Billettbestilling og åpningstider

Billettbestilling og åpningstider

Husk at du enkelt kan kjøpe billetter på nett!

Billettbestilling:
55 60 70 80
Billettkontoret:  Du finner oss i teatrets første etasje – inn hovedinngangen og til venstre.
Åpningstider: Man-fre kl. 9-20, lørdag 11-18

E-post: dns@dns.no

Priser: Billettprisene varierer fra scene til scene, fra forestilling til forestilling og noen ganger også utfra hvor du vil sitte i salen. DNS har gode rabatter for grupper, barn, ungdom, studenter, pensjonister, uføre og vernepliktige. Sjekk priser på programomtalen av forestillingen du vil se.

Les mer om priser, rabatter og gruppebestillinger her

Besøksadresse/transport/parkering

Besøksadresse/transport

Den Nationale Scene er Bergens smykke og er svært synlig i bybildet.

Adresse: Engen 1, 5011 Bergen

Se kart her.

Kollektivtransport:
Bybanen og de fleste busser stopper ved Festplassen/Byparken. Derfra er det under fem min. gange til Den Nationale Scene.

Sjekk ut rutetider her.

 

Teaterparkering

Teaterparkering

DNS og Q-Park as har inngått en samarbeidsavtale som gir deg som parkerende teaterkunde et godt og rimelig parkeringsalternativ. Kun kroner 49,- for parkering i City Park mellom klokken 18 og 24 alle dager hele året.

Slik går du frem:
1)      Trekk korttidsbillett ved innkjøring i P-anlegget (bruk av kredittkort direkte i innkjøringssøyle gjør at rabatt ikke kan oppnås)
2)      Stemple billetten i maskinen som står ved utgangsdøren i DNS-Vestibylen. Det spiller ingen rolle om du stempler når du kommer eller går, men billetten må være stemplet FØR du betaler i City Park.
3)      Benytt billetten ved betaling i betalingskasse i P-huset før utkjøring. Her kan du betale med kort eller kontant.
 
City Park er døgnåpent!

Øvrig:
Bil kan kjøres frem til døren for på- og avstigning. Nærmeste parkeringshus er foruten Q-park sitt City Park, Klostergarasjen.

Oversikt over parkeringsmuligheter (også handikapplasser) finner du her

Servering og overnatting

Servering og overnatting

Teaterkjellerens kafé
Hva med å treffes i vår koselige kafé i Teaterkjelleren? Her serveres et rikt utvalg av drikkevarer, og det er også mulig å forhåndbestille en liten matbit.

Teaterkjellerens kafé åpner ca. 30 min før forestilling. Den holder åpent til kl. 22:00 mandag- fredag og til kl. 00:00 lørdag.

Her finner du meny og kontaktinformasjon: dnsteaterkjelleren.no/

Bestill drikke til pausen
Baren i Publikumsfoajeen i 2. etasje åpner 30 min. før forestilling på Store Scene. Her kan du også bestille drikke til pausen. Større grupper kan også ta kontakt på epost for forhåndsbestilling: teaterbaren@engengruppen.no eller les mer her dnsteaterkjelleren.no

Ut å spise?
Har du teaterbillett kan du besøke restauranten Pascal mat & vin på Scandic Neptun som tilbyr en egen to retters teatermeny til kr 375. De spanderer da bobler som aperitiff. Bestill på forhånd på neptun@scandichotels.com eller 55 306800

Showpakker
Scandic tilbyr våre gjester den beste og enkleste løsningen for et Bergensbesøk – forestilling og overnatting i én pakke.

Et steinkast unna teateret ligger hotellene Scandic Neptun og Scandic Byparken. Som publikum på DNS får man også alltid gode tilbud på mat og drikke hos Scandic.

Bestill på tlf: 06154 eller showpakker.no

Få smakebiter og lær om forestillingene

Få smakebiter og lær om forestillingene

Kjøp forestillingsprogrammet
For å få enda bedre utbytte av forestillingene kan du kjøpe et forestillingsprogram på forhånd  – enten på billettkontoret eller hos en av våre teatervakter når du kommer til forestillingen. Foruten flotte forestillingsbilder, finner du her intervjuer og bakgrunnsstoff.

Bli med oss på Facebook
Følger du oss på facebook blir du godt kjent med teatret – både det som skjer på, og bak, scenen. Du kan også bli med i konkurranser – og vi blir glad for dine tilbakemeldinger på det du har opplevd!

Nyhetsbrev og SMS-tjeneste
Få unike tilbud og godt lesestoff ved å bli abonnent på nyhetsbrevet på dns.no eller facebook.com/teateret. Vi anbefaler også SMS-tjenesten! Send [dns] til 2077.

Video
Se videoer fra forestillinger og bak kulissene her.

Introduksjon før forestilling
Har du lyst å vite litt mer om handlingen og hvordan forestillingen ble til? Til forestillingene på Store Scene inviterer vi til en kort  introduksjon i Publikumsfoajeen (2. etasje) på enkelte dager før forestilling. Dette er  garantert en interessant inngang til  kveldens opplevelse. Datoene oppgis på programomtalene.

Samtale på scenekanten
Hva tenker skuespillerne om rollene og tematikken i stykket? Hvordan har de jobbet og hva har vært de største utfordringene? Bli kjent med de medvirkende i forestillingen, og still dem gjerne spørsmål når de møtes til samtale på scenekanten. Datoene oppgis på programomtalene.

Inspirasjonsmateriell til skoler og publikum forøvrig
Til noen av våre forestillinger utarbeides det inspirasjonsmateriell med videointervjuer, bakgrunnsartikler og ulike oppgaver. Disse finner du på:
www.teaterdialoger.no
(Kompendier fra forestillinger i 2016 og bakover ligger her)

 

 

Teleslynge og tilkomst for rullestolbrukere

Vi ønsker å gjøre DNS tilgjengelig for alle, og arbeider for å best mulig møte ulike behov. Det er likevel noe som man må merke seg dersom man sitter i rullestol eller trenger teleslynge.

Lyttesystem
På teatret er det lagt inn teleslynge på alle scener. På Store Scene er der imidlertid en del plasser man bør unngå. Klikk på kartene under for oversikt!
SALKART TELESLYNGESalkart _TELESLYNGE-2
Klikk på kartet for større bilde!


Rullestol

Teaterhuset er fredet og det er kun mulig å komme til med rullestol på Store Scene og Teaterkjelleren. Husk å gi beskjed om dette ved billettbestilling! Det er dessverre ikke mulig med rullestol på Lille Scene.


Gratis for ledsager
Funksjonshemmede som kjøper billett til full pris til et arrangement ved Den Nationale Scene, gis rett til gratis billett for sin ledsager. Dette forutsetter gyldig ledsagerbevis!

Ingen forestillinger