Med Octavia på teatret

Den Nationale Scenes populære omvisning for barn i barnehage- og småskolealder fortsetter også i 2017.

Neste visninger

lør 25. feb 12:00 Andre spillesteder
tir 28. feb 09:30 Andre spillesteder
lør 04. mar 12:00 Andre spillesteder
Se alle visninger
Sjanger: Omvisning
Spilletid: 45 minutter
Passer for: Barn 5-12 år

Den Nationale Scenes populære omvisning for barn i barnehage- og småskolealder fortsetter også i 2017.

På teatret har Octavia Sperati bodd i nesten hundre år. Ikke alle har møtt henne, men det sies at hun noen ganger kan høres i gangene i det gamle huset på Engen.  Ingen kjenner de hemmelige og spennende plassene bedre enn Octavia. Og hun vil gjerne vise dem fram og fortelle om hvordan det er å være et vaskeekte teaterspøkelse.

På denne omvisningen får barna mulighet til å bli kjent med teaterhuset - og bli invitert med i en jakt som stimulerer fantasien. Her får de oppleve magi, spenning og teatrets lek med virkeligheten.

Flere skuespillere ved DNS alternerer i rollen som Octavia.

Med Octavia på teatret hadde urpremiere på teatret 14. februar 2012.

Skuespillere

 • Kambestad, Susann Bugge

  Kambestad, Susann Bugge

  Debuterte som Kaja i Byggmester Solnes på Teater Ibsen i Skien i 2013. Utdannet ved Teaterhøgskolen, men har også idéhistorie med hovedvekt på teatervitenskap ved UiB og UiO. Bergensjente med fartstid både fra dramalinjen på Fyllingsdalen videregående skole, Vestlandske Teatersenter og Studentteateret Immaturus i Bergen. Aktiv som skuespiller, regissør og medlem av kunstnerisk råd i Immaturus. Spilt Perdita i Vintereventyret for Thesbiteateret, og ble lagt merke til av mange som Synne i Sammen for VGTV/Monster. Debuterte på DNS i 2013 i "Anne Franks dagbok", og har siden blant annet hatt hovedrollen som "Ronja Røverdotter" (2014). I 2015 spilte hun i "Othello" og "En julefortelling".

 • Moen, Lykke Kristine

  Moen, Lykke Kristine

  Aktuell med: Tidligere medvirket i:

  Lykke debuterte på Den Nationale Scene i rollen som Vasilisa i oppsetningen avIldfuglen i 2008. Oppsetningen var et samarbeid mellom DNS og Kabul teater i Afghanistan.

  Hun var skuespiller ved Fyllingsdalen Nye Teater i Bergen fra 1999-2005, og er utdannet ved Bårdar Akademiets musikkteaterlinje og danselinje.

  Lykke spilte Turte i teaterversjonen av Jul i Blåfjell i 2005.

  Stykker Lykke har medvirket i:

  Ildfuglen (2008) av

  Mascarade (2009) av Ludvig Holberg

  Jungelboken (2010) av Rudyard Kipling (Vidar Magnussen)

  Min familie (2010) av Tracy Letts

  La Cage aux Folles (2010/11) av Jerry Herman og Harvey Fierstein

  Blå jakt (2011) av Liv Heløe

  Peder Påske (2011) av Gunnar Staalesen

  Aktuell med:
  Anne Franks dagbok

 • Dale, Katrine

  Dale, Katrine

  Katrine Dale er utdannet innen film- og TV-produksjon fra Noroff Instituttet i 2005. Hun var regiassistent på Bobbie Peers' Sniffer, som i 2006 vant Gullpalmen i Cannes for beste kortfilm. Våren 2008 spilte Katrine i Mann=Mann på Rogaland Teater, et stykke som fikk tildelt Heddaprisen samme år som Årets teaterprosjekt. På DNS kjenner vi henne fra blant annet Askepott, Festen, Snødronningen og nå sist som Pippi Langstrømpe.

  Et stykke som fikk tildelt Heddaprisen samme år som Årets teaterprosjekt. På DNS kjenner vi henne fra blant annet Askepott, Festen, Snødronningen og nå sist som Pippi Langstrømpe.Rollen som Pippi er en av drømmerollene for kvinnelige skuespillere. Denne gangen er det Katrine Dale som har fått æren av å portrettere den elleville rødtoppen.

  Våren 2008 spilte Katrine i Mann=Mann på Rogaland Teater, et stykke som fikk tildelt Heddaprisen samme år som Årets teaterprosjekt.

Ingen forestillinger