Priser, rabatter og gruppebestillinger

Fra og med forestillingene våre i 2018 har vi lagt om til nytt billettsystem i Venuepoint.

SLIK BESTILLER DU BILLETT SOM ORDINÆR KUNDE

(Har du DNS-kort eller er Teatertjommi logger du inn her)

1.    Klikk "Kjøp" på forestillingen du vil se.

2.    Velg seter og pristype og legg billettene i handlekurven. Merk at noen pristyper krever fremvisning av legitimasjon på arena. 

3.    Velg forsendelsesalternativer. Vi anbefaler print@home, som er gratis.

4.    Logg inn hvis du allerede er kunde. Hvis du ikke er kunde, kan du enkelt registrere deg selv som ny DNS-kunde. Når du logger deg inn for første gang ber du helt enkelt om å få tilsendt nytt passord på e-post ved å klikke «Har du glemt passordet?». Innloggingssiden som du finner her

Vi gjør oppmerksom på at DNS har overført kundenummer, navn, adresse og telefonnummer for kjøp i 2016 og 2017 til det nye billettsystemet. (Tidligere billettkjøp og transaksjoner er ikke overført.) Du kan derfor få beskjed om at du allerede er registrert som kunde når du logger deg inn for første gang. Du får tilsendt nytt passord på e-post ved å klikke «Har du glemt passordet?» på innloggingssiden. 

5.    Klikk på ikonet for å få redusert pris som student, honnør, Obos-medlem, DNB-ansatt m.m. (Husk: Har du DNS-kortet finner du innlogging i menyen eller du kan gå inn her)

6.    Velg «Kjøp nå». Du blir videresendt til en ekstern betalingsside. Du kan betale med Visakort, Mastercard og Vipps. All kommunikasjon foregår kryptert.

7.    Din ordrebekreftelse kan nå ses på skjermen, og du vil i løpet av få minutter motta en kvittering på e-post.

Du kan også kjøpe billetter på vårt billettkontor:

DNSs billettkontor finner du inn hovedinngangen på teateret.

Åpningstider billettkontoret:

Man - fre kl. 9 - 20, lørdag 11 - 18
Telefon: 55 60 70 80
E-post: dns@dns.no

PRISER

Billettprisene varierer fra scene til scene, fra forestilling til forestilling og i noen tilfeller også ut fra hvor du vil sitte i salen. Sjekk programmet for å få vite hva billetten koster til akkurat den forestillingen du ønsker å se.

RABATTER

Den Nationale Scene har gode rabattordninger for grupper, barn, ungdom, studenter, pensjonister, uføre og vernepliktige. I en billettkontroll må du kunne dokumentere at du har krav på rabatten ved å vise gyldig og relevant legitimasjon. For eksempel aldersbevis, studentbevis med gyldig semestermerke og foto, OBOS-kortet osv.

På DNS gjelder følgende: Barnebillett til og med 14 år. Ungdom: 15 – 25 år. Honnørbilletter fra og med 67 år.

DNS aksepterer ledsagerbevis, men dette må medbringes.

Du kan ikke benytte deg av flere rabatter samtidig.

GRUPPEBESTILLING

Har du lyst til å glede delen over å gå i teateret med andre?

Vi skreddersyr opplegg for bedrifter, organisasjoner og større grupper. Ta kontakt med teatrets salgsavdeling, som holder til i egne lokaler i Engen 20 (ved siden av Café Opera). Vi driver også et utstrakt samarbeid med skolene i Bergen og omegn. Priser for grupper er som oftest oppgitt på de enkelte forestillinger. Sjekk programmet!

Hvis ikke din bedrift/organisasjon/skole allerede har en teaterkontakt, ring salgsavdelingen for å få nærmere informasjon om ordningen.

Telefon: 55 54 97 20
E-post: dns@dns.no

NB! Vil du ha gode plasser eller være sikret plass på spesielle dager for en gruppe besøkende, er det best å være tidlig ute med bestillingen.

Salkart

Salkart

DNS-kortet og gavekort

DNS-kortet og gavekort

DNS-KORTET

Går du ofte på teater? Da passer DNS-kortet perfekt for deg. 

Med DNS-kortet får du inntill 40% rabatt på billetter dersom du kjøper før premiere, og 20% etter (NB! Gjelder ikke ved Festspill-forestillinger). Kortet er personlig og kan ikke overdras til andre, men du vil alltid kunne kjøpe billetter til en person du vil ha med deg i teateret. DNS-kortet for 2018 koster kr. 500. 

Kortet kan kjøpes her eller på vårt billettkontor. Les mer om fordelene med kortet her.

GAVEKORT

Gi en opplevelse i gave

Hvorfor ikke gi en annerledes gave til familie og venner: Gavekort fra Den Nationale Scene! Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere - én eller flere forestillinger. Kjøp direkte på nett her: Bestill gavekort.

Tlf. billettkontor 55 60 70 80

For funksjonshemmede

Rullestol

Det er kun mulighet for rullestol på Store Scene og Teaterkjelleren. Husk å gi beskjed om dette ved billettbestilling! Det er dessverre ikke mulig med rullestol på Lille Scene.

