Robin Hoods Hjerte

Historien om den beryktede Robin Hood og hans gjeng av fredløse blir en av høstens store satsinger. Vi kan love en unik og utrolig spennende forestilling som blir regissert av den islandske stjerneregissøren og skuespilleren Gisli Örn Gardarsson og hans kollega Selma Bjørnsdottir.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 2 timer, inkludert pause
Passer for: Ikke oppgitt

Historien om den beryktede Robin Hood og hans gjeng av fredløse blir en av høstens store satsinger. Vi kan love en unik og utrolig spennende forestilling som blir regissert av den islandske stjerneregissøren og skuespilleren Gisli Örn Gardarsson og hans kollega Selma Bjørnsdottir.

Gardarsson driver sitt eget teater på Island, og er blitt en stor internasjonal stjerne. Teaterscener over hele verden slåss om å bruke ham. De siste årene har han arbeidet både i  USA, Storbritannia og Tyskland.

Denne spektakulære forestillingen om Robin Hood er utviklet i samarbeid med Royal Shakespeare Company i London og har høstet strålende kritikker.

Robin Hood er ingen helt. Han deler ikke sitt bytte med de fattige og er dårlig likt av folket, som i tillegg må betale urimelige skatter til den onde Prins John som planlegger å stjele sin brors krone.

I en periode preget av kaos og frykt, blir det opp til Marion å frimodig beskytte de fattige og overbevise Robin Hood at han må lytte til sitt hjerte hvis de skal redde nasjonen.

Robin Hoods Hjerte har fått ovasjoner fra anmelderne. Bergens Tidende karakteriserte oppsetningen som mesterlig, og Dagbladet var minst like positiv. "Heldige er dem som har barn i Bergen og kan ta dem med på moroa", skrev blant annet Dagbladet.

Passer for barn fra 6 år.

Premiere på Store Scene 5. oktober 2013.

Annonse -Neptun -1

Skuespillere

 • Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Kristoffer er utdannet fra GITIS, Det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst i Århus og Moskva i 2007. Debuterte ved Nord-Trøndelag Teater i 2008 og kom til DNS i 2011. Ordet av Kaj Munk var hans første forestilling. Senere har Kristoffer bl.a spilt kokken i Mor Courage, Albany i Kong Lear, Aslaksen i En folkefiende, Guten i Vakkert, Sjur Gabriel i Hellemyrsfolket, Mannen i Vinter, Ole i Stort og stygt og Robin Hood i Robin Hoods Hjerte. En rolle han også spilte ved The Royal Alexandra Theatre i Canada, vinteren 2015. Kristoffer har vært programleder i Newton og var med å starte NRK Super i 2008. Han vant Heddaprisen sammen med Sogn og Fjordane Teater i 2010. Robin Hoods Hjerte ble også Heddanominert. Kristoffer mottok i 2014 Nord-Trøndelag Fylkeskommunes kunststipend for unge kunstnere.

   

   

   

   

   

   

   

 • Bygdnes, Ingvild Holthe

  Bygdnes, Ingvild Holthe

  Tidligere medvirket i:

  Ingvild ble uteksaminert fra Teaterhøgskolen i Oslo i 2011. Hun debuterte som skuespiller i "Timene med Rita" ved Nordland Teater, 2011. Hun har også laget bestillingsverket "Kanskje en annen dag" og regisserte forestillingen "Tusen meter rett ned - det er en skam å snu" om Gina Krog, begge til Vinterlysfestivalen. Hun var engasjert ved Nordland Teater fram til høsten 2012, hvor hun bl.a spilte Hedda Gabler i Stein Winges oppsetning av Ibsen-klassikeren. Ingvild var også å se som Bolette i Riksteateret sin oppsetning av “Fruen fra havet” i 2012 og som tittelrollen i den nyskrevne musikalen “Svarta Bjørn” i 2013 ved Nordland Teater. Rollen som Lady Marion i ”Robin Hoods Hjerte” høsten 2013, var hennes debut på DNS. I 2014 var hun å se i "Privatliv".

