Anne Franks dagbok

Anne Franks dagbok er en sterk dramatisering av en ungpikes skjebne under nazismen i Europa. Som jøder må Anne Frank og hennes familie leve i dekning i en loftsleilighet i Amsterdam.  Midt i all desperasjonen og den brutale hverdagen klarer hun å formidle  mye menneskelig varme og livshåp gjennom sin dagbok.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 2 timer og 25 minutter, inkludert pause
Passer for: Ikke oppgitt

Anne Franks dagbok er en sterk dramatisering av en ungpikes skjebne under nazismen i Europa. Som jøder må Anne Frank og hennes familie leve i dekning i en loftsleilighet i Amsterdam.  Midt i all desperasjonen og den brutale hverdagen klarer hun å formidle  mye menneskelig varme og livshåp gjennom sin dagbok.

"Verdens mest leste dagbok"

Dette er historien om en tenårings betraktninger og tanker for fremtiden. Det er også en historie vi aldri må tillate oss å glemme.

I den krevende rollen som ung jødepike møter DNS-publikummet et ferskt talent: Ine Marie Wilmann. Regi er ved veteranen Ola B. Johannessen.

Det blir klassisk teater og minimalistisk scenedekorasjon i denne triste, men viktige historien fra virkeligheten. Det er lett å forstå at Anne Franks dagbok har fengslet publikum gjennom generasjoner.

Forestillingen retter seg mot ungdom og voksne.

Anmelderne har omtalt Anne Franks dagbok i svært positive ordelag. "Hele ensemblets spill har en troverdighet som nettopp denne type tekst og historie krever", skrev f.eks. Dagbladets anmelder Andreas Wiese.

Anne Franks dagbok blir tekstet for hørselshemmede tirsdag 29.10, onsdag 30.10 og fredag 01.11.

Premiere i Teaterkjelleren 14. september 2013.
Last ned undervisningsmateriale her! 

Skuespillere

 • Winther, Ellen Birgitte

  Winther, Ellen Birgitte

  Ellen Birgitte gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2000, og har siden arbeidet ved Hålogaland Teater, Trøndelag Teater, Det Norske Teatret, Radioteatret og NRK Drama.

   

  Ellen Birgitte har også medvirket i den kritikerroste filmen Vegas fra 2009.

   

  Stykker Ellen Birgitte har medvirket i:

   

  Et dukkehjem (2003) av Henrik Ibsen
  Mein Kampf
   (2004) av George Tabori
  Familiefortellinger
   (2004) av Biljana Srbljanovic
  Pippi Langstrømpe
   (2004) av Astrid Lindgren
  Idioten
   (2005) av Fjodor Dostojevskij
  Lille Eyolf
   (2006) Henrik Ibsen
  Våre foreldres seksuelle nevroer
   (2007) av  Lukas Bärfuss
  Kirsebærhaven
   (2007) Anton Tsjekhov
  Panikk i kulissene
   (2008) av Michael Frayn
  Folkeutrydning
   (2009) av Werner Schwab
  Folk og røvere i Kardemommeby
   (2009) av Thorbjørn Egner
  En sporvogn til begjær
   (2010) av Tennessee Williams
  Min familie
   (2010) av Tracy Lett
  Et bedre sted
   (2011) av Stig Amdam
  Fanny og Alexander (2012) av Ingmar Bergman
  Pippi Langstrømpe (2013) av Astrid Lindgren

   

  Aktuell med:

  Anne Franks dagbok

   

 • Wilmann, Ine Marie

  Wilmann, Ine Marie

  Tidligere medvirket i:

  Ine Marie har etter endt utdannelse spilt Elis i Blindpassasjer ved Teatret Vårt i Molde. Kitty i Riksteatrets Anna Karenina, Hilde Wangel i Riksteatrets Fruen fra havet. I tillegg har hun i samarbeid med forfatter Sara Li Stensrud skapt forestillingen Lykkelig til mine dagers ende vist på Black Box Teater. Hun er også medlem av frigruppen Fjerdeklasses Produksjoner som laget og spilte forestillingen Ett år etter på Dramatikkens hus. Ine var medforfatter og skuespiller i forestillingen Happy happy love ved Brageteatret våren 2013, samtidig som hun også debuterte på Trøndelag Teater som Aricia i Jean Racines Fedra. Hun debuterer på DNS som Anne Frank høsten 2013. Ine Marie skal også være aktuell for en større hovedrolle i en norsk film, etter at hun er ferdig med Anne Franks dagbok her på DNS.

  Aktuell med:
  Anne Franks dagbok

 • Bernhoft, Herman

  Bernhoft, Herman

  Tidligere medvirket i:

  Herman Bernhoft er utdannet fra Teaterhøgskolen, KHiO. Han har blant annet vært tilknyttet Teatret Vårt i Molde, Det Norske Teatret og Agder Teater. Herman er også skuespiller i frigruppen Asklepios Hane, som vant Torshovteatrets Venners pris for årets forestilling Du er Knut, under dramatikkfestivalen i 2011.  Samme år ble Herman tildelt Hedda-prisen for Beste mannlige birolle for sin tolkning av Osvald i Ibsens Gjengangere på Teatret Vårt. Herman debuterer på DNS med rollen som Peter i Anne Franks Dagbok.

