Inspirasjonsmateriale

Inspirasjonsmateriale

Bruk teatret som utgangspunkt for læring og interessante diskusjoner!

«Å se teater er en øvelse i å være menneske – man trener seg på livet».
Regissør Stefan Larsson

En teateropplevelse er et godt utgangspunkt for å diskutere problemstillinger knyttet til eget liv og til samfunnet rundt oss. Og hvis du har forberedt deg litt på det du skal se - enten om det er klasssikere eller ny dramatikk - kan utbyttet bli enda større.

Her finner bakgrunnstoff og oppgaver til forestillinger som kan brukes i skolen før og etter et teaterbesøk. Men her er også stoff for alle andre som ønsker å vite mer om stykket de skal se - eller har sett på DNS.

Å bruke teater i undervisningen skaper engsjement og er også den beste måten å bli fortrolig med en viktig del av kulturarven på. DNS har et bredt repertoar - vi ivaretar og utvikler klassiskere- og presenterer også nye spennende stemmer. Oppsetningene er relevante både innen språk-. kunst-, samfunn/historie- og psykologifag.   

Husk at DNS har gode rabattordninger for skoleklasser!

Fra 2017 legger vi ut bakgrunnmateriale til forestillinger, diskusjonspørsmål og forslag til oppgaver på teaterdialoger.no. Dette er et samarbeidsprosjekt med Høgskulen på Vestlandet. Her finner du nå materiale til Vår ære/vår makt.

 

Kristin Lavransdatter

Det kan være en god idé å forberede seg før en teaterforestilling. Her finner du bakgrunnsmateriale om Sigrid Undset og Kristin Lavransdatter.

Lær mer om Kristin Lavransdatterteaterdialoger.no

Vår ære/vår makt

Vår ære/vår makt

På teaterdialoger.no finner bakgrunnstoff og oppgaver til forestillinger som kan brukes i skolen før og etter et teaterbesøk. Men her er også stoff for alle andre som ønsker å vite mer om stykket de skal se - eller har sett på DNS.

Lær mer om Vår ære/vår maktteaterdialoger.no

Det gode mennesket fra Sezuan

TBR 0428

På Teaterdialoger kan du få vite mer om handlingen i "Det gode mennesket", bli kjent med dramatikeren Bertolt Brecht, regissøren og hovedrolleinnhaveren i DNS-forestillingen. Sjekk også ut spørsmål og oppgaver som dere kan gjøre før og etter teaterbesøket.

Jeppe på Bjerget - inspirasjonsmateriale

"Jeppe på Bjerget" av Ludvig Holberg spilles på Store Scene fra 23. mars til 20. mai 2017.

Vi har samlet bakgrunnstoff, videointervjuer og oppgaver til forestillingen på teaterdialoger.no.

Jeppe20

Her kan du få vite mer om handlingen i "Jeppe på Bjerget", bli kjent med Ludvig Holberg, skuespillerne og karakterene og se foto og film fra DNS-forestillingen. Sjekk også ut spørsmål og oppgaver som dere kan gjøre etter teaterbesøket.

Hamlet - inspirasjonsmateriale

Hamlet

Hamlet gikk på Store Scene 4. februar til 10. mars 2017.

Vi har samlet bakgrunnstoff, videointervjuer og oppgaver til forestillingen på teaterdialoger.no.

MS DNS H 8692

Her kan du få vite mer om handlingen i Hamlet, bli kjent med skuespillerne og karakterene og se foto og film fra DNS-forestillingen. Sjekk også ut spørsmål og oppgaver som dere kan gjøre etter at dere har sett forestillingen.

Anne Pedersdotter - lærerheftet

Anne Pedersdotter - lærerheftet

Ingen forestillinger