   

  Aktuell med: 

  Sånne som oss

 • Folgerø, Reny Gaassand

  Folgerø, Reny Gaassand

  Reny ble uteksaminert fra Statens Teaterhøgskole i 2001 og debuterte på DNS i "Heksene" samme år. I løpet av de 16 årene hun har jobbet på DNS, har hun hatt roller med stort spenn, bl.a. Nora i "Et dukkehjem" (2003), som også gjestet Ibsen-festivalen på Nationaltheatret og hovedrollene i "Blå jakt" (2011) og "Blackbird" (2012). Hun utmerket seg også bl.a. i "Måken" (2013) og "Medeland" (2014).  I 2015 spilte hun hovedrollen i "Anne Pedersdotter" og var også engasjert på Hordaland teater, hvor hun gjorde "Julerosene". Høsten 2016 var hun Lille My i "Mummitroll i kulissene", og vinteren 2017 spilte hun en av hovedrollene i "Stort og stygt". 

 • Knarvik, Ole Petter

  Knarvik, Ole Petter

  Aktuell med: Tidligere medvirket i:


  Ole Petter er en av fire dansere i dansegruppen Absence Crew. Han har tidligere spilt i suksessen Jungelboken her på DNS.

  Aktuell med:
  Robin Hoods Hjerte

 • Isaksen, Stian

  Isaksen, Stian

  Stian Isaksen gikk ut fra Statens Teaterhøgskole (KHiO) i 2008, og debuterte samme året i "Løytnanten frå Inishmore" ved Det Norske Teatret. Han debuterte ved Den Nationale Scene i 2009, og mottok samme året Rampeløkten for sin tolkning av Kavring i "Brødrene Løvehjerte". Stian har siden den gang tolket flere roller ved teatret, og var sist å se i rollen som Han i "Ingenting av meg". Han har også vært tilknyttet NRK Radioteatret, Jo Strømgren Kompani, Rogaland Teater og Sogn og Fjordane Teater. Stian skal våren 2016 spille Post-Finn i "Tonje Glimmerdal".

  Stykker Stian har medvirket i:
  Folk og røvere i Kardemomme by (2009) av Thorbjørn Egner
  Kvinnene fra Troja (2009) av Euripides
  Brødrene Løvehjerte (2009) av Astrid Lindgren
  Svartediket (2010) av Arild Brakstad
  Dyrene i Hakkebakkeskogen (2010) av Thorbjørn Egner
  Et bedre sted (2011) av Stig Amdam
  Mor Courage og barna hennes (2012) av Bertolt Brecht
  En midtsommernattsdrøm (2012) av William Shakespeare
  Snødronningen (2012) av H.C. Andersen
  Pippi Langstrømpe (2013) av Astrid Lindgren
  meet me (2013) av Liv Heløe
  Robin Hoods Hjerte (2013) av David Farr
  Kong Lear (2014) av William Shakespeare
  Ronja Røvardotter (2014) av Astrid Lindgren
  LilleLAB#3 (2014) av Angelina Stojcevska
  Ingenting av meg (2015) av Arne Lygre

   

   

 • Dale, Katrine

  Dale, Katrine

  Katrine Dale er utdannet innen film- og TV-produksjon fra Noroff Instituttet i 2005. Hun var regiassistent på Bobbie Peers' Sniffer, som i 2006 vant Gullpalmen i Cannes for beste kortfilm. Våren 2008 spilte Katrine i Mann=Mann på Rogaland Teater, et stykke som fikk tildelt Heddaprisen samme år som Årets teaterprosjekt. På DNS kjenner vi henne fra blant annet "Festen", "Snødronningen", som Pippi i "Pippi Langstrømpe" og prisbelønte "Vår ære/vår makt".