 • Kambestad, Susann Bugge

  Kambestad, Susann Bugge

  Debuterte som Kaja i Byggmester Solnes på Teater Ibsen i Skien i 2013. Utdannet ved Teaterhøgskolen, men har også idéhistorie med hovedvekt på teatervitenskap ved UiB og UiO. Bergensjente med fartstid både fra dramalinjen på Fyllingsdalen videregående skole, Vestlandske Teatersenter og Studentteateret Immaturus i Bergen. Aktiv som skuespiller, regissør og medlem av kunstnerisk råd i Immaturus. Spilt Perdita i Vintereventyret for Thesbiteateret, og ble lagt merke til av mange som Synne i Sammen for VGTV/Monster. Debuterte på DNS i 2013 i "Anne Franks dagbok", og har siden blant annet hatt hovedrollen som "Ronja Røverdotter" (2014). I 2015 spilte hun i "Othello" og "En julefortelling".

 • Amdam, Stig

  Amdam, Stig

  Amdam gikk ut av Statens Teaterskole i 83 og debuterte samme vår på Nationaltehatret. Han arbeidet deretter ved Hålogaland Teater og to perioder i Fjernsynsteatret før han kom til DNS i 89. Her har han gjort en mengde ledende roller. Fra de siste årene: Dr. Stockman i En Folkefiende, Mikkel Borgen i Ordet, Henry Law i Når det slutter å regne. For de to siste ble han Heddanominert for beste hovedroller og han har mottatt Pernillestatuetten. Amdam er også en anerkjent dramatiker og flere av hans skuespill er oppført ved DNS, som Dyveke i 2013. Han har vært innstilt til Nordisk Dramatikerpris og hans radiodramaer for NRK har innbrakt internasjonale priser. Mange vil nok også kjenne ham fra film og tv. Produksjoner i utvalg: Benken, Skal det vera ein dans, Dumbo og Maskefjes, Mendel, Tornerose, Babycall, Frikjent og Okkupert.


   

   

   

   

 • Pettersen, Gerald

  Pettersen, Gerald

  Gerald Pettersen har vært ansatt ved Den Nationale Scene siden 1992 og har hatt en rekke roller her på teatret siden den gang. På TV har vi sett han i blant annetFamiliesagaen de syv søstre (TV2/1997) samt NRK-seriene Brigaden (2002/2003) og Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? (2011). På film kjenner vi han blant annet fra S.O.S Svartkjær (2008).

   

  På DNS har de siste årene blant annet spilt i La Cage aux Folles (2010/2011), Ordet(2011) og Peder Påske (2011). I 2012 var Gerald også aktuell i Fanny og Alexander.

   

  Stykker Gerald har medvirket i:

  Den sjette dag (1994)av Erling Gjelsvik
  Namnet av Jon Fosse (1995)
  My fair lady (1996) av Lerner og Loewe
  Komediemordeneav 1940 (1997) av John Bishop
  Bakkantinnene (1997) av Evripides
  Spelemann på taket   (1998) av Joseph Stein
  De Vægelsindede   (2000) av Ludvig Holberg
  Cabaret (2000) av Joe Masteroff og John Kander
  Påske (2001) av August Strindberg
  Seks personer søker en forfatter (2001) av Luigi Pirandello
  Antigone (2002)av Mats Kjelbye og Alexander Öberg
  1900 (2002-2003) av Gunnar Staalesen
  Baal (2003) av Bertolt Brecht
  Jenta i sofaen (2003) av Jon Fosse
  En midtsommernattsdrøm (2004) av William Shakespeare
  Sugar (2004) av Jules Styne
  Vildanden (2004) av Henrik Ibsen
  Pippi Langstrømpe (2004) av Astrid Lindgren
  Funny Girl (2005) av Jules Styne
  Den stundesløse (2006) av Ludvig Holberg
  Peer Gynt (2007) av Ibsen
  Den innbilt syke (2007) av Molière
  Fruen fra havet (2007) av Ibsen
  Begrav meg i Bergen  (2007) av Gunnar Staalesen
  Les Miserablés (2008) av Boublil og Schönberg
  Mascarade (2009) av Ludvig Holberg
  Dyrene i Hakkebakkeskogen (2010) av Thorbjørn Egner
  La Cage aux Folles (2010-11) av Jerry Herman og Harvey Fierstein
  Ordet (2011) av Kaj Munk
  Peder Påske (2011) av Gunnar Staalesen
  Evig ung (2012) av Erik Gedeon
  Fanny & Alexander (2012) av Ingmar Bergman
  Måken (2013) av Anton Tsjekhov
  Anne Franks Dagbok (2013) av Goodrich & Hackett
  Kong Lear (2014) av William Shakespeare
  Vakkert (2014) av Jon Fosse

  Aktuell med:
  Vakkert

 • Moen, Lykke Kristine

  Moen, Lykke Kristine

  Lykke er utdannet ved Bårdar akademiets musikkteaterlinje (2006-2009), men debuterte på DNS allerede i 2008 i forestillingen "Ildfuglen". Etter utdannelsen var hun tilbake på DNS og var en del av ensemblet fra 2009-2011. Hun spilte i blant annet "Jungelboken", "Mascarade", "Min Familie" og i musikalen "La Cage Aux Folles". I 2013 var hun tilbake som Miep Gies i "Anne Franks dagbok". Hun har også vært  tilknyttet Sogn og Fjordane Teater, Hordaland Teater, Stavanger konserthus, Dyreparken i Kristiansand, Krabatene, Den Kulturelle Skolesekken og Fyllingsdalen Teater hvor hun også har hatt regioppgaver. Hun underviser også barn og unge med spesielle behov i musikkteater ved Arna og Åsane kulturkontor. Lykke har også gitt ut musikk og vunnet Mid Nordic sin internasjonale Film Pitch pris for beste kortfilmidé, "Mentale Prinsesser". I 2016 hadde hun sin tv-debut som den unge advokatfullmektigen Unn Frøynes i Tv3 sin suksesserie "Aber Bergen". Sesong 2 produseres våren 2017.

Ingen forestillinger