Tidligere medvirket i:

  Gard Bjørnstjerne Eidsvold har arbeidet som skuespiller siden 1988 og deltatt i nærmere førti teaterproduksjoner og femti filmer i store og mindre roller.

  Eidsvold har vært knyttet til Teater Ibsen, Agder Teater, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Nationaltheatret fra 1998 til 2009. Eidsvold stiftet i 1996 Oslo Moderne Teater, som har produsert seks teaterproduksjoner. Eidsvold vant i 1998 Heddaprisen for beste forestilling sammen med Yngve Sundvor for Sult i et samarbeide mellom Nationaltheatret og Oslo Moderne Teater.

  Eidsvold er også regissør, scenograf og manusforfatter. Han vant Gullruten som beste skuespiller i 2010. Siden 2005 har Juni Dahr og Eidsvold reist rundt i Norge med låveversjonen av Markens Grøde, dramatisert og regissert av Sundvor. Forestillingen er spilt 120 ganger for fullsatte låver i hele landet. En ny teaterarena er skapt.

  Eidsvold er i dag produsent og skuespiller ved Statsteatret og spiller Harald Hardråde i deres første produksjon, 1066 – Slaget ved Stamford bridge. I andre produksjon, 1349 – Pesten, spiller han kroverten Svein.

 • Storengen, Cato Skimten

  Storengen, Cato Skimten

  Skimten Storengen er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Fra 2004 til høsten 2010 var han fast ansatt ved Rogaland Teater, der han har tolket i overkant av 20 roller. Han hadde permisjon fra Rogaland Teater  for å gjøre tv-seriene Ran og Hvaler, samt Rocky Horror Show på Nordland Teater med Kim Sørensen som regissør, en rolle han ble nominert til Hedda for beste mannlige hovedrolle for.

  Skimten Storengen har jobbet med Yngve Sundvor tidligere i Mesteren og Margarita, Sladder, Frykten og Oh My God alle ved Rogaland Teater.

  Skimten Storengen er ansatt i Statsteatret som én av fem initiativtagere. Han spiller Olav Kyrre i Statsteatrets første produksjon, 1066 – Slaget ved Stamford bridge. Skimten Storengen medvirker som tre sønner i Statsteatrets 1349 – Pesten. I 1537 – Dansketid spiller han Søren.

 • Sørensen, Kim

  Sørensen, Kim

  Kim Sørensen gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2001. Siden den gang har Sørensen vært engasjert ved Den Nationale scene, Det Norske Teatret, Nordland Teater og i seks år ved Nationaltheatret. Han ble i 2009 Hedda-nominert for rollen som Jamie i Tilbaketoget fra Moskva. Han har tolket over 25 roller de siste årene og regissert flere stykker. Sørensen har også medvirket i flere filmer og tv-serier.

  Han hadde våren 2011 regi på Treningstimen av Ari Behn ved Rogaland Teater.

  Sørensen har vært ansatt ved Riksteatret som kunstnerisk rådgiver og husregissør. Høsten 2012 hadde han regi på Blackbird.

  Sørensen er ansatt i Statsteatret som én av fem initiativtagere. Han spiller Toste i Statsteatrets første produksjon, 1066 – Slaget ved Stamford bridge og Antonio i 1349 – Pesten. I 1537 – Dansketid spiller han Marlene.

 • Kjerstad, Per

  Kjerstad, Per

  Per Kjerstad gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2007. Han har siden vært tilknyttet Hålogaland Teater, Rogaland Teater, Riksteatret og Det Norske Teatret.

  Ved Det Norske Teatret hadde han tittelrollen i Don Carlos, og ved Hålogaland Teater spilte han blandt annet Krogstad i Et dukkehjem, Tybalt i Romeo og Juliet, pastor Helge Fossmo i Knutby og Løytnant Glahn i PAN, som han for øvrig ble Hedda-nominert for. Forestillingen var dramatisert og regissert av Yngve Sundvor.

  Kjerstad har senere jobbet med Sundvor i Sladder på Rogaland Teater.

  Kjerstad har medvirket i flere tv-serier og filmer, blant andre Hotel Cæsar, Hjerte til Hjerte, Erobreren, Fatso og Varg Veum – Falne engler. Kjerstad er ansatt i Statsteatret som én av fem initiativtagere. Han spiller Tjodolv i Statsteatrets første produksjon, 1066 – Slaget ved Stamford bridge. I 1537 – Dansketid spiller Kjerstad nordmannen Runar.

Ingen forestillinger