   

   

   

   

 • Vestre, Arild

  Vestre, Arild

  Tidligere medvirket i:

  Arild er utdannet ved Lee Strasberg Theatre Institute, LA, 1990 - 1991. Han har spilt i flere forestillinger med Transiteatret, og fikk sin debut på DNS i Før soloppgang (2011). Han har også spilt i flere radio, tv -og filmproduksjoner.


  Aktuell med:

  Robin Hoods Hjerte

 • Haldorsen, Halvard

  Haldorsen, Halvard

  Aktuell med: Tidligere medvirket i:

  Halvard er en av seks dansere i dansegruppen Absence Crew. Han har tidligere spilt i suksessen "Jungelboken" og var sist å se i "Norr - Dagudene breaket" (2015) her på DNS.
  Halvard er den av oss som trives best opp ned. Hvis du ikke kjenner han igjen på hårsveisen, kjenner du ihvertfall igjen den utrolig akrobatiske stilen hans, basert på fleksibilitet, flips og powermoves. Når du ser han på gulvet er det er lett å skjønne hvorfor han var på landslaget i turn i nesten fem år. Halvard er stolt tromsøværing og har et stort arr på armen, som han påstår at en isbjørn fra Svalbard har laget.

 • Farokh, Milad

  Farokh, Milad

  Tidligere medvirket i:

  Milad er en av de yngre, fremadstormende skuespillerne ved Afghanistan National Theatre (ANT) i Kabul, hvor han de siste årene har markert seg i flere roller. Milad gjestet DNS også i 2010, i Jonas Hassen Khemiris Invasjon. Er nå på et lengre studieopphold i Bergen, gjennom DNS-Kabulprosjektet, og skal i høst også spille iRobin Hoods Hjerte. Han har også fått en rolle i en, foreløpig hemmelig, DNS-oppsetning neste år. Milad Farokh er sønn av den legendariske, afghanske skuespilleren og teatersjefen ved ANT, Qader Farokh.

   

 • Elvik, Knut Olaf

  Elvik, Knut Olaf

  Knut Olaf Elvik har vært teaterarbeider i en årrekke, og står blant annet bak amatørteateret "Teaterfabrikken". I 2010 hadde han tittelrollen i Jeppe Paa Bjerget i en oppsetning på Arendal Kulturhus. Han medvirket i barneoppsetningen Kykkelikasse på Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand i 2011. Samme år gjorde han suksess med "Sjørøveren fra Merdø" på Tyholmen i Arendal.

   

   

   

   

 • Frostad Knudstad, Gard

  Frostad Knudstad, Gard

  Tidligere medvirket i:

  Gard Frostad Knudstad er frilansskuespiller med base i hjembyen Bergen. Han har bred erfaring fra en rekke institusjonsteatre og frie teaterkompanier de siste 15 årene. Her kan nevnes blant annet DNS, Sogn og Fjordane Teater, Hordaland Teater, Beaivvas Sami Teahter, NRK-Radioteateret, Bergen Byspill, Dukkenikkerne, Transiteateret, Aldateateret, Krabatene, Vestlandske Teatersenter m.m. Foruten dette driver han sitt eget teaterkompani som heter Arena Proscenia der han både skriver manus, lager musikk og gjør regiarbeid. Gard spilte sist på DNS i 2013 i suksessoppsetningen av "Robin Hoods Hjerte".

  Øvrige forestillinger på DNS:
  "Jean de France" av Ludvig Holberg (1995)"I morgen er jeg ikke her" av Amalie Skram/Gunilla Berg (1996)
  "Jan Herwitz" av Hans Wiers Jensen (1999)
  "Dyrene i Hakkebakkeskogen" av Thorbjørn Egner (2010)
  "Robin Hoods Hjerte" av David Farr (2013)

 • Lullau, Ulrik M.

  Lullau, Ulrik M.

  Tidligere medvirket i:

  Ulrik debuterte på DNS som Alexander i Fanny & Alexander høsten 2012, og spilte også i "Robin Hoods Hjerte".

  Aktuell med:
  Hellemyrsfolket

Ingen forestillinger