Lyttesystem

På teatret er det lagt inn teleslynge på alle scener. På Store Scene er der imidlertid en del plasser man bør unngå. Klikk på kartene under for oversikt!
SALKART TELESLYNGESalkart _TELESLYNGE-2
Klikk på kartet for større bilde!

Gratis for ledsager
Funksjonshemmede som kjøper billett til full pris til et arrangement ved Den Nationale Scene, gis rett til gratis billett for sin ledsager. Dette forutsetter gyldig ledsagerbevis!

Teksting

Den Nationale Scene ønsker at alle skal få muligheten til å ta del i kulturelle opplevelser uavhengig av hvilken form for hørselstap man har. Teksting er den kommunikajonsformen som egner seg for de aller fleste.

 DNS har i samarbeid med HLH Hordaland, Bergen Døvesenter og Bergen Kommune ved Rådgivingskontoret for Hørselshemde og Døvblinde kommet fram til en egnet løsning for teksting på Den Nationale Scene. SendText er et svenskutviklet tekst-avviklingssystem som er laget for teater. Det er velprøvd og har vært i drift i mange år på Sveriges største teatre. Det baserer seg på at publikum sitter med små trådløse enheter som viser 4 linjer med 20 tegn.

Tekstenheten er svært enkel i bruk. Det er bare å slå den på. Teksten blir styrt av en tekstavvikler som sitter i salen, så den kommer automatisk opp på skjermen. Teksten kommer litt før handlingen utspilles på scenen, slik at man får med seg begge deler.

Prosjektet er støttet av Helse og Rehabilitering (Stiftelsen for norske helse- og rehabiliteringsorganisasjoner).

 

Vanlige spørsmål om billettkjøp

Går det ut på ett om jeg bestiller per telefon, per brev eller via Internett

Bestillingen din er like høyt prioritert uansett bestillingsmåte. Du skal ikke være redd for at bestilling via brev, eller kjøp over Internett ikke blir behandlet raskt.

Hvordan vet jeg at kjøpet er i orden hvis jeg kjøper billetter på Internett?

Du får et referansenummer for henting av billetter når du kjøper disse over Internett, når du har fått oppgitt dette nummeret er billettene dine.

Hvorfor får jeg bare kjøpe nummerert plass på Store Scene?

Det er kun Store Scene som har plassbilletter. I Teaterkjelleren og på Lille Scene er det unummererte plasser, hvilket betyr at du kan sitte der det er ledig når du ankommer salen. Ingen plasser er reservert.

Hva er forskjellen på de ulike seksjonene på Store Scene?

Publikumsplassene på Store Scene, også kalt teatersalongen, er fordelt på fire seksjoner: Orkester (to fremste rader - ikke alltid tilgjengelig), Parkett (radene nede i salen), Frontlosje (første balkong) og Balkong (helt øverst).

Kan jeg bestemme selv hvor jeg vil sitte hvis jeg bestiller på Internett?

Du fyller ut ønsket seksjon når du bestiller billett. Billettkontoret vil uansett og alltid finne den best tilgjengelige plassen for deg i salen.

Er det billige billetter for skoleelever, studenter og pensjonister?
Ja, sjekk de enkelte forestillingene for rabatter.

Hvor lenge før forestillingen begynner bør jeg komme?

Dørene åpner vanligvis 30 minutter før forestillingsstart, og vi setter pris på om publikum har funnet plassene sine senest 5-10 minutter før forestillingen begynner.

Hva er aldergrensen på de forskjellige stykkene?

Det er ingen bestemte aldersgrenser, men vi anbefaler deg å sjekke vår "barn og unge"-seksjon for å lese om egnede forestillinger for mindreårige.

Er det adkomst for rullestolbrukere?

Ja, på Store Scene og i Teaterkjelleren. Vi setter pris på om du sier fra ved billettbestilling hvis du bruker rullestol. Se også "For funksjonshemmede".

Babyer i teatret

Det er dessverre ikke tillatt å ta med babyer inn i salen på våre forestillinger, da dette kan være forstyrrende for skuespillere og publikum i salen. Vi minner samtidig om at teatret i perioder har egne forestillinger, nettopp for babyer.

Bli teaterkontakt

DNS søker alltid etter flere aktive teaterkontakter!

Som teaterkontakt er du binneleddet mellom Den Nationale Scene og din bedrift eller organisasjon. Du vil hele tide bli oppdatert på hva som skjer, og du får ekstra informasjon og salgsmateriell. 

Som teaterkontakt er du en medspiller som vi sammarbeider med, og det er mange fordeler knyttet til det å være teaterkontakt. 

-Du kan uforpliktende forhåndsreservere billetter til forestillingene, slik at du er sikker på å få gode plasser til den forestillingen gruppen din ønsker å se.

-Du får 2 fribilletter dersom du organiserer billetter til minimun 15 personer.

 

SPØRSMÅL?

Ta kontakt med oss på telefon 55 54 97 20 eller
dns@dns.no

DNS på SMS

DNS på SMS

Ingen forestillinger